SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Erotisk amning
Foto: DR Pia Struck ammer sine kærester - nogle gange glider det over i sex, men for det meste handler det bare om nærhed.

Erotisk amning

Pia bliver lykkelig af at amme sine kærester

Erotisk laktation – eller erotisk amning – er relativt ukendt i Danmark. Men seksualterapeut Pia Struck håber, at flere danskere, ligesom hende selv, vil opdage, hvor fantastisk det er at have et erotisk forhold med amning.

I vindueskarmen foran et par hvide blomstrede gardiner i et lille, gult kontor i indre København står en figur med streger over hele kroppen. Figuren viser de energibaner i kroppen, som akupunktører og andre alternative behandlere arbejder ud fra. De mange baner, forklarer Pia Struck og peger på figuren, kan hun mærke, når hendes partner ligger og ammer ved hendes bryst:

- Man får elektriske følelser indeni, og det føles som at komme i en form for meditativ trance.

Pia har taget imod på sit kontor, hvor hun normalt har terapi med sine klienter om alt fra manglende sexlyst til udfordringer med at være en seksuel minoritet. Pias hår er farvet ildrødt, og hun har en spraglet, blomstret kjole på, der sidder stramt over hendes velvoksne bryster. Hun har 30 års erfaring som psykoterapeut, og bogreolen er fyldt til randen med bøger om seksualitet, orgasmer og impotens.

På væggen hænger tegninger af kvindens kønsorgan – eller kussen, som Pia selv kalder den. Den kommer i brug, når hun har kurser i kvindelig orgasme, hvor kursisterne bliver bedt om at kaste et kærligt blik på sig selv, så de kan blive bedre til at give sig selv nydelse. Pia Struck har altid været nysgerrig på det erotiske univers, og det var også hendes nysgerrighed, der åbnede hendes øjne for voksenamning eller erotisk laktation.

På et internetforum for mennesker med seksuelle feticher faldt hun for et par år siden mere eller mindre tilfældigt for voksenamningen. Jo mere hun læste, jo mere fascineret blev hun af tanken om at kunne producere mælk og amme sin partner. Alligevel var første gang, hun forsøgte at få en partner til at sutte på sine bryster, en fiasko:

- Jeg prøvede at få ham til at sutte på mine bryster, og det ville han ikke. Han blev bare hel tavs. Og jeg følte det som en kæmpe afvisning. Den afvisning gjorde så ondt. Han fik mig til at føle, at det var et klamt ønske, jeg havde givet. Jeg indså, at det ikke skulle være os – og så gik det faktisk op for mig, at jeg havde sindssygt meget lyst til det her, og at jeg tændte på det.

LÆS OGSÅ: Stop jagten på den eneste ene og vælg tre mænd i stedet

En lang proces
Alle kan i princippet få en mælkeproduktion til at gå i gang, forklarer Pia Struck. Men særligt hvis man som Pia Struck, ikke har fået børn, er det en lang proces, der kræver dedikation. Hun hiver en pose frem fra under skriverbordet fyldt med remedier, man skal bruge, hvis man vil i gang med at amme. Her er alt fra en manuel brystpumpe til den elektroniske version, så man kan stimulere brysterne, når man ikke har sin partner i nærheden.

Man skal helst stimulere brysterne hver anden til fjerde time hele døgnet – og det er altså uanset, om man er på arbejde eller ligger og sover. Hvis man ikke har sin partner i nærheden, og det har de færreste jo hele tiden i en normal hverdag, kan man massere med sine hænder eller bruge en brystpumpe. Ifølge Pia Struck kan vi alle få mælken til at flyde uanset alder, hvis man er vedholdende nok.
Med Pias seneste partner lykkedes det at sætte processen i gang, men hans interesse holdt ikke længe nok til, at der kom mælk:

- I starten var vi virkelige flittige, og han ville meget gerne. Og der var begyndt at komme de her tegn med, at brysterne blev lidt større, at brystvorten blev lidt mørkere og blodårerne begyndte at vise sig tydeligere. Men så ebbede hans interesse lidt ud, og vi gjorde det kun morgen og aften. Så blev det desværre til ingenting.

Pia Struck har 30 års erfaring med at arbejde med seksualitet. For første gang går hun ud og taler om sine egne private lyster, fordi hun er så begejstret, at hun ikke kan lade være. Her et billede fra DR3 Programmet Spørg om alt, der blev sendt mandag aften. 

Mere lykke og nærhed end sex
Når Pia Struck fortæller om, hvordan hendes kæreste lagde sig til hendes bryst hver morgen og aften og suttede, er det med et stort smil. Hun mener, at vi er kommet for langt fra den naturlige funktion af en kvindes krop, og derfor er vi blevet fremmedgjort fra amningen. Hun kender til andre kulturer, hvor mødre og endda bedstemødre bliver ved med at amme til de er langt op i årene. Og her er det helt normalt, at partneren også ammer. Selvom erotisk amning betragtes som en seksuel fetich, handler det om meget mere end sex for Pia Struck:

- Jeg gør det ikke for den øgede seksualitet, men for kærligheden og nærheden. Jeg ønsker en dyb samhørighed. Man skal helst gøre det med en fast partner. Når der skal ammes hele døgnet, duer det ikke med løse partnere. Erotisk laktation er en samlivsform og en livstilsform. Når først mælken er inde, og det kører, behøver man kun at amme fire gange i døgnet. Men det er en lykkestund at komme hjem fra arbejde og have sådan en stund sammen. Man udløser en masse oxytocin i kroppen, som er vores lykkehormon.

LÆS OGSÅ: Da Robin ikke kunne få børn, startede hendes livs vildeste eventyr

Klamhedsfaktor
Egentlig ville Pia Struck foretrække ikke at skulle åbne op for sit eget privatliv for at fortælle om amning. Men hun er samtidig så begejstret for livsstilen, at hun ikke kan lade være. Derfor sagde hun også ja til i denne uge at optræde i DR3s program Spørg mig om alt, der blev sendt mandag aften.

Hun ved udmærket, at det er kontroversielt at fortælle om at amme sine kærester. Sådan var det også, da folk fra BDSM og swingermiljøer trådte frem og fortalte om deres lyster. Hun har forberedt sig på, at der vil være mennesker, der synes, at det er frastødende.

Men amningen har forandret hendes eget liv, og det vil hun gerne give videre til andre, der måske går med samme lyster. Hun har startet hjemmesiden erotisklaktation.dk, hvor hun rådgiver mænd og kvinder, der gerne vil i gang, ligesom hun også holder kurser. Langt flere mænd end kvinder melder sig typisk som interesserede, og det, mener hun, hænger sammen med, at amning for mange kvinder handler om babyer:

- Kvinder forbinder amning med børn, så bryster og mælk skal være afseksualiseret. Den instinktive association kan jeg godt få øje på. Jeg kalder det netop erotisk laktation i stedet for amning for at komme væk fra børneassociationen. Det her har intet med børn at gøre. Amning er et seriøst projekt, der giver lykkefølelser og transformerer mennesker.

HØR PIA FORTÆLLE, HVAD DER SKER, NÅR HUN AMMER SIN KÆRESTE

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Parforhold og Bryster