Prins Joachim taler ud: ”Jeg havde ikke siddet her, hvis ikke det var for min kone”

Foto: Getty Images Prins Joachim og prinsesse Marie er udstationeret i Paris de næste par år. Her ses de tilbage i 2017.

Prinsesse Marie: "Det var meget skræmmende for mig. Jeg tænker på det hele tiden"

I et stort interview med Berlingske ser prins Joachim og prinsesse Marie tilbage på den voldsomme oplevelse, der ramte familien i sommeren 2020, da prins Joachim blev indlagt med en blodprop i hjernen.

Prins Joachim føler sig usandsynligt heldig. Han har det nemlig godt igen og er ”kommet fuldstændig over” den blodprop, der ramte ham i hjernen tilbage i juli 2020 på kongefamiliens franske vinslot Château de Cayx.

Det fortæller han blandt andet i et stort interview med Berlingske:

”Jeg har det – 7-9- 13 – godt. Jeg er kommet fuldkommen over det. Jeg var helt usandsynligt heldig og har været det i hele forløbet. Det kan jeg starte med at takke dig for,” siger prins Joachim i interviewet og kigger over på sin hustru:

”Jeg havde ikke siddet her, hvis ikke det var for min kone. Du var den første, der hjalp mig. Det var ikke et vendepunkt i mit liv, men det var et udråbstegn. En af de ting, vi har fundet ud af, er, at vi skal leve i nuet, for vi ved ikke, hvad der kan ramme os. Blodproppen var med til at vise mig, at man ikke skal tage noget som helst for givet,” forklarer prinsen yderligere.

Læs også: Prins Joachim til Prinsesse Marie: ”Du har reddet mit liv!”

Har påvirket prinsesse Marie meget

I interviewet fortæller prinsesse Marie også, at hun ofte tænker på episoden:

"Det var meget skræmmende for mig. Jeg tænker på det hele tiden," siger hun og forklarer, hvad hun lærte om sig selv i situationen:

”Jeg lærte, at når det er meget alvorligt, så handler jeg. Så kan jeg være på. Så er jeg stærk. For mig var der ingen tvivl: Jeg skulle redde ham, og jeg skulle have styr på situationen. Men det har ændret mit syn på livet. Ulykken har påvirket mig rigtig meget, også mere end det har påvirket min mand. Jeg har altid vidst, at livet er skrøbeligt, men jeg har aldrig tænkt, det kunne overgå mig. Og jeg var urolig i forhold til børnene. Hvad hvis jeg stod med det hele helt alene? Bare tanken om, at han ikke enten ville kunne bruge sin hjerne og fortælle os alle mulige ting eller kunne komme omkring fysisk, var hård.”

Læs også: Ærlige Alexandra om Joachims blodprop: ”Hvordan i alverden siger jeg det til drengene?”

Læs resten af interviewet med prins Joachim og prinsesse Marie hos Berlingske, hvor de fortæller meget mere om deres liv i Paris og om den kommende fejring af Dronning Margrethes 50-års jubilæum som regent.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Interview og Sygdom

610x200_woordy_knap2.jpeg