Prins Joachim Schackenborg Slot

Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu Prins Joachim bor i dag i Frankrig med prinsesse Marie og deres to børn.

Prins Joachim om en særlig periode: ”Det er de mest markante år i mit liv”

Når han ser tilbage, fremhæver den 51-årige prins, at en helt bestemt årrække har været med til at forme ham. Det afslører prins Joachim i et eksklusivt interview i denne uges Hjemmet.

Da prins Joachim var ni år fik han beskeden om, at han skulle bo i Sønderjylland, når han blev voksen.

Han var nemlig arving af Schackenborg Slot i Møgeltønder – og allerede som ganske ung faldt udsigten til en fremtidig base i det sønderjyske helt naturlig for prinsen.

LÆS OGSÅ: Dronningen om prins Henrik: ”Det var ikke nemt de sidste par år, det vil jeg gerne sige"

Når han i dag ser tilbage, er det da også netop årene i denne landsdel, som i særlig grad har været med at forme ham, fortæller han i et åbenhjertigt interview i denne uges Hjemmet.

– Jeg føler mig knyttet til Sønderjylland, og jeg kan sagtens tage prinsesse Marie og mine fire børn med på ed, når jeg siger, at vi alle elsker Sønderjylland, Schackenborg og Tøndermarsken. Det er i den grad et sted, vi føler os formet af og knyttet til, siger prins Joachim til ugebladet.

Som barn forbandt han landsdelen med ferier, og som ung gik han på sergentskole i Sønderborg.

I en alder af 24 år flyttede han i 1993 ind på Schackenborg Slot. Han skulle være landmand og boede her hen over to årtier. Først med sin første hustru Alexandra og siden med sin nuværende hustru prinsesse Marie. Der er også her prins Joachims fire børn, Nikolai, Felix, Henrik og Athena, har trådt deres barnesko.

– De 20 år i Sønderjylland er de mest markante år i mit liv, understreger han og mindes brylluppet med prinsesse Marie den 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke.

– Vi kunne have valgt en større kirke, men vi boede i Møgeltønder, og vi følte begge, at det lå lige til højrebenet at blive gift i Møgeltønder Kirke. Det var den smukkeste og dejligste dag for os begge. Siden har vi tit hørt, hvordan det var en helt sælsom oplevelse for vores gæster at se og mærke, at det hér var noget unikt.

Coronoa-uger på Schackenborg

Undervejs i interviewet afslører prinsen også, at han og familien under corona-lockdownen tidligere på året valgte at tage ophold i det sønderjyske.

– Er der noget godt at sige om coronavirussen, er det, at den gav os mulighed for at tage tre komplette uger på Schackenborg. Tre hverdagsuger. Ikke ferie, men hverdag! Det nød vi i udstrakt grad, siger han.

I dag bor prins Joachim og prinsesse Marie med deres to børn i Paris, hvor prinsen den 1. september tiltræder som forsvarsattache på den danske ambassade.

Læs hele interviewet

Den 10. juli er det 100 år siden, at Sønderjylland og Danmark blev genforenet, og prins Joachim er protektor for Grænseforeningen og sønderjyde i hjertet.

Læs det eksklusive interview med prins Joachim om hans forhold til landsdelen i denne uges Hjemmet.

Hjemmet er på gaden fra mandag 6. juli

Prinsesse Marie og prins Joachim 2020.jpgPrinsesse Marie og prins Joachim til en gallamiddag i Paris i januar i år. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Kendte og Samfund