Dronning Margrethe om nyfødt prins Joachim: Han var ikke spor køn
Foto: Allan Moe/Ritzau Scanpix Prins Joachim blev døbt i Aarhus Domkirke 15. juli 1969.

Dronning Margrethe om nyfødt prins Joachim: Han var ikke spor køn

Til gengæld var kronprins Frederik ifølge sin mor en smuk baby, og dronningen har sin egen forklaring på hvorfor.

Alle mødre synes, at deres babyer er de smukkeste i verden. Men dronning Margrethe har alligevel givet en befriende ærlig beskrivelse af sin yngste søn i bogen ”En familie og dens dronning”.

- Jeg kan huske, da sad jeg der med min anden søn i armene (…) og så, hvor forskellig han var fra den første. Mere forskellige babyer har jeg sjældent set, det var vi alle sammen enige om. Det var en helt anden én, jeg havde fået anden gang. Han var ikke køn, da han var lille, nej. Frederik var sådan en smuk baby, Joachim var ikke spor køn. Han blev vældig køn, da han blev større, men han så virkelig ikke godt ud i hovedet.

Og det havde måske sin naturlige årsag, mente dronning Margrethe. Mens kronprins Frederik blev taget ved kejsersnit, kom prins Joachim nemlig til verden ”med naturmetoden”.

- Den ene var jo et kejsersnitbarn, og der bliver de altid så kønne så kønne, og den anden var med naturmetoden, og så bliver de sådan lidt klemt og pressede her og der, fortalte hun i bogen.

I et nyt afsnit af Talk Towns podcast ”De kongelige” taler HER&NUs journalist Nikolaj Vraa med Berlingskes kongehusekspert Jakob Steen Olsen om dronningens yngste søn, der er vokset op som pseudotvilling til Danmarks kommende konge og ikke altid har haft det lige let.

- Prins Joachim havde i mange år, og til en vis grad stadigvæk, både pressen og folkestemningen imod sig. Han kunne simpelthen ikke gøre noget rigtigt, og det var ikke nødvendigvis fordi, han gjorde noget forkert, men når han gjorde noget, var kongehuset og han selv måske dårlige til at fortælle om det, siger Jakob Steen Olsen i podcasten.

De senere år har danskerne dog fået nye sider at se af prinsen og har lært at sætte pris på ham som menneske. Bl.a. i serien "Prins Joachim fortæller", hvor han dykkede ned i danskernes historie, imponerede han med sin enorme viden og talent for at formidle den. Men især rørte han mange, da han åbent fortalte om sorgen ved at måtte opgive Schackenborg Slot.

- Jeg har været forskellige løbebaner igennem og holdt fast, måske for længe, måske af misforstået pligt, og har måttet erkende nederlag og er nok blevet klogere af dem, lød det fra prins Joachim, der også i et interview med Politiken understregede, at han også solgte slottet, for at det ikke også skulle blive et møllehjul om halsen på hans børn.

- Det ville et eller andet sted være en ualmindeligt unfair chance i livet til næste generation, hvis de skulle påduttes de omstændigheder. Og da jeg først var nået til den erkendelse, kunne jeg også godt se, at jeg jo heller ikke selv ville få noget ud af det. At det kun gjorde ondt værre. Og så er det, man må sige: "Godt, hvor langt er jeg i mit liv? Hvor meget værre vil det kunne gå?". Og så sige: "Nu må vi finde en ny løsning. En helt anderledes løsning".

Hør ”De kongelige” om prins Joachim her.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast