Prinsesse Nathalie

Foto: Sara Skytte Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er gift med tyske Alexander Johannsmann.

Prinsesse Nathalie er gået glip af de fleste familiefester – men da kronprins Frederik skulle giftes…

Den dansk-tyske prinsesse Nathalie har været landstræner for det danske dressurlandshold, og så har hun selv redet til OL tre gange. Ridningen og træningen har være en stor prioritet i mange år – også under graviditeter og til store familiefester, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Hun har vundet guld i DM i dressur og har selv redet til OL tre gange – for blot at nævne nogle af de prestigefyldte stævner, prinsesse Nathalie har deltaget i gennem årene.

For hestene og sporten har i den grad fyldt meget i hendes liv, fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden:

”Jeg er gået glip af stort set alle familiefester som barnedåb, bryllup og fødselsdage, fordi jeg altid skulle træne eller ride mesterskab. Da kronprins Frederik skulle giftes, red jeg stævne i Tyskland, så jeg fløj hjem og var med til ceremonien og middagen, inden jeg fløj retur. Selv mine børn er blevet født, så det passede ind i stævnekalenderen. Da jeg fortalte min far, at jeg var gravid første gang, sagde han straks: ”Hvad så med DM?”, og så svarede jeg: ”Jamen jeg kan jo nå VM”, og det gjorde jeg,” siger hun og fortsætter:

”Jeg spurgte også lægen undervejs i graviditeten, hvor hurtigt jeg kunne være tilbage på hesten. Han mente otte uger efter fødslen, men så sagde jeg: ”Det har jeg slet ikke tid til. Jeg skal til VM og træne inden”. Han kiggede på mig som om, jeg var skør, men heldigvis fik jeg et nemt barn, så han kunne komme med til VM i Kentucky, da han var to måneder. Hvis jeg havde fået et kolikbarn, havde det ikke kunnet lade sig gøre. Jeg endte med en syvendeplads kun to måneder efter fødslen. Da jeg var gravid med min datter, red jeg mit sidste VM i 2014 med hende i maven.”

Læs også: Mette Blomsterberg: ”Det var smerteligt at se ham forandre sig, da alkoholen blev hans bedste ven”

Hestene førte dem sammen

Privat er prinsesse Nathalie gift med Alexander Johannsmann, og sammen har de børnene Konstantin på 11 år og Louisa på 6 år.

Sjovt nok spillede hestene også afgørende rolle, da prinsesse Nathalie mødte sin mand, forklarer hun i interviewet:

”Hans far er en meget dygtig springrytter i Tyskland, så min mand vidste, hvad han gik ind til. Vi mødtes første gang til et stævne i Frankfurt i 2006. Det var ikke fordi, det var kærlighed ved første blik, men vi faldt i snak og begyndte at ringe sammen, og så gik det hurtigt, for jeg faldt for hans charme. Han kan være meget alvorlig, men der er altid en twist af enten sarkasme, ironi eller noget andet. Det har vores søn arvet fra ham, men den yngste ligner desværre virkelig meget mig, ha-ha. Heldigvis kan man dog se begge vores familier i børnene. For nyligt fandt min mor et billede af min far som seksårig, og man kan ikke se forskel på ham og min søn. Man KAN ikke se forskel!”

Læs resten af det store interview i denne uges Hendes Verden, hvor prinsesse Nathalie bl.a. fortæller om sin barndom og karriere.

Prinsesse Nathalie, 46 år

  • Prinsesse Benedikte og prins Richards tredje barn.
  • Har været landstræner for det danske dressurlandshold, en stilling hun for ganske nyligt og kort efter interviewet, der danner baggrund for denne artikel, er blevet opsagt fra.
  • Har selv redet til OL tre gange samt utallige VM, EM og DM, hvor hun senest vandt guld i 2009.
  • Gift med Alexander Johannsmann, parret har børnene Konstantin på 11 og Louisa, som fylder 7 år til januar.
  • Familien bor på slottet i Berleburg, hvor Prinsesse Nathalie også er vokset op.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kongelige

610x200_woordy_dmjpg.jpg