Sådan shopper du med omtanke på klima og miljø

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Vild Nord®, Papirværk, Stasher, ecoinvent®, Elou, Gågrøn, Klitmøller Collective & Rêve vert

Sådan shopper du med omtanke på klima og miljø

Vil du også gerne shoppe med god samvittighed, så lad dig her inspirere af listen over nordiske brands, der gør en dyd ud af at producere produkter, der er skånsomme overfor kloden.

Vil du også gerne gå ind i kampen for et større fokus på klima og miljø, så er det  god idé at kigge på dine egne shoppevaner – hvordan er produktet lavet og i hvilke materialer? Er det skabt i en kvalitet, der holder i mange år, så du ikke behøver at købe nyt hele tiden? Sådanne spørgsmål er gode at stille sig selv. Hvis du har vanskeligt ved at navigere i det brede udbud af alt fra ting til boligen til husholdningen og garderoben, så kan du i denne liste lade dig inspirere af en række innovative nordiske brands, der alle har sigte mod at skabe produkter ud fra et bæredygtigt fokus.  

Vild Nord® - kollagenprodukter skabt af den vilde, nordiske natur

Papirværk – giftcards af 100% genanvendt papiraffald

Stasher – Det gode alternativ til fryseposen, vi kender

ecoinvent® - Balance mellem natur og passion

Elou – Skønne hverdagsprodukter med tanke på bæredygtighed

Gågrøn – mange års erfaring med bæredygtige produkter

Klitmøller Collective – inspireret af naturen, særligt at havet 

Rêve vert – brændende passion for bæredygtigt interiør

Vild Nord® - kollagenprodukter skabt af den vilde, nordiske natur

Vild Nord® er et dansk kollagenbrand, der forener kvalitet, æstetik og fokus på bæredygtighed i sine syv forskellige anti·wrinkle kollagenvarianter. Det unikke ved Vild Nord er, at der udelukkende anvendes naturlige ingredienser, som primært findes i den vilde, nordiske natur. Marine-kollagen er hovedingrediensen i de forskellige produkter, og Vild Nord® bruger kollagen udvundet af vildtfanget torsk fra bæredygtigt fiskeri i det nordlige Atlanterhav, der sikrer sporbarhed, bæredygtighed og kvalitet. Der tilføjes altså ingen kunstige tilsætningsstoffer eller sødemidler i produktionen af brandets produkter.

Hos Vild Nord, får naturen lov til at tale sit eget sprog.

Papirværk– giftcards af 1:1 papiraffald, indsamlet fra børnehaver, skoler og virksomheder

Papirværk forvandler papiraffald til kærlige hilsner. Brandets fine giftcards kan anvendes til en blomst, vin eller gave. Alle produkter er fremstillet i 100% genanvendt papiraffald, som bliver indsamlet fra affaldsspande i børnehaver, på skoler og i virksomheder rundt om i Danmark. For at sikre unika produkter og reducere CO2-udslip er alle kort håndlavede i Danmark.

Papirværk er en virksomhed med fokus på miljø og klima, fordi:

  • De tilsætter ingen cellulose (træfibre) til deres produkter.
  • De tilsætter ingen kemikalier eller lim.
  • De fælder ingen træer, men reducerer nedfældningen af vores skovområder og gennem deres produkter spreder glæde og minder blandt familie, venner og kolleger.

Stasher – Det gode alternativ til fryseposen, vi kender

Hvert år smider en dansk hustand i gennemsnit 50 kg plastik i skraldespanden. Samtidig udgør plastik en tredjedel af al henkastet småt affald i Danmark. De fleste af os ved godt, at plastik er en af de helt store miljøskurke, men det er nok ikke alle, der ved, hvad alternativerne er.
Et godt bud er Stasher, der tilbyder et fint alternativ til den frysepose, som de fleste af os bruger i det daglige. Silikoneposen fra Stasher fremstilles af en fødevaregodkendt platinsilikone, som er lavet af 100% naturlige ressourcer – det overvejende materiale i produktet er sand. Denne type silikone er både BPA- og giftfrit, og så er poserne holdbare og kan både anvendes til at tilberede eller opbevare din mad i.

ecoinvent® - Balance mellem natur og passion

ecoinvent® - et inspirerende univers af hørprodukter i høj kvalitet til hjemmet. Alle produkter fra ecoinvent® er i eget design med fokus på at gøre en forskel i hverdagen – både for dig og for kloden. Produkterne er fremstillet ud fra en bæredygtig produktion og i bæredygtige materialer og med fokus på kort transporttid og minimalt brug af emballage. ecoinvent® har egen systue i Aarhus og samarbejder med mindre leverandører i Europa. Besøg ecoinvent® på instagram, og dyk ned i et univers af skønne hørduge, luksus hørsengetøj, viskestykker, forklæder og mange andre unikke hørprodukter, der er skabt af naturens egne materialer og lavet til at gå i arv imellem generationer.

Elou – Skønne hverdagsprodukter med tanke på bæredygtighed

Hos Elou finder du lækre hverdagsprodukter, der eliminerer behovet for engangskøb og unødig affald, skabt ud fra et fokus på bæredygtighed. Ifølge stifter af brandet Carina Muriel handler bæredygtighed om langt mere end kun materialer: “Bæredygtighed handler i lige så høj grad om social og miljømæssig ansvarlighed – og det går langt ud over valg af materialer.”

Hos Elou finder du derfor udelukkende genanvendelige / zero waste-produkter, som er skabt med omtanke på både miljø og etik. Derfor er det også naturligt, at produkterne overholder standarder som eksempelvis GOTS, Fairtrade og FSC foruden at levere 100% plastikfrit.

Få masser af inspiration til en grønnere hverdag på Elous Instagram.

Gågrøn – mange års erfaring med bæredygtige produkter

Før fokus på bæredygtighed blev mainstream, drømte Charlotte Ikjær om en fremtid med produkter produceret med respekt for natur og mennesker. I 2008 åbnede hun derfor egen webshop med bæredygtige hverdagsprodukter og udvidede i 2010 med butikken Gågrøn. I de brede udbud af onlinebutikker med bæredygtige produkter adskiller Gågrøn sig ikke blot ved at være en butik, der sælger gaver med fokus på design og holdbarhed, men også ved at have opbygget en enorm viden om bæredygtighed, materialer, produktionsprocesser og alt, hvad der har betydning for, om et produkt kan defineres som ’bæredygtigt’. Alle varer er derfor nøje udvalgt, inden de finder vej til hylderne.

Klitmøller Collective – inspireret af naturen, særligt at havet 

Klitmøller Collective er et livsstilsbrand skabt ud fra mødet mellem mennesker på tværs af generationer og på rejser verden over – alt sammen bundet op omkring naturen – særligt havet ved Klitmøller. Klitmøller Collectives mål er at designe tøj i materialer skabt ud fra en bæredygtig produktion og i høj kvalitet, der kan holde sæson efter sæson. Designprocessen finder sted i Danmark, og alt produktion foregår i Portugal. Mulesing-fri merinould, lammeuld, økologisk bomuld, hør og lyocell er en fast del af brandets kollektioner, der spænder fra tykke striktrøjer til lette feminine styles inspireret af livet ved havet.

Læs mere på www.klitmollercollective.dk 

Rêve vert – brændende passion for bæredygtigt interiør

Rêve vert er et helt nyt dansk interiør brand, der producerer alle deres produkter ud fra et fokus på bæredygtige og naturlige materialer. Brandet blev
etableret i maj 2020, ud fra en brændende passion for bæredygtigt interiør og et ønske om at kunne give sit bidrag til en grønnere fremtid.

På billedet ses rêve vert håndlavede jute-kurve, som er produceret af kvinder i et Fair Trade arbejdsmiljø i Bangladesh, og som blev startskuddet for brandets succes. rêve vert tilføjer hele tiden nye designs og produkter til deres katalog. Følge med på @revevertcph, og lad dig inspirere af det smukke interiør.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Shopping, Bæredygtighed og Klima