Pernille Rosendahl
Foto: Camilla Stephan Pernille Rosendahl

Pernille Rosendahl: Det forpligter at være et forbillede

En indre stålro og evnen til ikke at blive for selvbevidst, er gode værktøjer at have, når man skal være forbillede for tre håbefulde X Factor-deltagere. For ikke at tale om at blive målt og vejet af familien Danmark, hver fredag aften, når tidens populæreste tv-program ruller over skærmen. ALT for damerne har mødt Pernille Rosendahl til en snak om at være forbillede.

Hvordan har du det med at være et forbillede?
− Det forpligter jo helt vildt! Der er en masse øjne, der lige pludselig bliver rettet mod dig. Omvendt så nytter det ikke noget, at man bliver en slave af det. Det nytter ikke noget, at du kigger alt for meget på dig selv. Det, synes jeg i hvert fald, er en stor fare, at man lige pludselig bliver for self conscious. Det kan jeg i hvert fald ikke så godt li’.

Se også: Pernille Rosendahl som gæstestylist i ALT for damerne   

Din yngste deltager, Line, fortæller, at du er hendes nye idol.
− Jeg synes, det er helt vildt kært, at der er nogen, der synes, at det er sejt, det man gør, eller tænker, det er godt gået. Der er også mange, der skriver til mig. Det er jo mega rørende. Grundlæggende kan jeg mærke, at det vigtigste er – især når man bliver eksponeret, som man gør i X Factor, og alle har en holdning, til det du laver – at man har en total stålro indeni, så man nogle gange lige kan kigge ind ad og sige: ”Det er ok! Der er alle de her holdninger, men her er jeg!”

Hvor får du den stålro fra?
− Det har jeg fået ved, at jeg har været her i mange år. Jeg tror helt ærligt, at en 23-årig ville have svært ved at gøre det, jeg gør lige nu.

Se også: Pernille Rosendahl blogger for ALT for damerne

Hvem er dine egne forbilleder?
− Jeg har mange forbilleder. For eksempel Susanne Brøgger er jeg helt vild med. Hun mestrer at have en benhård kommentar til nogle ting, der sker i samfundet, men nægter samtidig at ville være politiker. Hun siger ligesom: ”Jeg er kunstner og sætter fokus på nogle ting uden at give folk svarene.” Det er jeg meget inspireret af.

I denne uges ALT for damerne (nr. 11/2012) kan du læse meget mere om den travle sangerinde og om, hvordan det spændte af, da vi fulgte hende en dag bag scenen på X Factor.

Pernille Rosendahl

Født 22. marts 1972
Sangskriver og sangerinde
Aktuel med X Factor, hvor hun er dommer, bandet The Storm, der snart udgiver en ny EP, og til vinter også aktuel i teaterkoncerten ”Hey Jude”. 
Tidligere kendt som forsanger i bandet Swan Lee, der i 2005 gik i opløsning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og X Factor