Se 5 tips til lækker street food i London
SPONSORERET indhold

Inspiration til efterårsferien: 5 tips til street food i London

Et dampende, krydret og eksotisk måltid serveret på en paptallerken er den største kulinariske trend i London p.t. Gadekøkkener har indtaget Londons gader og pladser.

Af: Karin Gråbæk Foto: Karin Gråbæk
24. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne


Food festival

Det hotteste er nok aftenmarkedet Hawker House, som er street foodscenens svar på en natklub fredag og lørdag aften. Byens bedste madvogne og en madglad flok på flere tusind flokkes om det store marked, der holder til i det østlige London tæt på Broadway Market. En meget afslappet måde at få en drink med vennerne og smage noget af byens kvalitetsgademad på.
Streetfeastlondon.com

Fra bod til bord

Mange har fra starten ikke råd til at åbne restaurant, men ender efter permanent lange køer ved boderne med at få fast adresse. Pitt & Cue er berømt for sin pulled pork, som nu bliver serveret både fra vognen på forskellige markeder og i en lillebitte restaurant i Soho. Doukans marokkanske retter med lam, kylling eller feta og har også bestået kundetesten på diverse markeder, og ejerne har suppleret med restaurant i bydelen Wandsworth.
Pittcue.co.uk, Doukan.co.uk





Med tag over

Kæden Wahaca åbnede som almindelige restauranter med mad inspireret af det mexicanske gadekøkken. Men da street food-trenden rykkede, blev Wahaca også inspireret til at overgive sig helt til gadestilen og udvidede kæden med en funky restaurant bygget i otte skibscontainere midt i det kulturelle mekka South Bank. Foran står en festlig dekoreret lastbil, hvor man kan købe tacos og nachos og slå sig ned på olietønder og spise med udsigt til Themsen.
Wahaca.co.uk




Markeder

Farmer’s markets med hjemmelavet chutney, madtærter, brownies uden mel og friske grøntsager har fået en kæmpe opblomstring, og mange af dem er blevet til store udendørs gadekøkkener, hvor folk står i kø efter indisk curry, en gourmetpizza eller -hotdog. Et par af de gode markeder ligger for foden af Royal Festival Hall ved South Bank (fredag, lørdag og søndag), i Brixton Village Market (hver dag), Exmouth (mandag-fredag) i Clerkenwell og den gamle Borough Market (bedst fredag, lørdag og søndag). Kerb, der er en organisation for gadekøkkenerne, arrangerer også faste markeder.
Kerbfood.com





På hjul

Med hele street food-bølgen er der dukket en hel flåde af rullende caféer op i bybilledet. Fra gamle volvoer og Citroën-rugbrød bliver der serveret kaffe, bagt franske crepes eller dampet lækre dumplings som hos Rainbo. Glem alt om engelske pølseboder med papbrød. Mange madvogne har professionelle kokke ved gryderne, bruger lækre råvarer og serverer langt bedre, eller i hvert fald lige så god, kvalitet som mange af byen madkæder.
Rainbofood.com




LÆS OGSÅ: Her er din guide til London