Hvad du ét nytårsforsæt?

Foto: Privat

Nytårsforsæt: Jeg vil være bedre til at sige nej til aftaler, jeg egentlig ikke har lyst til at tage til

Vi har spurgt redaktionen, hvilke nytårsforsætter de har i det nye år. Nytårsforsætter, som vel og mærket IKKE inkluderer superfood, slankekure eller mere træning.

Mangler du inspiration til gode, opbyggelige mål for næste år? Så læs med her. Vi har nemlig spurgt rundt på redaktionen, for at finde ud af, hvilke nytårsforsætter der er i kikkerten i det nye år. Vi kan afsløre, at langt de fleste er nemme at gå til og samtidig nogle, du ikke allerede har glemt i midten af januar.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du et nytårsforsæt der holder!

Anne Nørkjær Bang, digital journalist på ALT.dk og Eurowoman.dk

 1.  I år 2017 vil jeg gå til flere koncerter, mere i teatret og besøge flere kunstudstillinger. Det er ting, som jeg ved, gør mig glad, men som jeg alt for ofte ikke når, fordi jeg lige burde vaske tøj, købe ind eller bare ikke lige kan tage mig sammen. Ud og se, Anne!
 2. Jeg vil købe en cykelhjelm og bruge den. For helt ærligt, det er jo af ren og skær forfængelighed, og måske lidt dovenskab, at man ikke gør det, og ingen af de egenskaber er nogle, jeg vil gøre noget aktivt for at fremme hos mig selv i 2017. Tværtimod.
 3. Jeg vil se på mig selv og andre med mildere øjne. Være bedre til at sige: "Det er godt nok".

Christina Andreasen, digital redaktør ALT.dk og Eurowoman.dk

 1. I 2017 vil jeg skille mig af med alle de ting, jeg egentlig ikke har brug for i mit hjem. Jeg vil rydde op i kælderen, sælge ud og give til genbrug og byttemarkeder. På den måde kan de ting, der er overflødige for mig, igen få en værdi et andet sted.
 2. En af de ting, jeg rigtig gerne vil blive bedre til, er at huske at sige "jeg elsker dig" til dem, jeg holder af. Man fortryder altid alle de fine ting, man aldrig fik sagt. Og i ligeså høj grad vil jeg huske at vise det, så det også bakkes op af handlinger.
 3. Jeg vil fylde det nye år med mere af det, som gør mig reelt lykkelig. Derfor vil jeg rejse mere, grine mere, danse mere og ikke mindst blive endnu bedre til at se det smukke i de helt små ting i hverdagen.

Susanne Knutzen, digital sundhedsredaktør, alt.dk & fitliving.dk

 1. Jeg skal blive bedre til at gå i gang med det samme. Som mine kolleger siger: Mindre spørgsmål, mere action. Men det er jo sååååå hyggeligt at sludre lidt om sagerne ... Måske det er mine vestjyske aner, som skinner igennem der.
 2. Jeg ved det jo godt. Grøntsager er supersunde, og jeg skal mindst have 6 om dagen, men jeg ender alligevel med at fylde tallerken med rugbrød med tunsalat, den varme fiskeret eller tortillaerne med spicy kød, og så er der ikke meget plads tilbage til salaten. Det skal jeg lave om på i 2017.
 3. I 2017 skal jeg altså lære at svømme. Jeg kan brystsvømme med hovedet højt hævet over vandoverfladen, men efter 50 meter pruster og stønner jeg som en træt damptromle, og jeg må hænge mig på bassinkanten som en strandet hval, fordi jeg i vandet ikke kan finde ud af at økonomisere med mine kræfter. I år skal jeg blive så god, at jeg kan følge med min kæreste og søn, når de svømmer ud til klippen, der ligger et godt stykke ude i havet.

Sara Wilkins, digital journalist ALT.dk og Eurowoman.dk

 1. I det nye år vil jeg læse mere, swipe og scrolle mindre. Jeg er træt af overflade og ligegyldigheder i mit newsfeed. 2017 skal blive fordybelsens år, og jeg vil gøre mig umage med at handle mere, i stedet for at føle afmagt bag en skærm.
 2. Jeg vil være bedre til at sige nej til aftaler og arrangementer, jeg egentlig ikke har lyst til at tage til. Jeg vil strukturere min uge, så jeg får mere tid til at se dem, jeg elsker. Uden bagkant.
 3. Jeg vil gå flere ture uden andet formål end det at gå. Generelt skal der være mindre "burde" i mit nye år, og jeg vil prioritere de ting, der gør mig glad, uden at de nødvendigvis skal føre til noget.

Mette Kyvsgaard, webassistent ALT.dk

 1. Jeg har det med at udskyde mine uni-opgaver til sidste øjeblik. Det skal være slut i det nye år. Mit mål er at aflevere specialet i god tid.
 2. Jeg er en sand natteravn, og jeg elsker at se serier til langt ud på natten. Men i det nye år vil jeg forsøge at gå tidligere i seng.
 3. Min plan med det nye år er også at tage på flere ture ud i naturen: Besøge Dyrehaven og tage på cykelture i det fri, der giver frisk luft til kinderne.

Amalie Holm, digital journalist ALT.dk og Eurowoman.dk

 1. Jeg er det ultimative B-menneske, hvilket betyder, at jeg kan have en anelse svært ved at komme op om morgenen, når vækkeuret ringer. Mit mål for det nye år er at møde klokken otte, i stedet for ni, så jeg kan få lidt mere ud af dagen i den anden ende.
 2. Jeg vil finde mere tid til at hente mine små nevøer i vuggestuen og børnehaven. Der er nemlig ikke noget, der kan varme mit moster-hjerte, mere end når det sker.
 3. Jeg vil bruge flere timer i køkkenet i det nye år. Jeg holder meget af at lave mad, men i 2016 har de nemme løsninger taget overhånd. Det skal være slut nu. Jeg er ved at være træt af rugbrødsmadder.

LÆS OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu

LÆS OGSÅ: 18 nytårskjoler og festlige sko til årets nytårsfest

LÆS OGSÅ: Klumme: Selvfølgelig er nytårsaften ikke årets fest

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår