rørende podcasts

Foto: Getty Images

15 rørende podcasts, der går lige i hjertet

Indimellem slår livet et uventet sving, men der er altid en vej gennem kriserne. Det er disse 15 rørende podcasts om alt fra kærestesorger til angst og skilsmisse et strålende eksempel på. Lyt med i podcastappen Talk Town.

Da Knud Romer brød sammen

I 2019 blev forfatter Knud Romer indlagt på Skovhus Privatpsykiatrisk Hospital med et grænsepsykotisk sammenbrud. I denne podcast fortæller han om angsten og paranoiaen. Om at tale med en nattevagt og tro, at det er PET. Og om at lære at acceptere dem vi er med hud og hår.

Lyt til Knud Romer på Sikringsanstalten – Når du går i stykker

Højgravid og enke som 26-årig

Puk er 26 år gammel, i gang med at bage kagemand til sin søns toårs fødselsdag og højgravid med nummer to, da hun i 2012 får et livsomvæltende opkald: Hendes mand har fået hjertestop. 27 år gammel. Han faldt pludseligt om midt i et halvmaraton, som han bare lige skulle have overstået, inden han kunne komme hjem og fejre deres søn med gaver, gæster og kagemand. I denne podcast fortæller Puk Qvortrup om den hjerteskærende sorg efter Lasses død, om selvskade og sammenbrud og om at møde kærligheden på ny.

Lyt til Sådan slap jeg fri af… sorgens greb her

En dysfunktionel familie

Som barn var han ræd for mørket og angst for sin voldelige far. Forfatter Thomas Korsgaard er vokset op i en dysfunktionel familie på en bondegård i Midtjylland. I mange år drømte den ensomme dreng om den dag, hvor han blev gammel nok til at stikke af fra det hele. I denne podcast fortæller forfatteren om flugten, og om hvordan han blev til den, han er.

Lyt til Velkommen i mørket – Er du bange for mørket?

Forladt af min elskede

”Jeg tror ikke, jeg elsker dig mere.” En søndag eftermiddag i 2014 blev Anne Mette Rasmussen forladt af sin mand gennem ti år. Sammen havde de fået to børn, skabt et fælles hjem, og nu var han parat til at vinke farvel til det hele. Det kom som et kæmpe chok for Anne Mette, der pludselig befandt sig midt i sit livs krise. Så hvordan kommer man videre, når ens værste mareridt er blevet til virkelighed?

Lyt til Min historie – Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand

Sara gik ned med stress

Med mere end 35.000 følgere på Instagram har Sara Jin Smidt aka. Healthy Skinny Bitch status som en af landets mest succesfulde personlige trænere. Men for to år siden gik hun helt ned med flaget. Under en sommerhustur kunne hun pludselig ikke finde ud af at binde sine egne snørebånd og så begyndte tårerne ellers at trille helt ukontrolleret ned ad kinderne. De næste 38 timer sov hun væk, efter at være blevet båret i seng af sin kæreste. Men selv da nægtede den aktive fitnessinstruktør at sygemelde sig med stress. Der var bare ingen vej udenom, skulle det vise sig.

Lyt til Stressepidemien – Sara Jin blev ramt af stress her

En ven i hjertesorgen

Der er næsten en hel menneskealder mellem Lea på 30 og Ole på 80, men hjertesorgen har de tilfælles. Mens Ole sørger over tabet af sin mangeårige hustru, som han dagligt maler portrætter og modellerer figurer af, sørger 30-årige Lea over bruddet med ekskæresten, som hun gør alt for at glemme. Sammen hjælper det umage makkerpar hinanden gennem det, vi alle sammen frygter allermest: At miste dem, vi elsker. Podcasten er produceret af Ældre Sagen.

Lyt til Kan Ole og jeg slippe sorgen?

Living apart together

Marie Lyager Pedersen er blevet gift to gange. Med den samme. Som hun i øvrigt ikke bor sammen med. Efter flere års samliv med sammenbragte børn måtte Marie indse, at det var for svært at fusionere to børnefamilier. Så parret blev skilt, men fandt senere sammen igen.

Lyt til Stærke portrætter – Marie blev gift med den samme to gange

En sigøjners fortælling

Vesna arbejder som frisør i Nykøbing Falster. Men de færreste ved, at hun gemmer på en familiehistorie af de sjældne om romatilværelse, fascistiske nedslagtninger, børnebortførelser, onde stedmødre, vold, udstødelse og angst. Som barn boede Vesna i et hullet telt med sin familie, og hele sit liv har hun kæmpet med ydmygelsen og skammen over sit fattige sigøjnerophav.

Lyt til Velkommen i mørket – En sigøjners fortælling

Mod alle odds

Et kig i Pia Olsen Dyhrs blå bog viser en imponerende karriere som folketingspolitiker, to gange minister og formand for SF. Men politikerens vej til samfundets top har været mod alle odds. Som barn voksede hun op i et socialt boligbyggeri på den københavnske vestegn med en syg, selvmordstruet far, der drak for meget – og som hun i en meget ung alder måtte tage sig af. Men en dag mødte Pia Olsen Dyhr to helt særlige mennesker, der gav hende opbakningen til at slippe fri af sin sociale arv.

Lyt til Sådan slap jeg fri af… min sociale arv her

Storm vil helst gå i kjole

Storm på 5 år elsker hårpynt, lyserød og glimmer. Han kan lide noget andet legetøj end sine brødre og vil hellere gå i kjole end bukser. Dette er historien om en dreng, der skubber til grænserne helt uden selv at være klar over det. For hvad gør man som forældre, når ens barn skiller sig ud fra dét, som mange opfatter som ’det normale’? Når han er en dreng, men mest af alt ligner en pige? Hør Mia og Stefans ærlige historie om at være forældre til et barn, som er træt af ’al den drenge- og pigesnak’. Han vil bare gerne være Storm.

Lyt til Jeg vil bare gerne være Storm

Et nyt liv efter skilsmissen

Hvad gør man, når forholdet er slut, hjertet er knust, og hjemmet skal splittes i to? Vi samler stumperne i denne podcast, hvor vi taler med Michaela Näsberg Guldager, der efter sin skilsmisse overnattede i sin mors klædeskab, men endte med at kaste sig over projekt nyt hjem. Men kan tapetafdampning og køkkennedrivning hele et knust hjerte? Hør, hvordan hjemmet blev vendepunktet og starten på et nyt liv efter skilsmissen.

Lyt til Hjem kære hjem – Nyt hjem efter skilsmissen

Min mors sidste tid

Peter Egevang har på fornemmelsen, at hans mor ikke forlod denne verden på en god måde. Og nu – et år senere – beslutter han sig for at undersøge, hvordan hun egentlig havde det, mens hun lå i sygesengen hjemme i stuen. Efterhånden som han finder nye oplysninger om morens tilstand, bliver han i tvivl om, hvorvidt han selv gjorde, hvad han kunne for at give hende en tryg afsked med livet. "Fik min mor en værdig død?" handler om den sidste tid og en søns kærlighed til sin mor. Podcasten er produceret af Ældre Sagen.

Lyt til Fik min mor en værdig død? 

Åndernes verden

Kan man få kontakt med et familiemedlem, som er gået bort? Alice Kaiser-Madsen har aldrig mødt sin biologiske far. Derfor opsøger hun nu et clairvoyant medium, som kan hjælpe hende med at række ud efter ham. Mediet aner intet om Alices familieforhold på forhånd, men hun når knap at træde ind ad døren, før mediet kan fortælle, at hun har kontakt til en faderskikkelse.

Lyt til Kaffe & klarsyn – Afdødekontakt

Min mor er dement

“Er det her ikke mit personnummer?,” siger Inas mor tøvende. Doris står og peger på nogle tal, hun har skrevet ned på en lap papir. Men nej, det er det ikke, det er morens telefonnummer. I det øjeblik går det op for både mor og datter, at noget er helt galt. Doris er ikke bare blevet mere glemsom, hun har begyndende demens. Men gennem Doris’ hallucinationer fra fortiden lærer Ina også sin mor bedre at kende.

Lyt til Min historie – Ina lærte sin mor at kende gennem demensen her

Dinner for one

I sommeren 2019 mistede kogebogsforfatter og madfotograf Ditte Ingemann sin mand Søren til en sjælden og uhelbredelig type kræft efter et længere sygdomsforløb. Siden har kogebogsforfatteren kæmpet med at genfinde madglæden, for pludselig er der så tomt og tavst omkring spisebordet.

Lyt til Min historie – Dinner for one her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Lister