Sabrina og Peter Paulmann

Foto: Peter Nørby og Ida Schmidt Sabrina og Peter Paulmann om forbudt kærlighed

Forbudt kærlighed

Forelsket fætter og kusine om deres første kys: Det føltes forbudt og forkert

Det føltes forbudt, da Sabrina og Peter Paulmann kyssede hinanden for første gang. De er nemlig i familie og kalder hinanden fætter og kusine. Men her otte år senere er de lykkeligt gift.

Kære Mads & Monopolet,
Vi er to håbløst forelskede sjæle, der er havnet i en noget speciel og dybt frustrerende situation. Vi har kendt hinanden hele livet, men denne sommer lærte vi hinanden liiiidt bedre at kende. Sagen er den, at vi faktisk er i familie! Vores bedsteforældre er fætter og kusine til hinanden. Selvom det lyder ganske uskyldigt, skal det lige siges, at lige præcis denne del af familien ses utroligt meget og har meget med hinanden at gøre. Jeg er 29, og hun er 21, og vi kalder hinanden for fætter og kusine.

Sådan lød starten af den mail, Sabrina og Peter Paulmann sendte til det populære radioprogram Mads & Monopolet i 2010. I et par måneder havde Sabrina og Peter set hinanden uden nogen vidste det. Men nu kendte over en halv million lyttere til deres hemmelighed, deriblandt Sabrinas forældre, der denne formiddag skruede ekstra højt op for radioen.

LÆS OGSÅ: "I mødet mellem mig og Bo føltes aldersforskellen ikke så stor, men i mødet med omverdenen mærkede jeg den"

Sabrina: – Vi blev kaldt T og T i programmet, men min familie kunne gennemskue, at det var os, de talte om. Heldigvis skrev mine forældre ind til programmet og reagerede positivt på nyheden, så det var rart for os at få det fortalt på den måde.

Kærligheden mellem Sabrina og Peter lå ellers ikke lige for. De havde altid kendt hinanden, set hinanden til familiefødselsdage, konfirmationer og bryllupper, men havde egentlig aldrig tænkt, at de havde noget tilfælles. Lige indtil de mødte hinanden i Grækenland for snart otte år siden.

Sabrina: – Den sommer var jeg rejseleder på den græske ø Zakynthos, hvor Peters familie tilfældigt skulle holde ferie. Jeg havde taget et par dage fri, så jeg kunne være sammen med dem. Jeg var utroligt tiltrukket af Peter, men jeg var i tvivl om, om jeg var tiltrukket af ham, fordi det var lidt forbudt... det var svært at finde ud af, hvad det var, men jeg prøvede at få noget tid alene med ham, men det opfangede han slet ikke, griner Sabrina og kigger på Peter.

Peter: – Jeg var træt efter de mange byture, så jeg havde brug for at sove på stranden, griner han.

Peter: – Men jeg mærkede selvfølgelig også, at der var en særlig connection. Efter hjemkomsten mødtes Peter og Sabrina, kun som venner, men efter en 18 års familiefødselsdag kyssede de for første gang.

LÆS OGSÅ: Preben Kristensen om sit forhold: "Hvis vi ikke blev gift, kunne vi jo ikke blive skilt"

Peter: – Jeg vågnede panisk op dagen efter og tænkte, hvad har jeg dog lavet? Det føltes, som om jeg havde gjort noget forbudt, noget forkert. Men samtidig var det også dejligt.

Sabrina: – Da vi havde kysset, var der ingen af os, der havde lyst til at stoppe. Og selvom vi godt vidste, at der var meget på spil, fortsatte vi.

Det var frygten, der fyldte mest i begyndelsen. For hvad hvis forældrene ikke kunne acceptere, at de var blevet forelsket i hinanden? Den tanke fik dem til at skrive mailen til Mads og Monopolet.

Peter: – Vi har en meget tæt familie, som ses på kryds og tværs. Og selvom Sabrina og jeg ikke biologisk set er fætter og kusine, har vi alligevel betragtet hinanden på den måde. Derfor kunne vi på forhånd godt sætte os ind i vores families bekymringer. Hvis vi gik fra hinanden, ville det blive mærkeligt for resten af familien, når der var familiefødselsdage eller andre familiearrangementer.

Sabrina: – Men vi var også kommet ind på et spor, hvor vi havde valgt at holde det hemmeligt, og det gjorde det endnu sværere for os at få det sagt. Vi havde brug for, at nogen, der ikke kendte os, sagde, at det, vi havde gang i, var helt normalt.

LÆS OGSÅ: Sophie Fjellvang-Sølling om at finde kærligheden på ny: "Du kan have nok så mange mennesker omkring dig, men hvis du ikke er dér, så ser du dem ikke"

I 2016 skrev Sabrina en ny mail til Mads og Monopolet. Denne gang takkede hun dem for at have givet hende og Peter "skubbet" og fortalte samtidig, at Peter havde friet til hende. Mailen blev lagt op på Mads & Monopolets Facebookside og fik flere tusinde likes.

Sabrina: – Der er mange, som står i samme situation, der har skrevet til os efterfølgende og spurgt, hvad de skal gøre. Men vores historie viser, at uanset hvilke udfordringer man har, skal man altid kaste sig ud i det, når det handler om kærlighed. Tænk, hvis vi resten af livet havde mødt hinanden til familiearrangementer, men aldrig havde gjort noget ved det. Kærligheden er størst, når man skal kæmpe for den.

Om Sabrina og Peter

Sabrina Paulmann:  28, direktions­sekretær.

Peter Paulmann: 36, direktør.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv og Forelskelse

610x200_woordy_knap2.jpeg