Unge mænd vil have endnu yngre kærester.

Foto: Privat Unge mænd vil have endnu yngre kærester.

Sophie Kampmann ekskærester

"Pludselig konkurrerer jeg med nogle, som er yngre og har en meget bedre krop"

Mine eks'er har alle fundet yngre kærester end mig, skriver Sophie i en klumme om, at det ikke kun er gamle mænd, som er vilde med unge kvinder. Unge mænd vil have endnu yngre kærester.

KLUMME: Til den opmærksomme læser, så har jeg vist fået manifesteret, at en kæreste nødvendigvis ikke er den allerypperste lykke. Til den nye læser – velkommen til en 29-årigs tanker.

LÆS OGSÅ: Se de danske par med stor aldersforskel

Forleden dag sad jeg på Café Intime med min rigtig gode ven. Han er én af de drenge, som jeg morer mig med fra tid til anden – og vores fælles udgangspunkt er vores gode tossede venskab, der oftest tager udgangspunkt i, hvem vi kender i vores respektive vennekreds, som er single – og som skal scores. Det lyder måske som om, vi lægger slagplaner. Det gør vi ikke – vi motiverer og griner (oftest af hinanden), og når vi er færdige med det, taler vi om hvor genial Father John Misty er, og om hvor meget vi ville ønske, at vi kunne synge bukserne af folk – nøjagtig som han kan.

Denne aften, hvor ham og jeg sad der og hørte på forskellige folk fra publikum, der jazzede tog mig tilbage til en tidsalder, hvor jeg ikke levede – kom vi til at tale om alder. Alder på de mennesker, der rør noget i os.

Og det gik op for mig, at min kvindelige aldersgruppe er i en form for nød.

Aldrig ældre, aldrig yngre
Det skal siges, at jeg har udvekslet mange blikke med det modsatte køn.
Jeg vil også gerne tilkendegive, at jeg har kysset med et par af dem. Fælles for dem alle er, at de har delt nogenlunde samme fødselsår som jeg selv. Plus minus to år –ish. Aldrig ældre - aldrig yngre.

Og dengang jeg var på Happn – havde jeg meget bevidst sat min aldersgruppe til 27 – 32.
Ikke fordi jeg er racistisk omkring yngre – eller meget ældre hankøn. Nej, mest fordi jeg formoder, at denne aldersgruppe med stor sandsynlighed deler interesser, en form for intelligent stimulans og livserfaring med mig.

LÆS OGSÅ: "Jeg er min kæreste utro 5 minutter hver dag"

Det lyder en kende kort for hovedet – den er jeg med på. Men jeg har svært ved at se at en dreng på 19 år, vil synes, jeg er bomben – og omvendt. Ligeledes er jeg heller ikke tiltrukket af en på +40 – jeg har familiemedlemmer, der er i den aldersgruppe.
I weekenden stod jeg faktisk overfor én i en kø i Kødbyen. Vedkommende var ret beruset, og ville gerne snakke. Emnet var alder. Han gættede mig til at være 24. Beklageligvis måtte jeg skuffe ham – og sige, jeg er 29 år.

Han så ud som om, han var ved at tabe sit nyerhvervede dankort – og nøglen til sin nye forældrekøbte lejlighed. Han smilede pænt – lettere omtumlet og sagde: "Så er der vist langt fra dig og mig".

Og den berusede unge herre i Kødbyen har ret. Bonusinfo om ham var, at han lige var startet i 3.g – og vist nok havde lidt panik over ikke at være gammel nok til at være der, hvor vi stod i kø til.

Så dem jeg kigger efter – sådan en fredag, hvor jeg har indtaget lidt for mange aperols toppet med shots, er typisk venner af venner – eller deres endnu mere perifere venner. Jeg er sikker på, at du ved, hvad jeg taler om.

LÆS OGSÅ: "Stresser det mig at være 29 år og single? Ja – ad helvedes til"

Finder meget yngre damer
Det er sjældent, jeg begiver mig derud, hvor jeg lægger kraftigt an på en, jeg slet ikke kender. Faktisk – så har jeg aldrig gjort det. Det er jeg lidt for reserveret og bange til.
Status er nu bare, at de bekendtskaber jeg taler om – de er alle sammen ved at få kærester.

Jeg har forskellige grupperinger af venner – og disse har forskellige bekendtskaber. Summen af alle disse mennesker er nu ved at manifestere sig med en respektiv partner. Og knockles – det synes jeg, er så lækkert.

Men hvad der er skræmmende ved det her er, at nogle af disse bekendtskaber ikke har fundet tiltrækningen i form af deres aldersgruppe – men hos meget yngre damer. Altså dem mellem 20-24. Har jeg ondt bagi over det. Nej! Men pludselig skal jeg konkurrere med nogen, som har en meget bedre krop (når man er 29, og virkelig godt kan lide marcipanbrød, skal man altså bare svede fire gange om ugen i et fitnesscenter – for at det ikke vælter udover de skinny jeans med ekstra håndtag), dernæst behøver de ikke læse aviser, modeblade, magasiner med videre – for de er så opdaterede via deres mobiltelefon – som de har fået ind med modermælken – og slutteligt deler de samme interesser som jeg selv.

Bonus: De er ikke børne-interesserede
Og den vel nok største bonus er, at de med stor sandsynlighed er i gang med deres studie – så tanken om børn, fælleskort og fælles bolig er så fjern – de bor med deres bedste veninde – og kan i øvrigt drikke fra onsdag – lørdag – uden at få tømmermænd. De er frie fugle – og endda med en matchende lighed i forhold til interesser og intelligens som en på 29.

LÆS OGSÅ: 24 stadier alle gennemgår, når de tror, de kun lige skal have en enkelt

Deres fordel er bare, at de kan gøre det hele meget bedre – og samtidig se bedre ud, når de gør det.

Så nu trækker jeg lige tilbage på Café Intime. Der, hvor jeg sad med min ven.
Selv samme dreng – det skal siges, han er 30 år gammel, velartikuleret, veluddannet og centrum for enhver fest.

Han er skør med en i aldersgruppen 20-22. Og ikke grundet hendes vilde krop, for sådan en har hun – men grundet hendes hjerne-aktivitet. Hun kan stimulere ham – både på det dyriske menneskelige og over en flaske rødvin og Fjodor Dostojevskij.

Og inden nogen begynder at kommentere, Jamen Sophie, du er jo bare misundelig over, at hun kan få ham – og du ikke kan, vil jeg bare lige råbe vagt i gevær og sige – det er så fjernt fra sandheden. For han er min ven – og som du måske har hørt, sådan nogen kan singlepiger også have.

Tænk, at piger på den alder kan tiltrække mænd på min alder!
Jeg er forskrækket over, at en pige i den aldersgruppe kan tiltrække mænd i min egen. Og mest af alt, så er det en reminder til mig selv; jeg bliver nød til at steppe mit game op. Jeg kan åbenbart ikke læne mig tilbage – og sige, jeg har også noget at byde på – for hende på 21 har det samme – bare i en meget mere attraktiv udgave. Og jeg forstår det ikke. For da jeg selv var 21, var jeg lidt buttet, ret kikset – og beruset nærmest hele tiden. Faktisk kan jeg nærmest ikke huske, hvad der skete fra jeg var 20-25. Men jeg kan huske, at jeg havde det helt vildt sjovt. Jeg rejste, var netop en fri fugl, i gang med at studere – og verden var min legeplads. Dog synes jeg også – at folk i min aldersgruppe – var en gammel sæk kartofler. Også hankønnene.

LÆS OGSÅ: "Jeg frygter, at jeg aldrig kan forelske mig igen"

Og er min ven undtagelsen, der bryder reglen. Nej – han er reglen. Samtlige af mine eks'er – samt mandlige venskaber har (næsten) alle fundet en, som er relativt meget yngre end dem selv – altså nede i aldersgruppen, hvor de har boet med deres veninde i tre år – og ikke er begyndt at tage på, af al den alkohol de konsumerer i løbet af ugen.

Så for første gang – siden jeg har bidraget med mit tankeunivers her på Eurowoman, står jeg uden råd. Jeg har ikke nogen smart sidebemærkning at afslutte med. Faktisk – så er jeg lidt bange – og mundlam.

Singlemænd har en fest
Min far sagde til mig for et stykke tid siden, at det må være himlen at være singlemand i København. Statistikken viser nemlig, at der er et udtalende overflod af singlekvinder i alderen 23-35 i Hovedstaden – og et undertal af singlemænd. Altså kan man konkludere at det, som hankøn, må være det vildeste pick-n-choose marked i byen. For hvis den ene ikke gider – så er der en kø, nej en hær af piger, der gerne vil.

Og singlemandens seng er nok optaget – og fungerer garanteret som 5a i weekenden. Hop ind – hop ud, og nogen gange skal buschaufføren bede folk om at trække sammen, fordi der er så mange, der gerne vil med.

Min seng derimod er et resultat af statistikken. Den dufter af rent sengetøj og friske dyner. Og hvis den skulle minde om et form for transportmiddel – er det nok en ethjulet cykel.

Og ja, jeg har manifesteret, at jeg er fortaler for at have det optur, imens denne singleperiode er tilstedeværende. Og det er jeg, og jeg har det også sindssyg godt.
Men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke er fan af ballade fredag og lørdag. Nu kan jeg bare erkende og stresse lidt over, at mit territoriums konkurrent er udvidet med udsprungne studiner.

LÆS OGSÅ: Derfor vælger kvinder langt yngre mænd

LÆS OGSÅ: Her er den (u)officielle københavnerstatistik

LÆS OGSÅ:  13 danske talemåder, der altid bliver sagt forkert 

Om skribenten


Sophie Kampmann er 29 år og journalist. Hun arbejder på det danske pladeselskab, Fake Diamond Records. 


Klummen er udtryk for skribentens egne holdninger.  
Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_dmjpg.jpg