Sara Gerlach Madsen

Sara Gerlach Madsens dagbog

Saras dagbog #5: Sara flytter hjemmefra

Slut med Rodeo Drive og at sove i en børneseng. Nu skal der indrettes hjem, startes hverdag og tjenes millioner. Somehow.

Mange familier tager på eventyr og slår sig ned ude i den store verden. Men hvordan er det som enlig mor at flytte til Los Angeles, hvor der venter en eksmand og et nyt liv, der skal bygges op fra bunden? Vi følger journalisten Sara på hendes rejse tilbage til L.A. med sine to børn og bagagen fuld af tvivl, spænding og en lille smule frygt for, hvordan det hele skal gå.

Slut med at bo i gæsteværelset hos vennerne på Rodeo Drive og holde styr på ni kufferter. Nu skal jeg indrette mit eget lille hjem, få gang i hverdagen og tjene nogle millioner. Somehow.

Yes, miraklet er sket. Jeg har fundet et sted at bo, og om et par dage flytter jeg unger og de proppede kufferter, genbrugssofabordet og fire stole ind i en lille treværelses lejlighed i West Hollywood.

Huslejen er horribel og vælter bunden ud af mit budget, men det var simpelthen den bedste og billigste løsning trods alt, hvis jeg ville bo bare nogenlunde. Og det vil jeg. Det er vigtigt, at pigerne også synes, det er fedt at være hos mig, og med ejendommens ret fantastiske pool, træningslokale og gode beliggenhed (20 meter fra et shoppingcenter tager kegler hos en 15-årig) er jeg ret home safe på dén konto.

Forleden sneg vi os ind og afprøvede poolen, der hører til den kommende lejlighed. Stor succes hos 8-årige Molly!

LÆS OGSÅ: Derfor flytter jeg til Los Angeles med mine to børn

Skolestart...
Det bliver så vidunderligt at få vores egne gulvbrædder under fødderne og ditto tag over hovedet. Der mangler lige et par essentielle møbler og nogle senge, men ellers er vi ret godt med og klar til at få sat hverdagen lidt mere i system.

Selve skolestarten er allerede en realitet, og det er vildt at se, så hurtigt pigerne tackler de nye rutiner, mennesker og omgivelser. Det hjælper selvfølgelig, at begge er fuldkommen flydende på engelsk, fordi vi har boet her før, og fordi de i de sidste fire år har gået på engelsksprogede skoler i Danmark. Men det er alligevel mærkværdigt at se, hvor hurtigt de er på hjemmebane. Anna på 15 nyder tydeligvis at gå på Beverly Hills High School, som, takket være det fædrene ophavs fashionable adresse, er hendes distriktsskole. Antallet af datingtilbud tyder på, hun tiltrækker sig en del opmærksomhed med sine lange, lyse lokker og eksotiske, danske baggrund, og det passer vist teenagedamen ret godt. Otteårige Molly er kommet i klasse med bedsteveninden, Libby, som hun har kendt, siden de gik i samme børnehave, så hun trives også storartet og er allerede helt hjemmevant, når det gælder mængden af både lektier og disciplin.

Anna og hendes veninde gennem 10 år - klar til deres første dag som "freshmen" på Beverly Hills High.

Det hjælper lidt på all round-humøret at se Mollys lille glade fjæs efter skoletid, og høre hende tale non-stop om, hvad de har lært om i løbet af dagen, hvor mange stjerner, hun har fået for god opførsel og storgrine over, at jeg ikke engang ved hvad "fact groups" er for en størrelse. Så føles alt på en eller anden måde helt OK, trods alt.

Molly og bedsteveninden Libby på vej til første skoledag i samme 3. klasse.

LÆS OGSÅ: Saras dagbog 2: Flot budget. Der ikke hænger sammen

Knæk, kroner og ører
... For ja. Ellers kan det hele stadig godt være lidt svært. Jeg hænger for det meste i, men har selvfølgelig de snart obligatoriske knæk, hvor tårerne triller, og det hele føles fuldkommen umuligt. Det er især økonomien, der går mig på, og bekymringerne over, hvordan det her skal hænge sammen på den lange bane. Også på den konto er der desværre langt imellem min eksmand og mig, og jeg føler fortsat i skræmmende grad, at jeg står alene med både banklån, ofringer og økonomisk ansvar for at få det her til at lykkes. Jeg ville sådan ønske, vi kunne nå til enighed, og bilder mig tilmed ind, at så ville jeg også have nemmere ved at styre udenom mine anfald af bitterhed og arrigskab over hans valg af nyt liv, ny dame, nyt alting. For selvom jeg ikke skal blande mig, kan jeg have svært ved at forstå, at børnene ikke er altid virker til at være første prioritet, og at han har råd til romantiske getaways og udlandsrejser med kæresten, men ikke er interesseret i at støtte i sådan en grad, at det kan hænge bare lidt sammen for mig at skabe et liv her for vores børn.

Nu er det slut med at jage den her slags skilte, for om nogle dage flytter vi ind i vores egen lille lejlighed!

LÆS OGSÅ: Saras dagbog #3: Hjemløs på Rodeo Drive

Linselus på udebane
Så økonomien præger altså desværre tankemylderet ret meget, og besøgene på netbanken forårsager gerne både svedeture og sitrende hænder, for der er jo ikke længere en tryg løn, der tikker ind hver måned og balancerer alle udgifterne. Mit lån holder jo selvsagt heller ikke for evigt, så det er kun op til mig selv at få millionerne til at trille, og det har jeg sgu ikke helt regnet ud, hvordan skal ske.

Men jeg knokler alt, hvad jeg kan for at få basket nogle historier af sted, og det er heldigvis også lykkedes lidt.

Jeps, den er god nok. Mister Morgan Freeman himself sidder her over for en anspændt, glinsende linselus på udebane.

Forleden indfandt jeg mig derfor på The Four Seasons for at interviewe castet til den nye Ben-Hur film, og det var en noget surrealistisk oplevelse. Ikke bare sad jeg foran blandt andre selveste Morgan Freeman. Jeg sad også foran hele TO kameraer, hvilket resulterede i at alle mine nervøse trækninger gik amok på én gang. Det var mildest skræmmende efterfølgende at se mig selv på optagelserne – storglinsende, som var jeg smurt ind i high lighter, på trods af at jeg havde brugt en halv time hos en makeup-artist med alverdens pudderkvaste – og opdage at en af mine nervøse trækninger åbenbart er, at øjnene kører rundt i hovedet på mig, når jeg er på udebane. Og så alligevel... samtidig var det sgu det også lidt lækkert at se min indre, undertrykte linselus være på, selvom det var med begyndervanskeligheder. Med lidt held skal både lusen og jeg nok lære at håndtere både dagligdag, kameraer og Hollywoodstjerner. Og en bankkonto til alle millionerne.

LÆS OGSÅ: Saras dagbog #4 Not all so happy Hollywood

LÆS OGSÅ: Derfor bør du tegne en skilsmisseforsikring

LÆS OGSÅ: Her er de 5 største grunde til, at 50 procent af os bliver skilt

Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse