Preben Kristensen

Foto: Sara Skytte Skuespiller Preben Kristensen synes, det er vores pligt at hjælpe børn.

Preben Kristensen om særlig hobby: "Det er blevet en afstressende del af min hverdag"

Alle kender ham fra Linje 3 og talrige teaterforestillinger. Lige nu er han aktuel med Peer Gynt og sin egen selvbiografi. Og når han har en pause, strikker han.

Hvorfor er det vigtigt at støtte Red Barnets arbejde?

– Det siger næsten sig selv. Børn er uskyldige væsner, som lider under voksnes valg. Det er vores pligt at hjælpe dem, der skal køre verden videre. Børn udsættes for krig, sult og misbrug … listen er så lang. Så selvfølgelig er det vigtigt at støtte.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?

– På mine gamle dage er det blevet en afstressende del af min hverdag. Jeg strikker både fordi, jeg synes, det er sjovt, men også fordi det er kunst, og der går sport i det. Min kollega Trine Gadeberg og jeg konkurrerer om, hvem der kan strikke flest halstørklæder og sokker – men hun fører klart på sweaters.

LÆS OGSÅ: Kirsten Siggaard: "Hvis ikke børn vokser op i tryghed, hvordan vil verden så se ud?"

Hvad går du og pusler med for tiden?

– Pusler er et alt for lille ord i den sammenhæng, for jeg spiller både med i Peer Gynt på Folketeatret, og jeg er også på gaden med en bog. Det er en biografi, som jeg ikke har villet skrive før, men nu har jeg været i branchen i 40 år uden at være arbejdsløs, så nu syntes jeg, det var på tide, at jeg selv fortalte min historie.

Vi strikker for en bedre barndom

Køb Hendes Verdens tørklædekit og giv samtidig en håndsrækning til Red Barnets arbejde.

Årets kit med garn fra Mayflower fås i 8 farver og koster 200 kr. For hver solgt kit går 40 kr. til Red Barnet. Find nærmeste forhandler på mayflower.dk/redbarnet

Hendes Verden sætter fokus på kampagnen i en række artikler om børneliv i dag og om Red Barnets arbejde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikogstøt, Karriere og Kendte