Sådan troede du, at livet ville være i 20'erne - og sådan er det i virkeligheden
Sådan troede du, at livet ville være i 20'erne - og sådan er det i virkeligheden

9 ting, der pludselig går op for dig, når du er i 20’erne

I 20'erne lærer du for alvor, hvem du er - og hvem du slet ikke vil være.

Du havde garanteret nogle klare forventninger, da du var 18, til hvordan dine slut-tyverne ville være; med fast ejendom og forhold eller kometkarriere og vilde singleeventyr? Måske rammer de opstillede scenarier plet. Måske kunne de ikke være længere fra virkeligheden. Ikke desto mindre er der visdom at hente i tiden, ydmygelserne og åbenbaringerne, der ligger bag dig, når du står og skuer ind i næste tiår, de etablerede 30'ere. Her er 10 ting, du sikkert også har lært - eller vil lære:

LÆS OGSÅ: Ja, singlekvinder kan også have mænd som venner

1. Pengene
Du havde garanteret troet, at din økonomi ville være væsentligt bedre i dine slut-tyvere. De mange tusind kroner, du ville have i overskud, efter alle dine regninger var betalt, ville være brugt på spontane get-aways til pulserende storbyer og eksotiske strandferier.

I starten af måneden ser det egentlig også okay ud på bundlinjen, og du brænder gerne igennem med dankortet på den helt store shoppe- og cafetur.



Realiteten rammer dig dog, når du efter månedens første weekend tjekker din netbank, og du allerede nu hastigt nærmer dig grænsen til minus på kontoen.



Du må erkende, at du stadig bruger dine penge alt for uansvarligt og må leve på budget resten af måneden.



2. Venner
"Friends 4 Ever", "Jeg fucking elsker dig", "Du vil altid være min bedste veninde". Der var garanteret skrevet mange søde sætninger af dine venner fra folkeskolen og gymnasiet henover din Eastpak-taske. I realiteten holder du nok stadig kun kontakten med en håndfuld, og det er måske kun et par stykker, du vil definere som dine venner. Derfor er det også utrolig akavet, når du møder en gammel skoleven på gaden.



Dog kan du godt stresse en smule over, at du møder jævnaldrende venner, som allerede rent faktisk er uddannet læger eller arbejder som udøvende advokater.



Heldigvis, har du gode veninder, der er i samme situation som dig, som er gode til at minde dig om, at det er helt okay snart at være 30 og endnu ikke have et fast job. Du bidrager jo til nationaløkonomien på din helt egen måde!



3. Villa, volvo, vovse...
Du er nok også nået den alder, hvor de fleste af dine veninder enten har fået børn og/eller blevet gift, hvilket du selvfølgelig er glad for. Du husker også den første polterabend, som du var med til, som en af de sjoveste aftener med veninderne. Dengang, hvor alle – udover den kommende brud – var singler.



Hele gruppen af gode veninder var samlet, og I festede, som var I ægte VIPs i korte kjoler og høje hæle.



Dengang var der ingen af jer, der havde børn, I skulle hjem til, og I vidste alle, hvad opskriften på en god bytur var.



LÆS OGSÅ: Kan mænd og kvinder være kærester uden sex? 

4. Fester
Antallet af veninder med husbond og børn er højst sandsynligt vokset, og festerne har ændret en smule karakter. Heldagspolterabenderne er skiftet ud med barnedåb og børnefødselsdage, hvilket clasher med dine planer om at bruge søndagen med tømmermænd.



Før-festerne lørdag aften er skiftet ud med middagsselskaber og BezzerWizzer. Måske er du endda den eneste single til en fest fyldt med par. Og har det allermest sådan her:



Når det endelig er tid til endnu en polterabend, er de fleste deltagende gift og har børn, og alkoholen og mandestripperen er skiftet ud med croquistegning og glaspusteri.



5. Tømmermænd
Du har stadig dine vilde aftener i byen, men jo ældre vi alle bliver, jo mere kan vores krop mærke følgevirkningerne dagen derpå. Let's face it – ingen af os kan feste på samme måde, som da vi var 18. Nu ser dine byture cirka sådan her ud.

Lørdag aften kl. 20



Kl. 23



Kl. 01



Kl 03


... Og endnu værre er tømmermændene, som rammer dig hårdere end nogensinde før. Du har dog med alderen lært at proviantere på forhånd, så du slipper for at bevæge dig udenfor din dør.



... Da du var 18, kunne du snildt gå i byen tre dage i streg og være frisk og udhvilet mandag morgen. Nu? Nu har du tømmermænd, der rækker et pænt stykke ind i mandagen.



6. Den pukkelryggede
Du er nok for længst flyttet hjemmefra, og selvom du ofte ser din nærmeste familie, er det alligevel kun ved bryllupper og store familiebegivenheder, du ser resten af dine slægtninge. De tager det egentlig ret pænt, når du siger, du snart bliver 30 og hverken har kæreste eller børn.



... Alligevel er der en fjern moster eller ældre grandkusine, der skal spørge ind til, hvorfor du er single. Det er også helt okay. Første gang...



...Anden gang....



...Tredje gang...



LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, hvis man er single"

7. Civilstatus
Men helt ærlig, har du det egentlig ret godt med at være single. Det er jo dit eget valg.



... Du er bare et sted i dit liv, hvor du måske prioriterer studiet eller arbejdet mere....



... Og sandheden er, at der faktisk ikke er noget, der slår en singleaften derhjemme.




8. Identitet
Det mest frustrerende er, når du har veninder, der ikke forstår, at du i din alder ikke har valgt prioritere børn og ægteskab. "Men ens liv er jo ikke komplet, før man er blevet mor"...



... "Måske du burde satse på noget mere seriøst, og ikke bare knalde med dine dates så hurtigt"....



..."Hvis nu du brugte lidt mindre tid med at gå i byen, vil du garanteret hurtigt finde en kæreste"...



1000 tak for jeres råd venner!



9. Selvstændighed
I sidste instans handler det jo i virkeligheden ikke om, hvad andre synes, men hvordan DU vælger at leve dit liv.



.... Og når nogen stiller spørgsmål, skal du blot huske på fire ord..




LÆS OGSÅ: Derfor er det blevet sværere at finde kærligheden 

LÆS OGSÅ: Her er de 11 sprødeste fædre på Instagram 

LÆS OGSÅ: Når du endelig kan tage bh'en af - og 18 andre hverdagsfølelser, alle kvidner kender   

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg