Rene linjer med fransk charme
Foto: Karina Tengberg
BoligLiv

Rene linjer med fransk charme

Rene linjer med fransk charme

I et gammelt posthus, har Lotte og Mathieu indrettet sig i en moderne nordisk stil - med charmerende franskinspirerede detaljer. Kig med i parrets skønne bolig her!

Af Nathalie Veil 12.jan.2016 Livsstil


Hvem: Lotte og Mathieu Carlier og datteren Chloé på 3 år. Lotte driver webbutikken Mimiscircus.com sammen med sin søster Mette. Mathieu arbejder for FN.
Hvad: Lejlighed på 107 kvadratmeter fordelt på 3 værelser. Ejendommen var tidligere et posthus.
Hvor: På Vesterbro, mellem Værnedamsvej og Frederiksberg Allé.


Fra familiens store stuevindue er der udsigt over kvarteret, her den stemningsfulde Frederiksberg Allé. For enden af gaden ligger Frederiksberg Have.

Lotte og Mathieus lejlighed i et tidligere posthus på Vesterbro har lyse åbne rum, der nærmest fyder over i hinanden. Og det var netop lyset og åbenheden, som parret faldt for i lejligheden, for det føles, som om man er sammen, uanset hvor i lejligheden man befinder sig. Stuen er i åben forbindelse med spisestuen og køkkenet. Kun søjler skiller soveværelset og arbejdsrummet ad, og øverst oppe i skillevæggene mellem børneværelset og alrummet sidder der smalle vinduer og slipper ekstra lys ind til lille Chloé, når hun leger eller sover der.

Indretningen er et miks af moderne designklassikere, souvenirs fra rejser og loppefund med lidt 50’er-retro over sig. Stilen er moderne nordisk på en lidt rå og industriel måde, blødt op med blide farver. Og det hele er krydret med et kønt personligt miks af fine detaljer som skandinaviske keramikvaser i bløde former, rustikt træ og print og lækre ting fra Lotte og hendes søsters webbutik, Mimiscircus.com.

 
I Lottes cool arbejdshjørne kan hun nyde fotokunst i smukke rammer på væggen. Lottes arbejdsbord i hvidpigmenteret massivt birketræ er fra Nonjetable og fås i Lottes webshop Mimiscircus.com. Den rå  industrilampe i loftet er fra Ikea.

Naturen som inspiration
– Vi har alle vores favorithjørner i lejligheden. For Chloé er det hendes værelse. For Mathieu er det soveværelset, hvor der også er plads til hans guitar og andre instrumenter. Mit er skrivebordet ved vinduet ud til altanen. Her sidder jeg og lader mig inspirere, siger Lotte om arbejdshjørnet, der vender ud til den rolige gård.  Blandt de ting, der inspirerer Lotte, er simple ting fra naturen såsom den gamle træstamme fra skoven, der står i hjørnet ved familiens samlingspunkt, spisebordet.
– Naturens jordfarver giver mig ro, de er mit helle, forklarer Lotte. De naturlige elementer, råt træ, et lammeskind og douce toner giver samtidig rummene en varme i den ellers moderne og enkle indretning.

 
Et kig fra soveværelset mod Lottes lille arbejdshjørne med altanen foran. Åbner man altandøren, kommer der et frisk stille vindpust fra gården. Alle tre rum i lejligheden er hvide og lyse med naturlige nuancer. Indretningen er enkel i samme farveskala og bliver piftet op af enkelte farveklatter, f.eks. den turkise Eames-stol her.

Mini Paris
Mathieu er franskmand, men føler sig utrolig godt hjemme i det livlige inter-nationale Vesterbro-kvarter. Fra et af vinduerne er der en fantastisk udsigt ned på Frederiksberg Allé a la parisisk boulevard med de mange træer og Frederiksberg Have for enden. Går man ned på gaden, er man midt i en del af Vesterbro, der minder om et helt Miniparis. Den livlige handelsgade har mange at-mosfærefyldte butikker og cafeer, som ligger side om side.
– Som franskmand føler jeg, at det er det rette sted for os. Med Prins Hen-riks Skole – den franske skole – og de mange delikatessebutikker kan man ikke andet! Vores datter på tre år starter på skolen til sommer, fortæller Mathieu.

 
Lotte på hjørnet af Frederiksberg Allé og Værnedamsvej, et område, der minder om Paris i miniudgave.

 
En af Lottes hyggelige opstillinger med et par gamle franske spejle og glasvaser i sarte nuancer. På væggen hænger et udsnit af et postkort fra Mimiscircus.com sammen med Mathieus huskesedler. Lampen er fra Habitat i Paris.


Sweet dreams! Soveværelset står i åben forbindelse med Lottes hjemmekontor og er ind-rettet enkelt i blide farver. Puderne på sengen er fra Fine Little Day, der sælges i Lottes webshop Mimiscircus.com. Det bløde sengetæppe er fra Rabens Atelier.

 
Det åbne opholdsområde ved spisebordet er enkelt indrettet. Ligesom i resten af lejligheden er stilen moderne nordisk med træ i en varm glød. Træet i hjørnet er hjembragt fra en skovtur. Lotte er konstant på udkig efter køn keramik og vaser som f.eks. den store gamle Kähler-vase. Den grå lampe over spisebordet er fra Nonjetable og fås hos Mimiscircus.com. Bag den grå skillevæg med vinduer foroven ligger børneværelset.

TIP
Blød det hårde look op, som møbler med stålben har, ved at sætte møbler i råt træ i varme nuancer sammen med dem, som Lotte har gjort med de sorte Eames-stole og det rustikke spisebord. Det virker afslappet og hyggeligt på en moderne måde.Søde franske dukker fra Petit Collin og Apolline à Paris hos Mimiscircus.com.

 
Der slipper godt med lys ind på Chloés værelse gennem vinduerne øverst i væggen. Plakaten er fra Mimiscircus.com.

 
Et kig fra stuen ind i Chloés værelse. Det gamle skab er købt i Varde, som er Lottes jyske hjemegn. Ligeledes er en del af bamse- og elefantsamlingen fra Røde Kors-butikken i Varde. Børnestolen til venstre og dukken er fra Mimiscircus.com.

 
Det er de små fortryllende detaljer, der skaber den gode stemning i børneværelset.

 
Bamserne har alle en særlig betydning for Chloé, og det skifter lidt, hvilken en der er yndlingsbamsen. De er alle fra Røde Kors-butikken i Varde, hvor Lotte gør en del af sine gode fund. Det strikkede sengetæppe er også derfra.

 
Oven på skabet står en samling finurlig pynt. Katten af porcelæn med halstørklæde på er et loppefund, og lignende navnetog fås hos Alfabetshoppen.dk. En gren med herlige papirballoner fra Japan er blandt de overraskende blikfang i børneværelset. Ballonerne og plakaten er fra Mimiscircus.com.

 
På Chloés turkise kommode står søde stofdyr på række sammen med en globus, der får familien til at drømme om nye spændende rejsemål.

 
For at give stuen en klassisk nordisk loungestemning har Lotte og Mathieu valgt en tjekket flydersofa fra Ilva, pude fra Finelittleday.com, et lammeskind og stole med råt kernelæder. Lotte og Mathieu er store tilhængere af grafiske billeder og  illustrationer. Billedet over sofaen er fra Palais de Tokyo i Paris.

 
Stue, spisestue og køkken er samlet i et enkelt luftigt indrettet rum. Køkkenet er delvist adskilt med en diskret lav væg. Børge Mogensen-kommoden er med sine mange skuffer perfekt til alle de småting, familien ikke vil have liggende fremme. Den er købt for en slik hos Lottes lokale – og hemmelige – marskandiser på Varde-egnen.

 
Køkkenet fra Boform er enkelt og funktionelt, men gjort personligt med Lotte og Mathieus originale detaljer i form af kunst, indiske vaser til grydeskeerne fra Madam Stoltz og en lille samling forskelligt formede skærebrætter. Disse er fra Kunst og Køkkentøj samt Stilleben. Den hvide lampe er fra Illums Bolighus.

► SE OGSÅ: Guldsmedens skattekammer
► SE OGSÅ:
Kærlighed til varme toner
► SE OGSÅ: Mig & min bolig: Stylist Gitte ChristensenHenter...