Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Så er det istid
Så er det istid

Vaffelis

Lav din egen jordbæris i chokoladevaffel

Jeg laver ofte min egen is, og køber vaflerne, som jeg dekorerer med smeltet chokolade. Det er nemt at trylle sine vafler om, så de bliver en smule mere spændende, og en sjov ting at gøre sammen med sine børn.

Du kan dyppe toppen af vaflerne i enten hvid, lys eller mørk chokolade, og drysse med fx. hakkede nødder, frysetørrede bær, kokos, lakrids eller hvad du har i skabene.

Her kommer en meget nem opskrift på is – i stedet for jordbær kan du tilsætte lige den smag du har lyst til.

Jordbæris, ca. 1,5 l.
0,5 l. piskefløde

1 ds. kondenseret mælk

2 håndfulde friske jordbær

Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

Jordbærrene moses med en gaffel og blandes sammen med kondenseret mælk, og vaniljekorn. Fløden piskes til let skum og vendes forsigtigt med jordbær-blandingen og hældes på ismaskinen, køres i ca. 45 minutter, hvorefter den er klar til at spises eller fryses ned til senere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ditte Ingemann, Dessert og Jordbær