Pernille kunne pensionere sig selv som 44-årig: “Jeg har lært at investere og køber kun det mest nødvendige”
Foto: PR foto Pernille Wahlgren sagde sit job op sidste sommer for at gå selvstændig og få mere tid sammen med sine sønner.

Pernille kunne pensionere sig selv som 44-årig: “Jeg køber kun det mest nødvendige”

Økonomisk uafhængighed og en pause midt i livet kan for mange lyde fuldstændig urealistisk. For Pernille Wahlgren er det lykkedes ved at investere i aktier og ændre sin tankegang omkring forbrug og behov.

“Jeg har det bedre med at få noget ud af mit hjem, end jeg har det med at få nye ting ind.”

Sætningen kommer fra Pernille Wahlgren, og den opsummerer på mange måder hendes lyst til at fjerne stressfaktorer i hverdagen. De er for hende behov, man tror, man har: nyt tøj, et større hus eller en ny bil. Altsammen ting som, efter Pernilles mening, er med til at modarbejde længevarende lykke.

I podcasten "Pernille investerede sine penge - og blev lykkelig", som kan hentes i appen Talk Town, fortæller Pernille Wahlgren om, hvordan hun i de sidste 18 år har arbejdet med at udskyde sine materielle behov for kun at købe kontant og samtidig spare op, så hun kunne investere i aktier og på sigt blive gældfri. 

Læs også: Du bliver ikke rig af at gå på arbejde, så gør dette i stedet

Filosofien kalder hun “Lev og tænk enkelt”, og den går i korthed ud på, at man sparer op, investerer i aktier og lever med et så simpelt forbrug som muligt.

- Jeg gider ikke gå at bruge tid på at ordne alle de her ting, man anskaffer sig. Jeg vil hellere spille fodbold med mine drenge og tage ud i naturen, siger Pernille, som bor i København med sin kæreste og deres to drenge.

Gør plads til en "livspause"

For hende har den enkle livsstil gjort hende bedre i stand til at være mere til stede - særligt hos hendes sønner. Samtidig har filosofien kastet økonomisk frihed af sig, hvilket betød, at Pernille i juni sidste år sagde sit job op for at blive selvstændig.

Læs også: Fire tips til at få råd til dine (dyre) drømme

Og hvis flere lærte at investere og leve enkelt, ville det blive normalt at tage en sådan "livspause”, mener hun. Pausen kan for eksempel bruges til at omskole sig selv eller til at tage temperaturen på, hvad man vil med sit liv. Og dét er vigtigt, mener Pernille, som synes, at folk i højere grad bør tænke over, hvad de vil i livet i stedet for at bruge energi på materielle goder og kortvarig lykke:

- Jeg vil bare gerne skære alt det overflødige i livet fra. Alt dét, der ikke giver mig glæde.

Lyt til podcasten "Pernille investerede sine penge - og blev lykkelig" og bliv klogere på, hvordan Pernille selv rydder op, investerer i aktier og realiserer sine drømme - og hvorfor hun i princippet kunne pensionere sig selv som 44-årig.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Karriere