Oplev billedkunstnerens smukke London
Foto: Mia Nelle Drøschler Oplev billedkunstnerens smukke London

Londonguide

Oplev Londons gratis glæder

Billedkunstner, Mia Nelle Drøschler, bor i London, og nyder godt af alle de smukke og gratis goder, som storbyen tilbyder. Få hendes bedste ferietip til London her.

Mia Nelle Drøschler, 33, er billedkunster uddannet fra kunstakademiet Goldsmiths i London, hvor hun fortsat bor og netop har haft en stor soloudstilling. "Selv bor jeg i Crouch End i Nordlondon, som jeg elsker på grund af kvarterets hyggelige bohemestemning, men særligt for at ligge klos op og ned ad den store Alexandra Park.
Mianelle.comSund lørdag

På en lørdag formiddag holder jeg af at tage til Stoke Newington Church Street i bydelen Hackney. Den hyggelige lokale gade byder på en række lækre tøjbutikker og cafeer, ikke mindst The Blue Legume, som blandt andet serverer skønne vegetarretter. Slut af med en kop kaffe og en slentretur i Clissold Park, som ligger ganske nær.

Thebluelegume.co.uk
101 Stoke Newington Church Street

Se også: Her er din guide til London

Lokal hygge
Pub-kulturen i London er fantastisk. Jeg elsker, hvordan ældre og unge mødes under samme tag og nyder en øl og en bid mad. Et af mine favoritsteder er French House, et sted som hylder samtalens ædle kunst og derfor ikke spiller musik, tænder for tv'et eller bifalder mobiltelefonsnak. Vil du møde snakkesaglige lokale midt i det pulserende Soho, er det det helt rigtige sted at droppe ind.

Frenchhousesoho.com
49 Dean Street, Soho

Læs også: PR-agenten - Shop vintage i London

Gadefest
Som billedkunstner bliver jeg konstant overrasket over de mange nye gallerier og udstillingssteder, der dukker op i byen. Galleriet Nettie Horn i Østlondon gemmer sig bag tunge jerndøre, men er altid et besøg værd – ikke mindst når hele Vyner Street, som det ligger i, forvandler sig til en stor fest den første torsdag i måneden, hvor samtlige bydelens gallerier og museer slår dørene op for ferniseringer, og folk i alle aldre går fra det ene galleri til det andet.

Nettiehorn.com, 25b Vyner Street
Firstthursdays.co.uk


Kræs for kendere
Borough Food Market ved London Bridge er et favoritsted på en fredag formiddag. Råvarer fra hele verden falbydes, og der er masser af delikatesser til en frokostsulten forbipasserende. Kom gerne, inden de omkringliggende kontorer holder deres frokostpause ved et-tiden, for derefter vrimler det med folk.

Boroughmarket.org.uk
8 Southwark Street

Højt til vejrs
Når jeg har været forbi Borough Market, holder jeg af at gå langs Themsen op til South Bank for først at besøge Tate Modern og derefter South Bank Centre. Prøv at gå ind i Royal Festival Hall og bevæg dig op på femte sal, hvor du har den mest vidunderlige udsigt over London.

Tate.org.uk, Sumner Street Bankside
Southbankcentre.co.uk, Belvedere Road

Se også galleriet: Smukke London

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og London