Oplev Nordens Paris på Instagram
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Butik Gejst, Café Peace, Friis Shoppingcenter, Mortens Kro, Ma Petite France, Restaurant Pingvin, Victors Madhus & Teater Nordkrafts

Oplev Nordens Paris på Instagram

Dobbelt A, Nordens Paris. Kært barn har mange navne, og charmerende Aalborg er ingen undtagelse.

Danmarks fjerdestørste by og Nordjyllands hovedstad er kendt for Jomfru Ane Gade og mange andre store attraktioner, men byen ved Limfjorden er meget mere end det.

Aalborg er et kulturelt kraftværk med et stort anerkendt universitet samt et hav af gode restauranter og caféer og et sprudlende natteliv. Når man først har været forbi Aalborg, efterlader byen et varigt indtryk.

Vi har samlet en række spændende profiler på Instagram, som kan inspirere til et fantastisk besøg i Nordens Paris:

Butik Gejst - Kaffebar & Livsstilsbutik

Café Peace - fransk boheme i hjertet af Aalborg

Friis Shoppingcenter - Nøgleordet er fashion, også når det gælder bolig og livsstil.

Mortens Kro - Moderne gourmet restaurant i luksuriøse rammer

Ma Petite France - Hyggelig fransk vinbar i hjertet af Aalborg

Restaurant Pingvin - Smagsoplevelser fra hele verden

Victors Madhus  - byens bedste udsigt og meget at vælge imellem

Teater Nordkrafts - Aalborgs lille storbyteater går helt tæt på 1945

Nyd en skøn kop kaffe, mens du shopper

I Fyensgade nr. 18 finder du Butik Gejst - en charmerende butik og kaffebar i et.

Indehaveren Sofie har med butikken ønsket at skabe et særligt koncept med fokus på godt design til dig selv og din bolig, secondhandtøj, udvalgte retrofund, kaffebar og forskellige arrangementer.

Det skal være en oplevelse at besøge Butik Gejst - og forkælelse i alle former er i højsæde. Derfor vil du i butikken kunne nyde en skøn kop kaffe og en håndlavet flødebolle eller surdejsbolle, mens du går på opdagelse blandt lækre smykker, accessories, interiørprodukter og meget mere.

Kig endelig ind og lad dig inspirere.

Fransk stemning i Nordens Paris

Er du til ægte, fransk boheme stemning? Så er Café Peace på Boulevarden i hjertet af Aalborg, det rette sted.

Her arbejder vi hver dag på at skabe de bedste oplevelser for vores gæster – både med de særlige rammer, men naturligvis også på den gastronomiske front.

Allerede fra kl. 8 åbner vi dørene til nybrygget kaffe, friskpresset juice, en overdådig brunchtallerken og et utal af morgenmadsretter. Her kan du sidde i hyggelige omgivelser, mens byens puls drøner forbi udenfor døren.

Aftenerne byder på dæmpet lys, festlige cocktails, tapasbræt – og selvfølgelig byens bedste burger

På Peace har vi noget for enhver smag, og vores kokke står altid klar til lave god mad af sæsonens bedste råvarer.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Danmarks førende konceptbutikker under ét tag

Friis Shoppingcenter er et moderne shoppingcenter med placering i hjertet af Aalborg. Her kan du shoppe moderne og internationale mærker i nogle af Danmarks førende konceptbutikker, herunder Magasin, Selected, Envii, Monki, Sport 24 og mange flere. Lad dig endelig inspirere på deres Instagramprofil.

Hvis shopping bliver for udmattende, så tag en pause hos et af centerets mange restauranter og caféer.

Find også byens mest attraktive parkeringsmuligheder, der giver nem adgang til centrets butikker.

Kom og få et smil på læben i Friis Shoppingcenter. De sørger altid for kaffe og tørvejr!

Moderne gourmet i luksuriøse rammer

Et stykke Aalborg Deluxe, Moderne gourmet restaurant i luksuriøse rammer, centralt i Aalborg, hyggelig gårdhave, store rummelige suiter på 2. sal med alle moderne faciliteter, mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler.

”Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020.

Lækre vine i en fransk oase

Du er altid velkommen i den familieejede franske vinbar, Ma Petite France i hjertet af Aalborg. Her serveres lækre franske vine og udvalgte kvalitetsråvarer med nærværende og personlig service.

Ma Petite France er en lille oase, der indbyder til hyggestunder i ægte fransk stemning med vintage-foldevægge og små franske vintagesofaer. Her vil du opleve ro og velvære med hyggelig summen fra de omgivende borde.

Vinkortet tilbyder et bredt sortiment af velsmagende franske vine på glas, i alle prislejer og varianter, og hertil selvfølgelig lækkert fransk charcuteri, ost og pølse.

Smagsoplevelser fra hele verden

Pingvin er en restaurant med tapas, inspireret fra hele verden. Små smagsoplevelser til ganen. Man vælger selv 4,6 eller 8 stk. fra udvalget på 25 tapas.

Efterfølgende kan man vælge fra 9 desserter eller ost. Vi har service og kvalitet i højsædet, og vi ønsker at vores gæster føler sig velkomne og godt tilpas, så de får lyst til at besøge os igen.

Udsigt og skøn mad til små priser

Victors Madhus er et madkoncept, hvor du får skøn mad til små priser, men helt uden at spare på kvaliteten. Vi har fjordudsigt, selvbetjening og lækker mad - også som takeaway.

Maden tilberedes af gode råvarer, men koster ikke alverden, for vi har sparet tjenerne væk. I stedet har vi dygtige kokke og en dejlig placering ved havnefronten i Nørresundby.

Det er nemt og hurtigt - og til små priser.

Vi løfter de store spørgsmål ud over scenekanten

Glem alt om røde plyssæder, småsovende publikummer og musicals med store lykkelige slutninger.

Teater Nordkrafts forestillinger går helt til scenekanten, og nogle gange over. Teater skal berøre publikum og give dem noget at tænke over og tale om.

Forestillingen 1945 - Historien om en flugt! er ingen undtagelse.

I 1945 blev 20.000 tyske civile flygtninge efterladt i Aalborg og interneret i lejre bag pigtråd.
Teater Nordkraft har bedt en moderne tysk manuskriptforfatter skrive et stykke, hvor historien passer ind i Danmarks identitet, her i 2020.

Vi vil så gerne være gode mennesker, vi vil så gerne se os selv som humanister.
Hvorfor er det så så svært for os at gøre det gode?

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Rejseguide og Kultur