TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Phoebe Bridgers at HAVEN Festival
Foto: Amalie Louise Larsen Bon Iver har kaldt den 24-årige singer-songwriter Phoebe Bridgers for en ”gave” til musikken, og ikoner som Conor Oberst, The National og Julien Baker er allerede erklærede fans.
video

VIDEO: Phoebe Bridgers om musikbranchen: ”Jeg har lyst til at stikke vatpinde ind i mændenes næse, mens de sover”

Phoebe Bridgers vil helst ikke lytte til sin første sang, har det fint med at blive kaldt en nye Bob Dylan og gad godt give Metoo-mænd vatpinde i næsen. ALT.dk har mødt den anmelderroste musiker, som er aktuel med sit nye band boygenius.

”Hvad kan man gøre, der ikke er super voldeligt, men virkelig, virkelig ubehageligt?”

Sanger Phoebe Bridgers ler, mens hun tænker sig om et øjeblik. Vatpinde i næsen er helt sikkert ubehageligt, konstaterer hun.

ALT.dk har sat den 24-årige singer-songwriter stævne på HAVEN Festival i København. Hun har allerede dannet sig et stabilt ry som en af de mest visionære nye kunstnere i branchen, og nu er snakken er faldet på at være ung kvinde i musikindustrien i en tid, hvor Metoo-bevægelsen er på alles læber.

En krænkelseskultur, Phoebe Bridgers selv oplevede, da hun for få år siden var i færd med at etablere sig som musiker i Los Angeles.

– Noget af det lort mænd sagde til mig, da jeg var 18 år, giver mig lyst til at gå ind i deres soveværelse om natten og fucking… Jeg ved det ikke. Hvad kan man gøre, der ikke ser super voldeligt, men virkelig, virkelig ubehageligt? Så som at stikke vatpinde i deres næse. Jeg ved det ikke, griner hun og smiler så stort, at det er vanskeligt at forene personen med melankolien i de sange, der kommer fra hendes mund.

I dag er hun ikke i samme grad udsat for mænd, der forsøger at tage æren for hendes identitet, eller som leverer uønskede kommentarer med seksuelle undertoner. Men fænomenet er bestemt stadig aktuelt, uddyber hun i videoen, som du kan se nederst i artiklen.  

Noget af det lort, mænd sagde til mig, da jeg var 18 år, giver mig lyst til at gå ind i deres soveværelse om natten og fucking…
Phoebe Bridgers

Nyt på vej

Med en stemme, der er få forundt, og tekster som ”Why do you sing with an English accent? I guess it’s too late to change it now” henvendt til ekskæreste og musiker Ryan Adams har den unge Phoebe Bridgers på kort tid kravlet sig ind i både lyttere og anmelderes hjerter.

Debutalbummet ”Stranger in the Alps” er en fin forening af spydige breakup-numre og en moderne melankoli med en intimitet, der får lytteren til at hænge ved.  

Hun har varmet op til stjerner som Bon Iver og The National, og er blevet sammenlignet med ikoner som Bob Dylan og den jævnaldrende Julien Baker. Sammenligninger, der nok er flatterende, men som hun ikke er synderligt enig i, forklarer hun i videoen.

Ikke desto mindre kunne Phoebe Bridgers for nyligt afsløre, at hun har slået pjalterne sammen med sidstnævnte samt singer-songwriter Lucy Dacus under navnet boygenius. Et band, der udkommer med et selvbetitlet album den 9. november i år, og som allerede har fået god medvind med deres første single ”Me & my dog”, der er blevet udvalgt som bedste nye sang i august af det respekterede musikmedie Pitchfork

– Da vi mødtes, var Lucy, Phoebe og jeg det samme sted i vores liv og i vores musiske karriere, men vi havde også lignende holdninger til musik, der skabte et umiddelbart sammenhold, fortalte Julien Baker i forbindelse med lanceringen af deres nye singler og slår således fast, at sammenligningen måske alligevel ikke er helt ved siden af.

Mød en oplagt Phoebe Bridgers i videoen herunder, hvor ALT.dk får en snak med den 24-årige sanger om at være kvinde i musikbranchen, om melankoli og om en temmelig pinlig første sang.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Interview, Festival og Kendte