Radiovært Sara Bro kigger ind i kameraet foran en lyserød baggrund
Foto: Emma Ishøy/DR Sara Bro, 46 år, er radio-, tv- og podcastvært. Lige nu er hun aktuel i ”Sara & Monopolet” på P4 og i DR-podcasten ”Hjerteflimmer for voksne”. Hun er bosat i København og for nylig flyttet sammen med sin forlovede, Lasse Lund. Hun har to børn fra et tidligere forhold.

"Det var virkelig pinligt, for det var jo meningen, at det skulle være det helt store romantiske øjeblik"

Radiovært Sara Bro om at fri til sin kæreste, om at gøre gøre ting alene, og hvordan hun viser sine børn, at man skal forfølge sine drømme.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– Jeg har tit fået at vide, at jeg virker arrogant. Jeg forstår det godt, for jeg har en lidt genert side, som jeg nogle gange forsøger at dække over, så folk ikke skal opdage, at jeg er ved at eksplodere af generthed. Med det arbejde, jeg har, bliver jeg nogle gange mødt med forventningen om, at jeg har hovedet oppe i min egen røv, men jeg synes ikke, at det forholder sig sådan, for jeg er virkelig nysgerrig på alle mennesker, men bliver bare nogle gange lidt genert. 

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

– Jeg synes, at jeg har en god selvironi … eller forkærlighed for pinlige situationer. Der er et eller andet i vores kultur med, at vi forsøger at gemme det pinlige væk, men jeg synes ikke, at der sker noget ved, at vi ser det, for virkeligheden er jo ikke perfekt. 

LÆS OGSÅ: Tine Gøtzsche: "Folk har jo altid spurgt, hvorfor jeg ikke har en kæreste..."

Hvornår er du helt dig selv?

– Når jeg er helt alene. Men jeg synes egentlig, at jeg er ret meget mig selv, jeg er ikke ret god til at lade, som om jeg er en anden, end jeg er. Men jeg kan godt lide at være alene, og jeg har lært at prioritere min alenetid. Efter jeg blev skilt, boede jeg alene i fire år, og der lærte jeg, hvor vigtigt det er for mig. Jeg har faktisk lavet en liste over ting, jeg gerne vil gøre alene, for eksempel at tage ud at rejse alene. 

Hvad kan få dig til at føle dig uretfærdigt behandlet?

– Når jeg ikke føler mig respekteret i jobsammenhænge. Desværre oplever jeg forholdsvis tit, at for eksempel en chef eller leder ikke respekterer min erfaring og professionelle fornemmelse for, hvad folk gerne vil se eller høre. I mit arbejde skal jeg altid argumentere for, hvorfor jeg skal lave et program, fordi det på DR handler om public service. Det er en mavefornemmelse, der kommer på baggrund af min erfaring, som jeg har fået gennem alle de år, jeg har lavet fjernsyn og radio og min tætte kontakt med mine lyttere. Jeg kan godt blive vred, hvis nogen ikke respekterer min anciennitet.

Hvad er den største ros, du har fået?

– At ”Hjerteflimmer for voksne” er en stor succes. Det er noget, jeg har foreslået i mange år ude på DR, hvor flere chefer ikke har kunne se, at det var en god ide, så det var en kæmpe optur, da jeg endelig fik lov til at give det et skud.

LÆS OGSÅ: Cecilie Frøkjær: Derfor blander jeg mig ikke i metoo-debatten

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

– Man kan holde lange taler om etik, moral og samfund, men i virkeligheden er det måden, du opfører dig på, de lærer af. Det tænker jeg meget over, helt ned til detaljer. At de ser, jeg gør rent, men også at de ser en mor, der har interesser og ambitioner på sine egne vegne. Da jeg var med i ”Vild med dans", arbejdede jeg også på DR. Nogle uger kom jeg hjem efter klokken 20, og mine børn måtte selv gå ned og købe pizza, og det er der jo ingen børn der tager skade af – tværtimod. Min datter sagde til mig, at jeg ikke havde tid til dem, og det blev jeg SÅ ked af. Jeg forklarede hende, at det var få uger af hendes liv, det kom til at være sådan. Selvom jeg blev ked af det, mener jeg, at det er vigtigt at vise mine børn, at man skal forfølge sine drømme, og der ikke kun er én måde at være forældre på. 

Hvornår gjorde du sidst noget rigtig pinligt?

– Ifølge min søn gør jeg kun pinlige ting, men det, som popper op, er, da jeg friede til min kæreste på en hængebro i Costa Rica. Jeg havde udvalgt den som hængte højest og var tættest på vandfaldet. Lige da jeg er gået på knæ midt på broen, kommer der en kæmpestor amerikansk turist i et regnslag og passerer os og kommenterer endda mit frieri. Det var virkelig pinligt, for det var jo meningen, at det skulle være det helt store romantiske øjeblik. Vi har mange gange siden haft de vildeste grineflip over det.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Kærlighed og Interview