Renée Toft Simonsen: ”Vigtigheden i forhold til dét at blive ældre er accepten af, at det er det, der sker”

Renée Toft Simonsen: ”Vigtigheden i forhold til dét at blive ældre er accepten af, at det er det, der sker”

For Renée Toft Simonsen hænger en accept af at blive ældre også sammen med at ville holde kroppen stærk og huden pæn. Læs med her, når hun fortæller om sine personlige erfaringer med dét at blive ældre.

Overgangsalder er på mange måder et underbelyst emne, selvom det er en uomgængelig del af kvindelivet. Det er en stor omvæltning – både fysisk og mentalt. Forfatter, psykolog og tidligere model Renée Toft Simonsen har tidligere skrevet om emnet i bogen ’Jeg er f*cking hot!’, hvor hun åbent og ærligt deler ud omkring sine erfaringer med at være i overgangsalderen. Det gør hun også her, hvor hun blandt andet fortæller om, at det sværeste ved at blive ældre er accepten af, at du ikke kan de samme ting længere. Det betyder dog ikke, at lysten til at have en stærk krop og en pæn hud ophører, og blandt andet derfor holder hun af at motionere og anvender bl.a. kollagenpulver dagligt.

Har din tidligere karriere som model haft betydning for din måde at se på skønhed?

Det vil jeg tro den har, selvom jeg ikke præcist vil kunne sige på hvilken måde. I grunden tror jeg mere, at det er den vestlige verdens syn på skønhed og ungdom, og hvordan vi skal se ud, der påvirker vores måde at se på skønhed. Allerede fra vi er ganske små, bliver vi jo tæppebombarderet med de gældende skønhedsidealer omkring størrelse og ansigtstræk.

Hvordan har du haft det med at blive ældre?

Jeg synes det er svært at blive ældre – især, fordi ens funktioner påvirkes af aldringsprocessen. Personligt har jeg bl.a. fået slidgigt, og det, synes jeg, er enormt besværligt. Det sidder mest i mine hænder og betyder f.eks., at jeg ikke kan arbejde så meget i haven, som jeg gerne vil. Jeg har også fået to prolapser i ryggen, som påvirker min evne til at løbe, som jeg ellers holder virkelig meget af. Jeg er i det hele taget glad for at bevæge mig og holde mig i god form, men alderen er med til at besværliggøre det.

Jamen, det er jo bare møgirriterende at blive ældre!

Hvordan har din hud ændret sig, efter du er blevet ældre?

Den er blevet mere rynket, ha ha – mindre glat. Den ligner det, den er – en kvindes hud, som er 56 år gammel, men jeg synes faktisk den holder sig ret pænt.

RS75_Solution_9937_W-Article_1140x600[1].jpg

Har din skønhedsrutine ændret sig, efter du kom i overgangsalderen?

Den har ændret sig her det sidste års tid, fordi jeg er begyndt at tage kollagen og dermed er blevet opmærksom på, at jeg gerne vil gøre noget for min hud for at holde den pæn. Udover et dagligt indtag af kollagen, er jeg også begyndt at rense min hud hver aften og tage creme på, inden jeg går i seng.

Hvordan synes du, at skønhedsbranchen fokuserer på kvinder i aldersgruppen 50+?

Skønhedsbranchen har fundet ud af, at vi er et ret stort og købedygtigt segment, og så har den efterhånden fundet ud af, at strategien med kun at anvende unge piger ikke appellerer til kvinder på 50+. Vi er blevet mere bevidste omkring alder, værdi og repræsentation. Derfor ser vi nu også lidt ældre kvinder på reklamerne. Traditionelt har kvinder 50+ jo ikke været særligt synlige i skønhedsbranchen – eller på film og tv for den sags skyld, men jeg tror og håber på, at det er noget, der fortsat ændrer sig med den mere opmærksomme og bevidste forbruger.

Hvorfor lige kollagenpulver? Hvad var dine forventninger, før du gik i gang?

Jeg havde læst en del om kollagen og de positive virkninger, det kan have på rynker og linjer, og appelsinhud for den sags skyld. Jeg har lyst til at holde mig så pæn som muligt, og da jeg gik i overgangsalderen og min hormonproduktion gik ned, var det ret tydeligt, at det havde en virkning på min hud. Jeg begyndte pludselig at få flere rynker og se ældre ud. Jeg har dog ikke spor imod at ligne min alder, men samtidigt, vil jeg gerne gøre det, jeg kan, for at se godt ud.

Hvilken effekt har Oslo Skin Lab haft på din hud?

Jeg blev scannet af en hudspecialist, inden jeg gik i gang med kollagenpulveret. Efter fire måneders brug blev jeg scannet endnu engang. Ved en sammenligning af de to scanninger, blev der målt en reduktion på forskellige rynker og linjer i ansigtet på mellem 10-33%. Det er et ret godt resultat, synes jeg.

Hvad vil du sige til andre kvinder over 50, som ønsker at gøre noget for deres hud? Måske især til dem, der ikke orker besværlige skønhedsrutiner.

Åh, jeg har det altid svært med at skulle give gode råd om den slags. Jeg er bare ikke den rette til det, jeg er jo ikke nogen mønsterelev, for at være ærlig. Men hvis vi sad sammen over en kaffe, og du spurgte mig, hvad jeg selv gør, og om der er noget, jeg kunne anbefale, ville jeg nok nævne: Fiskeolie, vitaminer, ingefærshots og kollagenpulver og så selvfølgelig være aktiv hver dag.

Hvad vil du sige til dem, der måske er skeptiske overfor brugen af kollagenpulver?

Jeg forstår sagtens, folk kan være skeptiske over for kollagenpulver. I en verden, hvor alle konstant prøver at sælge noget til dig, så er det vigtig at være skeptisk. Men hvis du overvejer at prøve kollagen og er i tvivl, om det vil virke for dig, så er det jo bare med at prøve – og se om det faktisk gør en forskel.

Er det vigtigt for dig at hvile i at blive ældre, og hvordan passer kollagenpulver ind i den ligning?

Vigtigheden i forhold til det at blive ældre er accepten af, at det er det, der sker. Der ikke nogen vej udenom – vi kan ikke stoppe tiden. For mig kan det være svært at forstå, at jeg hurtigere bliver træt, at jeg ikke kan arbejde så mange timer eller løbe helt så langt, som jeg kunne for 20 år siden, da jeg kunne det hele og havde 3 små børn jeg også lige passede på – det er mest på det parameter, jeg skal arbejde med min accept. Så jeg synes ikke kollagenpulver kolliderer med det – kollagenpulver derimod er som før nævnt en måde at forsøge at holde mig pæn på.

The Solution™ fra Oslo Skin Lab

Kollagen er den vigtigste grund til, at huden holder sig glat og spændstig. Men allerede fra 25-30-årsalderen begynder kollagenniveauet i huden helt naturligt at falde med 1-2% om året. Derfor kan det være en god idé at pleje indefra med et dagligt tilskud kollagen.

Kollagenpulveret The Solution™ Beauty Collagen fra Oslo Skin Lab består af 100% kollagen-peptider og bidrager blandt andet til glattere hud med færre linjer, mindre grad af appelsinhud samt mere elastisk hud – ikke bare i ansigtet, men på hele kroppen. En pakke består af 28 dagsdoser i pulverform, der kan blandes i drikke, yoghurt eller andet.

Vil du også passe ekstra godt på din hud denne sommer?

The Solution Anti-Wrinke Collagen™ kan købes på osloskinlab.dk, og lige nu kan du få hele 50% på første forsendelse med rabatkoden ”ALT50”.

Medlemspris: 349 kr. per måned.

Enkeltkøb: 498 kr. per pakke (18 dagsdoser – svarende til fire ugers brug)

Pssst … De fleste begynder at se virkninger efter ca. 8 ugers dagligt brug. Husk at tage et før- og efterbillede, så du bedre selv kan se, hvilke resultater du får med The Solution™.