TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Sennepsmarker, Georg Jensen og de danske kyster er nogle af Oh Lands favoritter
Foto: Jaclyn Adams, Alamy Sennepsmarker, Georg Jensen og de danske kyster er nogle af Oh Lands favoritter

Oh Land: Danmark er sennepsmarker og rygeost

Med sine unikke, drømmende sange og musik har den danske sanger Oh Land slået sit navn fast internationalt. Nanna Øland Fabricius, som hun hedder, har gået på balletskoler i både København og Sverige, men måtte droppe dansen på grund af en skade. Hun har udgivet to album og bor i Williamsburg, Brooklyn, i USA. Når hun er i Danmark for at give koncerter, overnatter hun i syværelset i barndomshjemmet i Søborg og spilder ikke tiden. Hun skal nyde København og se venner.

Danmark er...
Sennepsmarker, rygeost og torden. Min musik har en meget dansk eventyrlig stemning. Danmark er et lille land med store drømme. De lyse sommer-nætter og mørke vinteraftener er en stor del af min musik. Jeg er fascineret af, hvordan sæsonerne altid forandrer folk. Hver sommer bliver jeg forundret over, hvor alle de glade mennesker kommer fra.

Det fascinerende ved Danmark er...
Kysterne, hvor der er en meget unik stemning. Som et miks af lykke og sorg. Jeg har set mange smukke strande verden over. Men ingen slår de danske med hybenbuske, heden og endeløse toner af grå. Det er, som om tiden står stille.

Jeg savner ikke...
At mange danskere passer sig selv, så snart de er uden for deres hjem. Jeg ville ønske, de var mere åbne og imødekommende. Danskere er nogle af de sjoveste og varmeste mennesker, det skulle vi begynde at vise noget mere udadtil.

LITTLE BLACK BOOK
Bedste teater
Det Kongelige Teater minder mig om min barndom. Min mor arbejdede som operasanger, og jeg kom senere ind på balletskolen. Som barn var det ekstremt inspirerende at være omgivet af folk, som brugte deres liv på at forfine deres kunst. Det sted har givet mig en disciplin, koncentration og kærlighed.
Detkongeligeteater.dk

Smukkeste arkitektur
Grundtvigs Kirkes arkitektur og akustik er utrolig. Kirken på Bispebjerg rejser sig majestætisk for enden af poppelalleen og kirkegården.
Grundtvigskirke.dk

Cool kunst
Mikael Andersens galleri har mange fantastiske udstillinger og repræsenterer to af mine yndlingskunstnere, Eske Kath og Astrid Kruse Jensen.
Mikaelandersen.com

Bedste kebab
Jeg har aldrig formået at finde en lige så god kebab som hos Konya Kebab i Istedgade 47. Den savner jeg også, når jeg er i New York.

Favoritspillested
Af alle de steder, jeg har optrådt, er Vega mit yndlingsspillested. Den smukke hovedsal er unik.
Vega.dk

Unikt design
Jeg er en vaskeægte samler og har samlet på bestik fra Georg Jensen, siden jeg var 18. Så jeg kan finde på at varme en frossen pizza, servere den på en paptallerken og spise den med det smukke bestik.
Georgjensen.com

Mit bedste hemmelige tip
Jeg elsker at cykle rundt og finde hemmelige steder. På Refshaleøen kan du finde tomme, gamle huse, som er sjove at gå på opdagelse i. I Sydhavnen kan du finde dit eget lille sted at hoppe i vandet fra.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide