backward
play
forward
0.00 / 0.00
Jim Jones Jonestown
Foto: Ritzau Scanpix
podcast

Ny podcast: Sektleder fik disciple til at drikke gift og begå kollektivt selvmord

Jim Jones Jonestown

Da 900 mennesker begik selvmord

Hør de første minutter af "Følg med mig"

arrow-down

Kollektive masseselvmord, UFO-religioner og okkulte drab. I Talk Towns nye podcastserie ”Følg med mig” dykker journalist Kristoffer Lind ned i en dyster parallelverden, hvor tilsyneladende helt almindelige mennesker er villige til at følge religiøse prædikanter i døden.

Det lyder som noget fra en rædselsvækkende horrorfilm, men den er god nok. Verdenshistoriens mest berygtede sektledere er sluppet afsted med at overbevise hundredvis af mennesker om at opgive deres eget liv for at følge dem. Sommetider helt ind i døden.

I den nye Talk Town podcastserie ”Følg med mig” sætter journalist Kristoffer Lind og en række af landets førende sekteksperter spot på et par af de religiøse sekter, der har skræmt verden fra vid og sans med sin brutalitet.

”Det fascinerer mig, at mennesker kan blive så opslugt af en idé eller tanke, at de er villige til at ofre deres liv for det. Især når det drejer sig om ganske almindelige mennesker, som disse sektmedlemmer ofte er. Jeg har selv svært ved at begribe det, og derfor jagter jeg en form for svar på, hvordan man kan ende sine dage med at tage gift i en jungle, fordi én mand fortæller dig, at det er det rigtige at gøre,” siger Kristoffer Lind, der tidligere har været vært på bl.a. Radio 24syv-programmet AK24syv.

Særligt to sektledere har gjort et uudsletteligt indtryk på journalisten. Præsten Jim Jones, leder af Folkets Tempel, der over et højttaleranlæg talte mere end 900 dedikerede følgere igennem et kollektivt selvmord i Guyanas jungle, og lederen af Heaven’s Gate, Marshall Applewhite, der fik manipuleret en lille menneskeskare til at følge ham i døden på et noget alternativt grundlag, der hvilede på UFO’er, tv-serien Star Trek, sci-fi, en dosis kristendom og så en komet, der nærmede sig jorden.

”Applewhites Heaven’s Gate var langt mindre end Folkets Tempel, den var også langt mere fredelig, på overfladen nærmest sådan lidt hyggelig, og når man ser medlemmerne sige farvel – de optog hver en farvel-video, før de begik selvmord – virker det, som om de alle er glade. At de ligefrem glæder sig. Der er i hvert fald ingen angst at spore, ingen fortrydelser. Når man hører ham tale til sine følgere, lyder han endda som en sød og venlig bedstefar,” fortæller Kristoffer Lind.

Charmerende mestermanipulatorer

Fælles for sektlederne er, at de har meldt sig ud af det etablerede samfund. De er besatte af deres egne ideer omkring, hvordan verden hænger sammen, og henad vejen udvikler de sig til paranoide dommedagsprofeter med buldrende storhedsvanvid og vanvittige vrangforestillinger. Det er med deres uimodståelige charme, at de formår at vinde folks tillid, fortæller journalisten.

”De er alle karismatiske, veltalende, charmerende og gode til at overbevise folk. De minder lidt om et miks mellem prædikanter og toppolitikere, som både er i stand til prædike religion og samtidig tale om sociale samfundsforhold. Derudover anser de nærmest hver og én sig selv som en form for frelserskikkelse. De har typisk også fået en åbenbaring. Og så bilder de fleste af dem deres følgere ind, at de har en direkte kontakt til noget guddommeligt.”

LYT TIL PODCASTEN HER

FoelgMedMig-cover_NY.jpg

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast