Pusle Helmuth
Foto: Sara Skytte Pusle Helmuth er barn af skuespillerne Frits Helmuth og Jeanne Darville og blev landskendt som tre-årig i 'Min søsters børn'-filmene.

Pusle Helmuth om sin skilsmisse: "Jeg kan ikke engang sige med sikkerhed, at det var den rigtige beslutning"

Pusle Helmuth er nyligt fraskilt efter 24 års ægteskab. Selvom beslutningen var svær, var den også nødvendig, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Efter 24 års samliv og tre børn var det en svær beslutning for Pusle Helmuth og eksmanden Søren at lade sig skille. Men det var nødvendigt, fortæller Pusle Helmuth i denne uges Hendes Verden.

– Jeg har aldrig haft hverken en 30-, 40- eller 50-årskrise, for jeg har fået mine børn i nærmest alle de aldre – jeg har haft for travlt til at have kriserne og stadig følt mig ung, fordi jeg havde små børn. Men så blev børnene store, og det hele lidt hverdagsagtigt. Nu skulle Søren og jeg finde hinanden som voksne igen. Men Søren havde lige startet firma, og jeg sad alene hjemme, jeg blev rebelsk, og der skulle ske noget, siger hun.

Læs også: Marianne Eihilt: "Jeg har aldrig haft trang til at blive kendt"

Pusle Helmuth sammenligner ægteskabet med et hus; det skulle rives ned for at kunne blive bygget op igen – og i hendes tilfælde var det en proces, hun skulle igennem alene. 

– Det var superhårdt og en svær beslutning. Jeg kan ikke engang sige med sikkerhed, at det var den rigtige, men det var det, der skulle til på det tidspunkt. Jeg tror, vi er nogenlunde afklarede, men der er stadig meget savn.

Et åbent hjerte

Selvom Pusle Helmuth stadig er ved at lande ovenpå skilsmissen, håber hun, at der på et tidspunkt bliver plads til en ny mand i hendes liv, fortæller hun.

– Jeg har ikke lukket mit hjerte efter skilsmissen, men jeg skal passe på mig selv. Jeg vil gerne have en kæreste, for jeg er ikke bygget til at være alene. Samtidig er jeg en kvinde i min bedste alder, og jeg hygger mig. Jeg er lige blevet skilt, og hver dag står der 30 ambulancereddere på mit arbejde og flirter med mig.

Læs hele interviewet med Pusle Helmuth i denne uges Hendes Verden, hvor hun også fortæller om sin barndom med to fraværende forældre og om at springe ud som restauratør.

Om Pusle Helmuth

  • 57 år
  • Datter af skuespillerparret Frits Helmuth og Jeanne Darville
  • Som barn spillede hun med i 'Min Søsters børn'-filmene
  • Har siden arbejdet som sekretær, køkkenmedhjælper, receptionist, rengøring etc.
  • Har netop overtaget en restaurant i Hellerup, som hun kalder Restaurant Helmuth efter sit fædrene ophav
  • Fraskilt siden 2018. Har tre børn, Simon, Victoria Maria og Albert på hhv. 26, 17 og 14 år.
  • Bor i Lyngby
  • Udgav i 2004 bogen ’Pusle – en personlig historie’ og i 2017 ’Jeg er blevet klogere – på mig selv’
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Skilsmisse