Det skotske højland

Foto: Privat Det skotske højland

Rejsetips til Det skotske højland

Rejsetips til Det skotske højland

Du kan godt gøre plads i kalenderen og begynde at planlægge din næste drømmeferie. Vi har bedt medstifter af designvirksomheden HAY, Mette Hjort Hay udpege sin yndlingsdestination, dele feriebilleder og give dig deres insidertips til, hvor du skal spise, danse, og alt det indimellem. Det eneste du mangler, er flybilletten.

Hvem

Mette Hjort Hay 38, medstifter af designvirksomheden HAY.

Hvor

Det skotske højland

Hvorfor

– Min veninde Anne har sammen med sin mand Anders renoveret nogle helt særlige skotske ejendomme med en guddommelig beliggenhed i den storslåede natur. For mig er ferie i Skotland tid, hvor vi for alvor tjekker ud af hverdagen og virkelig er sammen. Vi bruger kroppen på lange gåture i den friske luft, møder vilde heste, laver bål og nyder roen og hinanden.

LÆS OGSÅ: Rejsetips til Tokyo

Bo

– Mit absolut yndlingssted er Killiehuntly Farmhouse. Der er en helt særlig atmosfære, og du føler dig hjemme med det samme, når du ankommer til stedet.
Killiehuntly.scot

Spis

– Folkene på Killiehuntly laver den dejlig, enkel og smuk mad med råvarer fra egen køkkenhave og æg fra egne høns. Man nyder fælles måltider ved langbordet i spisestuen, og især morgenmaden er skøn.

Besøg

– Intet slår lange gåture i naturen. Og så er det sjovt at køre offroad-ture i vilde buggys, sidde ved bålet og se på stjernerne eller tage ud og fiske.

Køb

– Der er mange skønne små antikvitetsforretninger i Skotland, så der kommer altid en lille ting med hjem. Vi har både købt bestik, porcelæn og andre sjove ting, som vækker gode minder derhjemme.

Overraskelsen

– Sidst vi var på Killiehuntly Farmhouse oplevede vi den nye udendørs yurt. Udenfor saunaen står et lille trækar med iskoldt vand, som du kan hoppe i, når det bliver for varmt. Det er helt fantastisk at sidde i mørket, med små lygter hængende i træerne, og nyde stilheden.

Gå ud

– Det er hyggeligt at tage et smut forbi de lokale pubber, men mest af alt er det dejligt bare at blive 'hjemme' foran pejsen med varm kakao.

Andre steder i området

Lodge Kinloch ligger i det nordlige Skotland helt ud til fjorden med udsigt til smukke bjerge. Kinloch.scot

LÆS OGSÅ: Venindetur til New York

Lodge Strathmore er et skønt lille historisk lodge, der ligger helt øde med udsigt over Strathmore River og er indrettet med en skøn blanding af danske møbelklassikere, kurvestole og blomstrede metervarer.
Strathmore.scot

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Rejseguide