Prins Harry overrasker med nyt job: Skal arbejde med metal sundhed

Foto: Getty Images Den nye arbejdsplads ligger i det berømte område Silicon Valley i USA.

Prins Harry får nyt job: Skal arbejde hos californisk firma

Den britiske prins Harry skal arbejde for en konsulentvirksomhed, der laver en coaching-app til mobilen. Han vil nu kæmpe for at øge folks mentale sundhed, fortæller han om sin nye rolle.

Medarbejderne i den californiske konsulentvirksomhed BetterUp kan se frem til en ny kollega at sige ”hej” til ved kaffemaskinen.

Virksomheden, der blandt andet har slået sig op på at have fokus på mental sundhed og lave online coaching via en mobil-app, kunne nemlig tirsdag afsløre overfor verdenspressen, at de har ansat den britiske prins Harry.

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview med Oprah: "Det er virkelig trist, at det er nået hertil"

Det bekræfter de overfor CNN Business.

Prinsen får en nyoprettet stilling som ’Chief Impact Officer’, hvor han skal skabe opmærksomhed om emner relateret til mental sundhed, samt komme med input til initiativer omkring produktstrategier og velgørende bidrag.

"Jeg har til hensigt at hjælpe med at skabe indflydelse i folks liv," udtaler prins Harry selv i en pressemeddelse fra firmaet på spørgsmål om, hvorfor han tager jobbet.

"Proaktiv coaching giver uendelige muligheder for personlig udvikling, øget bevidsthed og i det hele taget et bedre liv," forklarer han videre.

Prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, brød sidste år med den engelske kongefamilie og flyttede til USA for at starte et nyt liv.

For nogle uger siden gav parret et meget opsigtvækkende interview med talkshow-dronningen Oprah Winfrey, hvor de blandt andet også adresserede det store pres, som det royale liv havde haft på deres eget mentale helbred.

Prinsens nye arbejdsgiver, BetterUp, ligger i det berømte område for tech startup-virksomheder kaldet Silicon Valley.

Virksomheden blev siftet i 2013 og på deres hjemmeside præsenterer de den 36-årige hertuge af Sussex som en del af deres øverste ledelse og beskriver ham som en "humanitær, veteran fra militæret, fortaler for mental sundhed og miljøforkæmper."

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kongelige, Meghan Markle og Sociale medier