”Det var faktisk her, vi lavede Kenya. Vi boede endda på samme værelse som nu”

Foto: Simon Mouridsen Remee og Mathilde Gøhler arbejder som ambassadører for SOS Børnebyerne i Kenya.

”Det var faktisk her, vi lavede Kenya. Vi boede endda på samme værelse som nu”

Kenya har en særlig plads i Remee og Mathilde Gøhlers hjerter i mere end en forstand, fortæller de i denne uges ALT for damerne.

De havde kun været kærester i fire måneder, da Remee som nyudnævnt ambassadør for SOS Børnebyerne inviterede Mathilde med til Kenya i forbindelse med sit arbejde for organisationen.

Og det var en tur, der skulle få stor betydning for parrets liv.

Ikke kun fordi, at de sidenhen har fundet en fælles passion for at hjælpe børn i Kenya med at udvikle deres talenter som ambassadører for SOS Børnebyerne.

Men også fordi, at Kenya skulle blive stedet, hvor de i sin tid begyndte at blive en familie.

– Den første tur til Kenya har været med til at binde os sammen, kan man sige. Det var første gang, vi hver især havde så voldsom en oplevelse. Og så havde vi den sammen. Det kan sgu anbefales at gøre sådan noget i et nyt forhold, for så har man dét. Som fundament, fortæller Remee i interviewet med ALT for damerne, hvor parret er tilbage i det land, de holder så meget af, og som deres datter er opkaldt efter.

Mathilde: – Man bliver SÅ sårbar sådan et sted som her, og det viser virkelig, hvor man har sit hjerte – ikke i forhold til os to sammen, men ens grundværdier. Det var særligt den fire timer lange vandring i slummen, der satte et dybt aftryk. Kloakkerne flød gennem gaderne og gav en voldsom stank i den fugtige varme. Subsistensløse mennesker gik hvileløst rundt, mens en stor flok børn blev ved med at følge i hælene på parret. De husker det som et helvede, der bare blev ved.

Remee: – Vi vidste selvfølgelig godt, at det ikke ville blive nogen rar oplevelse, men man kan bare ikke rigtigt forberede sig på sådan noget. Der er noget særligt i et menneskes blik, når det er fuldstændig knækket, men stadig står op, selvom det ikke burde være muligt. Det berørte os meget. Vi var målløse faktisk. Og det tog os flere måneder at tale det igennem, for lige bagefter kunne vi ikke rigtigt sætte ord på det. Det var den rå virkelighed, der sad i os. I tiden efter de kom hjem, ville Mathilde bare sove.

Mathilde: – Jeg troede, at jeg havde en vinterdepression, for jeg havde sukkertrang og var så træt hele tiden og kunne bare sove til klokken 12. Altså flere symptomer på en vinterdepression, men også på at man er gravid. Og du tænkte bare, hvad er der galt? Men så tog vi en test, og det viste sig, at jeg var gravid.

Remee: – Og det var faktisk her, vi lavede Kenya. Vi boede endda på samme værelse som nu. Det er derfor, at hun HEDDER Kenya. Og det har været hendes godnathistorie i flere år, at vi tog herned for at hjælpe børnene i børnebyen, da hun blev til.

Mathilde: – Ja, der er så mange gode minder forbundet med det her sted …

Læs resten af det store interview i denne uges ALT for damerne, hvor Remee og Mathilde Gøhler fortæller meget mere om deres arbejde for SOS Børnebyerne og deres tre-årige datter Kenya.

Remee og Mathilde

REMEE JACKMAN, 44 ÅR

Musiker og indehaver af natklubben Arch og restaurant Skindbuksen. Kendt som ”X Factor”-dommer gennem 8 sæsoner og var med til at skrive årets vindersang, ”Lost and Profound”.

MATHILDE GØHLER, 26 ÅR

Topmodel og influencer. Sammen har de Kenya på 3, mens Remee også er far til Emma på 20. De er begge en del af social media-virksomheden Social Works og ambassadører for SOS Børnebyerne.

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Mathilde Gøhler, Remee og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg