GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Prinsesse Marie
Foto: Les Kaner

Prinsesse Marie: "Derfor faldt jeg for Joachim"

ALT for damernes journalist Marie-Louise Truelsen fik eksklusivt lov til at tale med prinsesse Marie efter en tur til Etiopien med Folkekirkens Nødhjælp, som prisensessen er protektor for.

På prinsesssens 38-års fødselsdag mødtes de på Christian VIII's palæ til en snak om blandt andet årsagen til at Prinsessse Marie i dag har sit liv i Danmark. Kærligheden, som hun gav en chance. For er der noget, livet har lært hende, er det, at man skal gribe chancen, når den er der.

– Jeg tænker på min mand, når jeg siger det med at gribe chancen. Kærligheden til ham har givet mig chancen for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker gennem mit arbejde.

Prinsesse Marie var lige vendt hjem fra seks år i USA, da hun til et jagtselskab i Danmark mødte prins Joachim. Der skulle gå yderligere et par år før de genoptog kontakten og officielt blev kæreste og i 2008 blev gift i Møgeltønder Kirke, hvor parret i dag bor.

Prinsessen smiler lidt genert, da hun svarer på, hvad hun faldt for:

– Jamen, han er helt fantastisk. Han har den der danske måde at være på, meget diskret og lidt ydmyg. Det er charmerende. Virkelig.

Efter turen til Etiopion var gensynet med børnene derhjemme glædeligt, forklarer prinsessen, der samtidig havde behov for at dele oplevelserne.

– Når man har set så mange børn – børn på Athenas og Henriks alder – som skulle klare det hele selv, så sætter det jo nogle tanker i gang. Derfor var det meget vigtigt for mig at fortælle om rejsen og oplevelserne, fortæller prinsessen.

- Det er selvfølgelig meget surrealistisk for Henrik at høre om, men jeg tror, han forstår noget af det. Han stiller mange spørgsmål: "Mor, hvad mener du med, at de ikke får mad? Og hvorfor får de ikke mad?" Han er kun fire år, men hvis jeg allerede nu begynder at fortælle ham historierne om, hvad jeg oplever på mine rejser som protektor, så ved han, at det ER virkeligheden. Og så kan han måske også bedre forstå, at han ikke skal klage, når han får pasta to gange på en uge, ha, ha. Jeg siger til ham, at han bare skal være glad for det, der ligger på hans tallerken. Og så kigger han på mig og siger: "Mor, slap af!"

– Men jeg kan se i hans øjne, at han er bekymret for andre mennesker. Og så sagde han forresten noget, som var så sødt. Han sagde: ”Mor, næste gang vil jeg gerne rejse med dig, for jeg kan lege med de børn!” Og jeg svarede: ”Åh, skat, jeg vil så gerne rejse med dig, men du er måske lidt for lille endnu." fortæller prinsessen.

LÆS HELE INTERVIEWET MED PRINSESSEN I DENNE UGES ALT for damerne (14/2014), hvor hun også fortæller om turen til Etiopien, livet i Danmark, det danske sprog og appetitten på flæskesteg.

LÆS OGSÅ: Huxi Back: "Jeg har brændt nallerne på kærligheden"

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview