Pernille Aalund om bål
SPONSORERET indhold

Pernille Aalund: Her er sætningen, du altid bør huske i dit parforhold

Hvis alle dialoger i et parforhold handler om det, partneren gør forkert, så sker der nærmest en kodning af hjernen – og så vil du altid få ret i din kritik, siger forfatter Pernille Aalund i denne uges ALT for damerne.

Af:: Marie-Louise Truelsen og Sara Wilkins Foto: Les Kaner
10. nov. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

”Du får altid ret.”

Sådan lyder sætningen, som Pernille Aalund bruger som en vigtig rettesnor i sit parforhold.

Den minder hende nemlig om et særligt livsvilkår: Dét, du fokuserer på, får du mere af.

Du får nemlig altid ret, hvis du altid fokuserer på, at din partner eksempelvis aldrig tager dig i hånden eller altid sviner køkkenet til under madlavningen. Det vil nemlig højst sandsynligt betyde, at du på sigt begynder at reagere med anklagende ord, og så vil dynamikken ikke ændre sig. Energien vil forblive det samme, og du vil få evigt ret i din kritik – igen og igen.

Hvis du derimod omfavner kritikken fra en mere kærlig og konstruktiv side (”jeg elsker, når du tager mig i hånden” eller ”det er så FEDT, når du tager opvasken”) bliver energien en helt anden.

Og dét er afgørende for, at kærligheden kan vokse, siger Pernille Aalund i et stort interview i denne uges ALT for damerne, hvor hun mødes omkring et bål med Flemming Møldrup for at snakke om kærlighed – og netop fremhæver sætningen: ”Du får altid ret”:

Pernille: ”Prøv at tænke den sætning ind i dit kærlighedsliv, og brug den som svar. Du roder altid – du får altid ret. Du giver mig ikke kærlighed nok – du får altid ret. Du lytter ikke til mig – du får altid ret. Der er noget selvforstærkende i det. Vi er energi, og vi er energi på flere niveauer. Vi er med til at sprede den stemning, som vi giver udtryk for verbalt. Så hvis alle dialoger handler om det, man ikke gør, eller om det, man gør forkert, så sker der nærmest en kodning af hjernen. Min mand kommer ikke til at samle sine sokker op, fordi jeg siger det til ham, og derfor bruger vi ikke tid på det. Men hvis han en dag skulle finde på at gøre det, så ville det være fordi, han ville glæde mig. Og det er noget helt andet. Vores sprog er meget vigtigt, og man får ikke kærlighed, hvis man taler i bebrejdelser, ordrer og diktater.”

Flemming: ”Præcis. Det er også interessant at kigge på kærlighedssamtalens dramaturgiske bue, fra man møder hende eller ham, man bliver forelsket i, og så til ti år senere. Sidder man stadig og siger: ”Ih, det er så fedt, at han og hans venner tager på sheltertur og drikker sig fulde”? Eller siger man: ”Aj, jeg er simpelthen så træt af, at han og hans venner tager på sheltertur og drikker sig fulde, de er altså blevet 50!”. Den rejse er vigtig at holde sig for øje, for man kan let blive blind på alt det, man faldt for, og kun stirre på det, der irriterer en.”

Pernille: ”Og så husker kroppen jo. Hvis man kan etablere noget af det rum, man var i, da det hele begyndte, så husker kroppen det. Man kan blive forelsket i sin partner igen og igen og igen.”

Læs resten af det store interview med Flemming Møldrup og Pernille Aalund i denne uges ALT for damerne, hvor de bl.a. taler om kærlighedssprog, behovet for frihed og intet mindre end definitionen på kærlighed.

Pernille-Aalund-og-Flemming-Møldrup.jpgSamtaler omkring et bål bliver altid særlige – det ved Flemming Møldrup, der har lavet en bog om bål og i en ny artikelserie i ALT for damerne inviterer kendte kvinder til en bålsnak. I denne uge fyrer han op under Pernille Aalund, og det næste bålmøde er med sangeren Signe Svendsen. Foto: Les Kaner

Anbefalet til dig