Pastasalaten er tilbage - Klassisk pastasalat med et twist.
SPONSORERET indhold

Madblog: Pastasalaten er tilbage - se hvorfor

Af:: Ditte Ingemann
07. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg er begyndt at længes efter lune sommeraftener med grillmad og masser af salater – heldigvis er det begyndt at være lysere og lunere, så sommeren lurer lige rundt om hjørnet. Derfor har jeg altså taget hul på de lidt mere lette retter, bl.a denne pastasalat. Da jeg lige var flyttet hjemmefra, lavede jeg ofte denne pastasalat, når der var gæster på besøg. Jeg laver ikke så tit pastasalat længere, men jeg synes nu stadig denne variant holder.

Hvis du mangler inspiration til salater og grønt tilbehør, så kan du finde mere end 80 sunde opskrifter i min bog “Salater fra The Food Club”.

Opskriften på tapanade rækker til mere end, der skal bruges til salaten, så gem resten på køl i et rent glas, og brug det i sandwich, til ost eller som dip.

Pastasalat med tomattapanade, 4 personer:
250 g fuldkornspasta, fx penne, skruer eller muslingeskaller
4 spsk pinjekerner
4 spsk sorte oliven
ca. 100 g artiskokhjerter i lage
evt. friske basilikumblade

Tapanade:
ca. 250 g soltørrede tomater i olie
1 spsk solsikkekerner
1 fed hvidløg
1 spsk limesaft
1 tsk balsamicoeddike
1 tsk honning
salt og peber

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 9-10 minutter, og lad den dryppe og køle af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne. Dræn artskokhjerterne, og skær dem ud i kvarte.

Kom alle ingredienserne til tapanden op i en blender, inkl. olien fra tomaterne. Blend indtil den har en ensartet konsistens, og smag til med salt, peber og limesaft.

Bland den afkølede pasta med ca. 2-3 spsk tomattapanade, og vend det godt rundt. Tilsæt hele oliven, artikokhjerterne og tilsidst pinjekernerne. Pynt evt. med friske basilikumblade og servér salaten til fx et grillet stykke fisk.