Opgrader dit Instagramfeed med æstetik i særklasse
Foto: David Stjernholm. Paola Pivi, We are the Alaskan tourists. Installationsfoto ARKEN Museum for Moderne Kunst. Denne artikel er sponsoreret af: Kunstmuseet Brundlund Slot, Koldinghus, Kunstmuseet i Tønder, Arbejdermuseet, ARKEN, Den Hirschsprungske Samling, ARoS, Glypoteket, Statens Museum for Kunst & Thorvaldsens Museum

Opgrader dit Instagramfeed med æstetik i særklasse

Det vrimler med mad, palmer, bikiner og OOTD-pics på Instagram, men hvad med at bryde dit insta-feed en smule? Du kan f.eks. følge profiler med storslået æstetik og kulturoplevelser.

Bugner din Instagram også af lækre restauranter med diverse madopsatser, modebevidste influencers og fahsion brands? Hvad med at tilføje nyt til dit instagram-feed med nogle af landets besøgsværdige museer, der ud over deres faste udstillinger byder på et væld af kulturelle fix, der indbyder til unikke og lærerige oplevelser i smukke omgivelser.

Se med her, og lad dig inspirere i listen over seværdige instagramprofiler på nogle af Danmarks helt særlige museer.

Kunstmuseet Brundlund Slot - Oplev hverdagen på et slot fyldt med verdenskendt kunst

Koldinghus - Et blik ind i Jyllands ældste kongeborg

Kunstmuseet i Tønder - Nordisk kunstliv på tæt hold hold

Arbejdermuseet - Kolonihaver, kvindekamp og kiksekage – Arbejderklasse midt i København

ARKEN - Verdenskunst med havudsigt kun 30 minutter fra København

Københavns Museum - Gå på opdagelse i over 1000 års københavnerhistorie

Den Hirschsprungske Samling - Dansk malerkunst i verdensklasse

ARoS - Imponerende dansk og international verdenskunst i hjertet af Aarhus

Glypoteket - Skulpturer, mumier og malerier på et af Danmarks smukkeste museer

Statens Museum for Kunst - Danmarks største kunstsamling

Thorvaldsens Museum - byens smukke kunstoase

Oplev hverdagen på et slot fyldt med verdenskendt kunst

Kunstmuseet Brundlund Slot træder du indenfor i det historiske slot i Aabenraa, der i dagligdagen er besøgsstedet for Sønderjysk kunst af blandt andet verdenskendte C.W. Eckersberg og Franciska Clausen. Her får du tilmed et indblik i hverdagen på slottet i de interessante rum med høje paneler og skæve gulve, hvor kunstformidlerne deler deres viden om udstillede og opmagasinerede værker.

Et slot i den størrelse har selvfølgelig en slotspark, der på hver årstid viser sig fra sin smukkeste side. Slotsparken er blandt andet udsmykket med buske, der er formet som Franciska Clausens ikoniske værk ’Skruen’ fra 1926.

Den 30. juni åbner den helt nye udstilling ’Medgang & Modgang – Udvekslinger mellem dansk og tysk kunst – Nu.’

Et blik ind i Jyllands ældste kongeborg

Koldinghus blev bygget i 1200-tallet og rummer på en rigtig historie. Det var blandt andet gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte. Slottet nedbrændte dog  i 1808 under Napoleonskrigene og stod længe som en romantisk ruin. I 1989 indviede H.M. Dronningen det nyrestaurerede Koldinghus, der i 1993 blev tildelt EUROPA NOSTRA-prisen for en modig og banebrydende restaurering. I dag er Koldinghus en seværdighed i verdensklasse med store internationale særudstillinger og landets største samling af moderne dansk sølv. Lad dig inspirere af museets spændende instagramfeed, og find ud af, om det er noget for dig.

Med masser af familieaktiviteter i skoleferier og weekender og et stort kongeligt udklædningsværksted tiltrækker Koldinghus over 150.000 gæster om året.

Nordisk kunstliv på tæt hold hold

Kunstmuseet i Tønder er med sine store, lyse udstillingssale hjem for dansk og nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet har i 2019 lagt rammen til semifinalen i DR1’s tv-program ’Danmarks bedste portrætmaler’ – og det forstås! På museets smukke og farverige instaprofil kan du følge med i i opbygninger af store kunstudstillinger, fra søm tages ud af væggen fra forrige udstilling til åbningen af en helt ny. Du får også fortællingerne om værkerne, så du er klædt på til at træde ind i det særlige kunstunivers. 

Den 30. juni åbner den helt nye udstilling ’Medgang & Modgang – Udvekslinger mellem dansk og tysk kunst – Før.’

Kolonihaver, kvindekamp og kiksekage – Arbejderklasse midt i København

Følg med i arbejderklassens liv og historie fra 1880’erne og frem til i dag. På Arbejdermuseets instagramprofil bliver du beriget med historier om hverdag, solidaritet, og fællesskab.

Du bliver klogere på de kampe, der er kæmpet for de rettigheder, vi tager for givet i dag. Om kvindekamp, kiksekage, om konflikter og kollegaer. Se også fine glimt fra fortiden på billeder fra Arbejdermuseets store arkiv blandet med fotos fra museets dagligdag. Arbejdermuseet ligger midt i København i en fredet bygning. Her kan hele familien møde historien og samtidig hygge sig og få en fælles oplevelse.

Verdenskunst med havudsigt kun 30 minutter fra København

kunstmuseet ARKEN i Ishøj er der masser af plads. Plads til alle. Og bruger du bare få minutter på deres Instagram-profil, vil du med garanti sætte kryds i kalenderen for dit første eller næste besøg på det smukke museum.

Arken er et af landets største museer, og på de godt 6000 udstillingskvadratmeter kan store og små kunstelskere opleve den omfattende kunstsamling med bl.a. Damien Hirsts halve ko i formaldehyd, samt skiftende særudstillinger med danske og internationale kunstnere som Van Gogh, Frida Kahlo, Picasso, Michael Kvium, Niki de Saint Phalle og mange flere. ARKEN er omgivet af vild natur og i museets udendørs skulpturpark kan du opleve kæmpekonkylier med blide ansigter, en gigantisk gyngehest, levende fossiler og spektakulære gavlmalerier. Bag museet findes en smuk sandstrand med skønne muligheder for en slentretur eller måske en dukkert. En perfekt oplevelse til din danske sommer.

Besøg det nye Københavns Museum

Københavns Museum har gennem en større renovering af det tidligere Overformynderi fra år 1894 skabt et moderne og æstetisk 1200 kvadratmeter stort museum.

Beliggende lige ved siden af Rådhuset, kan du gå på opdagelse i over 1000 års københavnerhistorie, med fokus på 14 nedslag i byen. Den nye interaktive bymodel er et must see, og de rigt dekorerede sale er i sig selv et besøg værd.

Café Democratic Coffee står klar med prisvindende nøddecroissanter, som du kan nyde i cafén eller i museets hyggelige byhave. Du kan også lade dig friste til at shoppe københavnerdesign i museumsbutikken.

Følg med på vores Instagramprofil

Dansk malerkunst i verdensklasse

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg i hjertet af København og blev grundlagt af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline i 1911.

Museet huser mere end 100 års dansk kunst fra 1800-tallet og starten af 1900-tallet – fra den danske guldalder til skagensmalerne og symbolisterne. Samlingen er absolut et besøg værd og rummer hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Anna Ancher og Vilhelm Hammershøi. På Instagram kan du komme helt tæt på kunsten og de mange spændende historier, der knytter sig til det historiske hus, som er indrettet med kunstnermøbler og malerier fra panel til loft i en stemningsfuld og hjemlig atmosfære.

Imponerende dansk og international verdenskunst i hjertet af Aarhus

Du kender helt sikkert Your rainbow panorama af den dansk/islandkse kunstner Olafur Eliassion, der snor sig i en cirkel på toppen af ARoS – og museet rummer meget mere end det. ARoS er et perfekt sted til socialt samvær, hvor du samtidigt får nye perspektiver på dig selv og verden omkring dig.

På ARoS kan du oplevet intet mindre end fem store gallerier og en etage med installationskunst. Du finder også en velassorteret shop, café og orangeri, hvor der serveres lækre forfriskninger, snacks og lette retter. Alt sammen får du en smagsprøve på via deres stilfulde Instagram-profil.

ARoS er ét af Nordeuropas største kunstmuseer, og hvert år besøger omkring 700.000 mennesker museet.

Skulpturer, mumier og malerier på et af Danmarks smukkeste museer

Kom helt tæt på et af Danmarks – og måske verdens – smukkeste museer. Et stenkast fra Københavns Hovedbanegård ligger Glypoteket, som bestemt er et besøg værd.

På museets instagramprofil får du inspirerende, nye vinkler på museets skulpturer, malerier, mumier og mosaikker. Du kan tilmed gå på opdagelse i finurlige detaljer lige  fra husets overdådige arkitektur til den tropiske Vinterhave. Ud over at få et indblik i museets særlige væsen, kan du holde dig opdateret på udstillinger og arrangementer. Følg Glyptotekets instagramprofil her, og få dit dagligt skud kultur.

Tjek også Glyptotekets cafe, Picnic, ud. På deres egen instagramprofil præsenterer de lækker mad og kager i museets fotogene Vinterhave.

Danmarks største kunstsamling

Statens Museum for Kunst, der også i folkemunde kaldes SMK, er Danmarks nationalgalleri og landets største kunstmuseum. Alene bygningen set udefra er en oplevelse i sig selv, og bevæger du dig indenfor, kan du opleve mere end 700 års dansk og international kunst lige fra den tidlige renæssance til den nyeste samtidskunst. SMK rummer en skatkiste af mesterværker og kunstperler af nogle af historiens største kunstnere, og på museets instagramprofil kan du scrolle dig igennem et væld af billeder af verdenskendt kunst til glimt fra den inspirationsfulde museumsshop og den stilfulde cafe, Kafeteria.

SMK’s imponerende kunstsamling stammer fra de danske kongers privatsamling, men tilhører i dag den danske befolkning. Særligt samlingen af dansk og nordisk kunst er helt enestående, ligesom samlingen af fransk kunst er verdensberømt.

Thorvaldsens Museum - byens smukke kunstoase

Oplev sydlandsk stemning midt i København. På Thorvaldsens Musesum kan du fordybe dig i kunsten på et af Københavns smukkeste museer.

Når du træder ind over dørtærsklen vil du opleve de karakteristiske farvede korridorer, der huser Bertel Thorvaldsens smukke marmorskulpturer, der blandt andet afspejler antikkens fascinerende myter. I museets sjælfulde palmegård kan du samle dine tanker, finde inspiration og ro. Besøg Thorvaldsens Museums instagramprofil, der præsenterer meget af det, du kan glæde dig til at opleve i de fysiske rammer. Museet fejrer Bertel Thorvaldsens 250 års fødselsdag i 2020 og byder på særudstilling og arrangementer for både voksne og børn hele året.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Sociale medier og Instagram