Sådan fejrer vi foråret: Camilla Ottesen
Foto: Lars E. Andreasen

Sådan fejrer vi foråret: Camilla Ottesen

Camilla Ottesen bor for tiden iden Sydafrikanske bushmed sin mand og to børn, hvor hun også optager tv3-serien ”Det vildeste måltid”, så hun kommer ikke til at opleve det danske forår. Til gengæld nyder hun den varme sensommersol blandt de vilde dyr, og glæder sig til, at træerne skifter farve.

Hvad glæder du dig til ved foråret?
Her i Sydafrika er det sensommer, så jeg kommer ikke til at opleve det danske forår, selvom det er en fantastisk tid på året. Jeg ser altid frem til de første solskinsdage, hvor man kan lege i haven, uden at vi alle sammen skal have overlevelsesdragt, hue og vanter på. Også sker der noget magisk med folk, når foråret kommer til Danmark. At køre en tur igennem København er det skønneste. Folk stråler og har lyst til at leve livet udendørs efter mange måneders lange og mørke inde-dage. 

Læs også: Sådan fejrer vi foråret: Charlotte Eskildsen

Hvordan er Sydafrika om efteråret?
Efteråret her i Sydafrika er ligesom resten af året - bare vidunderligt. Jeg er vild med varmen, og temperaturen kommer stadig over de 42 grader, så det er jo ikke, som vi kender det fra Danmark. Men inden længe så vil bushen ændre farve, og jeg glæder mig til at opleve træerne skifte udtryk - ligesom i Danmark er det en meget smuk forvandling, træerne går igennem, inden de taber bladene. Dyrene skifter også adfærd med årstiden, og i øjeblikket har vi rigtig mange slanger tæt på huset, da de begynder at søge vinterhi.  Desværre også nogle gange lige lidt for tæt på, som i dag hvor vi havde en meget farlig og giftig mosambique spitting cobra på vores køkkengulv. Lige der kan jeg godt savne Danmark, hvor det sjældent bliver mere "farligt" end en korsedderkop!!!

Hvad betyder forår for dig?

Jeg synes, man oplever mere, når solen skinner, og vejret er varmere. Der er flere lyse timer i døgnet, og folk i solskinsvejr er bare tit i bedre humør. Derfor elsker jeg at bo her i Sydafrika, det er easy living, for vejret er altid godt! 

Læs også: Sådan fejrer vi foråret: Karen Mukupa

Har du nogle forårstraditioner?
Mine forårstraditioner består af at få pudset vinduer i en fart! At rejse i foråret er superfedt, så er det som om, at sommeren lige bliver forlænget lidt. Også har vi altid den sjoveste venne-påskefrokost, som jeg kommer til at savne i år.

Hvordan påvirker foråret din sundhed?

Jeg laver ikke om på min kost, men jeg synes at udbuddet af lækre frugter og grønsager er mere delikat, og derfor kommer der klart mere grønt ned i kurven. Træningen er også nemmere når foråret nærmer sig – på med løbetøjet og så af sted. Vinteren her i Sydafrika er jo ligesom en dansk sommer med 25 grader om dagen. Så det bliver jo som et varmt forår hernede, selvom der står vinter på kalenderen. Jeg løber ture i bushen mellem zebraer og giraffer, og det gør turen ret anderledes end hjemme på Amager Strand. Specielt skal man passe på alle dyrene, lige når de har fået små unger. Dem beskytter de med alt, hvad de har, og det betyder, at de godt kan finde på at løbe efter mig, hvis de føler, jeg er truende. Men så får jeg også øvet lidt spurt, for en stor hungiraf har jeg ikke lyst til at blive sparket af!!!

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Camilla Ottesen