Rebæl drinks
Foto: Anders Elmshøj | Fra venstre: KasperBay-Kastrup og Emil Døi van Dijk Jensen
Eurowoman

Rebæl drinks

Disse to fyre fra Fyn står bag den breezer, du gerne vil ses med en fredag i solen

Kasper Bay-Kastrup og Emil Døi van Dijk Jensen er to selvstændige fynboer med passion for kvalitet og smag. De står bag Rebæl, som laver drikkeklare mixed drinks, der udelukkende består af fynske, økologiske råvarer.

Af Kresta Asp 15.jun.2017 Livsstil

I mit køleskab finder man altid...
Emil: – Jeg har gennem 10 år som tjener og de sidste 3 år på restaurant Geranium fundet stor glæde i både naturvine og fede franske vine. Så det er altid på køl sammen med et par drinks.

Min scoremiddag er...
Kasper: – Hvis jeg virkelig skal charme min kæreste, står den på risotto med østershatte og kantareller. Det er en klassiker, men den går rent hjem hver gang. Det kræver en anelse teknik og ­årvågenhed at ramme den rene konsistens.

Absolut selvforkælelse er...
Emil: – Jeg er ligesom Kasper meget glad for at gå ud at spise god mad med god vin sammen med venner og familie. Men skal min kæreste og jeg virkelig forkæle os selv, står den på en tur i det lille sommerhus, som familien har ud til Storebælt. Her kan vi bure os inde med fisk, skaldyr og god vin. Dét er selvforkælelse.

Fra venstre: Hindbærdrink med ­citronverbena, rom med æblemost og timian og til sidst bourbon med rød grape og honning. Alt er ­økologisk og lavet på Fyn. Raebel drinks, 750 ml., 120 kr. pr. flaske.

LÆS OGSÅ: Manden bag Mikkeller: "Lige nu er jeg meget optaget af dette produkt"

Gid jeg skulle til middag hos...
Emil: – Min morfar, som ikke er her længere. Han spillede en stor rolle for mig, da jeg var mindre. Han lærte mig utrolig meget om noget så simpelt som at behandle andre mennesker godt og tænke rationelt i pressede situationer.

En smagsoplevelse, jeg aldrig glemmer, var da...
Kasper: – Min kæreste og jeg en dag tog en hurtig beslutning om at peppe en ellers grå mandag op med et besøg på restaurant Marchal under køkkenchef Ronnie Emborg. Ronnies skovdue med kejserhatte, brombær og en voldsom demi glace var intet mindre end genial!

Lige nu er jeg meget optaget af...
Kasper: – Urter. Vi bruger mange urter i vores opskrifter. Oftest smager det helt hen i hegnet, men af og til rammer vi noget. Så det fylder meget i mine tanker for tiden.

Hvis jeg skulle vælge én restaurant, ville det være...
Emil: – Restaurant Palægade i København, som jeg er meget glad for lige nu. Deres menu er indbegrebet af komfort, hygge og gode retter. Men Per Knupperts terrasse i Måle uden for Kerteminde skal også nævnes. ­

4

Så mange p-bøder har Emil præsteret at få på én dag. Og hold op, det var en hård dag. Så nu cykler vi ud med varer, så ofte vi kan.

5000

Postnummeret i Odense C. Vi er begge vokset op i Odense og har fået vores interesse for mad, restauranter og drikke her. Det er også derfor, vi har valgt at fokusere på lokale råvarer fra Fyn.

5

...festivaler vil Kasper gerne på i år – mindst. Han elsker stemningen, den gode musik og de halvlune øl. Dog når han oftest kun forbi en.


Henter...