Nyd nuet: Det er lige nu, vi lever

Lad være med at dvæle ved fortiden og bekymre dig om fremtiden. Det er lige nu, vi er sammen om at leve

Vi ved det godt. Det er når, vi er tilstede, at de der særlige øjeblikke opstår. Der, hvor vi bare er sammen om en impulsiv hyggelig frokost med dem, vi holder af. Alligevel er vi alle tilbøjelige til at glemme det i en fortravlet hverdag, som ofte kun giver plads til de fastlagte sammenkomster i løbet af året.

Men hvem har egentlig besluttet, at en skål med familie og gode venner skal være forbeholdt nogle få frokoster og tidspunkter på året som påske, pinse og jul, når alle ved, at de bedste øjeblikke ofte er de spontane hyggestunder, der gør at vi husker en tilfældig torsdag i maj bedre end en juleaften.

Hyggen opstår i nuet

De hyggelige stunder er ikke tids- eller sæsonbestemt. De kan opstå på alle tider af døgnet, året rundt, fordi de netop er en følelse og en atmosfære, der bliver skabt i nuet. Hygge kan dog være svær at definere, da den ofte er social og kulturel betinget, men ligegyldig baggrund er det ofte omkring god mad og drikke, at vi mødes med dem, vi holder af.

De særlige øjeblikke kræver hverken gourmet eller Barolo, men vi har alligevel nogle markører, vi sætter på bordet, når vi gerne vil vise, at det her ikke bare er en hurtig bid brød eller en af de frokoster, som ingen alligevel gider deltage i.

Aalborg Akvavit markerer noget særligt

En af de markører er en Aalborg Akvavit. Den har i mere end 170 år været essensen af vores danske mentalitet, som handler om at dele historier, grine, kærlighed og få noget af den berømte hygge.

Det er en traditionel dansk akvavit, men det er meget mere end det. Når nogen stiller en Aalborg Akvavit på bordet, begynder vennerne og familien at ændre sig. De retter sig op og får ofte det der blik i øjnene, som viser, at de godt ved, at det her er et af de særlige øjeblikke. Med en Aalborg Akvavit på bordet opstår der en usagt aftale om, at det er i dag, lige nu, at vi skal nyde nuet. Vi skal være tilstede og tale om det, der er vigtigt for os. Og det behøver ikke kun være til de store runde fødselsdage og andre højtider.

Det kan lige så godt være en skål for et spontant sammenskudsgilde eller en skål for at have flere gæster end stole. Eller en skål for at frokostgæsterne bliver til middag eller en fest, der aldrig kommer ud af køkkenet.

Alt sammen samvær som får os til at nyde nuet.

Akvavit som drink

HE0A5098.jpg

Hvis akvavit eller snaps i sin rene form ikke er noget for dig eller hvis du bare vil eksperimentere , så kan du med ro i maven kaste dig ud i diverse lækre drinks hvori akavit og snaps er den bærende del. 

Du kan se det store udvalg af snapse, akvavit og mere på  www.aalborgakvavit.dk

Hvad passer til hvad? 

Grill akvavit
Historien: Aalborg Grill Akvavit blev lanceret i 2014, fordi der manglede en akvavit, som var det perfekte match til den grillmad, mange af os holder så meget af.

Den er sammensat af destillater af kommen, ekstrakt af vanilje, anis, pomerans og hyldeblomst og efterfølgende lagret på sherryfade i 6 måneder.

Oplevelsen: Mens den endnu er i glasset, kan en trænet næse dufte vanilje i samspil med appelsin, anis og hyldeblomst. Smagen er båret af vanilje og en antydning af sødme fra sherryfadene, fulgt op af en svag brise af kommen.

Drink: Prøv at blande den med salvie, sherry og citrus. 

Jubilæums akvavit

Historien Aalborg Jubilæums Akvavit kom på markedet i 1946 som en festlig markering af 100 året for lanceringen af Aalborg Taffel Akvavit. Deraf navnet.

oplevelsen: Den er en gylden luksus akvavit fremstillet på destillat af dild og korianderfrø og afrundet med ekstrakt af amerikansk hvideg. Modsat de fleste andre akvavitter er den helt uden kommenfrø. Det giver den en elegant, balanceret smag med dild og koriander som de bærende kræfter, men med fine bidrag fra stjerneanis, citrus og karamel i de lidt mindre roller

Drink: Prøv at blande den op med Vermouth, absinth og masser af is. 

214A5294.jpg

På billedet ses jubilæumsakvavitten blandet op med Vermouth og absinth

Porse snaps 

Historien: Aalborg Porse Snaps er lanceret i 1965 og udspringer af dansk kryddersnapse tradition. Den er lavet på ekstrakt af porse fra Lille Vildmose og smagt til med sherry og rosmarindestillat.

Oplevelsen: Smagen bæres af den urteagtige, friske porse men suppleres af anstrøg af rosmarin. Kan man desuden ane diskrete undertoner af karamel og honning i eftersmagen, er smagsløgene i fineste form.

Drink: Prøv at bland den op med Hyben og Citrus

214A5356.jpg

På billedet ses Porsesnapsen blandet op med Hyben og Citrus