Susanne Biers bedste film
Foto: Bulls Press Se Susanne Biers bedste film.

Susanne Bier

Se Biers 3 bedste film

Det er svært at anbefale Susanne Biers bedste, for hendes liste af gode film er lang og tæller nu også ”Den skaldede frisør”. Skulle man imidlertid få Bier-abstinenser, mens hendes amerikanske 1930’er-drama ”Serena” er undervejs, anbefalerfilmanmelderen Iben Albinus Sabroe et gensyn med tre stærke titler.

BRØDRE (2004)
I 2009 instruerede irske Jim Sheridan, kendt for ”Min venstre fod” og ”In the name of the father”, et remake af ”Brødre” med Natalie Portman. Det blev en god film, men ikke på niveau med Biers original. Hendes film om en soldat, der vender hjem til familien efter at være erklæret død, er et mesterligt naturalistisk drama om skyld, skam og hemmeligheder.

ELSKER DIG FOR EVIGT (2002)
Kærlighedshistorien mellem Sonja Richter og Nikolaj Lie Kaas kan stadig fremkalde gåsehud. Efter 1990ernes overspillede danske dramaer, kom Biers realistiske dogmestil chokerende tæt på, og da Cæcilies kæreste Joachim bliver lam i en ulykke, føler man stærkt med hende. På trods af at det er lidt svært at forstå, at hun takker nej til Mads Mikkelsen, da han forelsker sig i hende.


DEN ENESTE ENE (1999)
”Hvis I to var Ludo-brikker, var I så slået hjem nu?” Mere behøver man vel ikke at sige for at minde om, hvor vidunderligt sjov ”Den eneste ene” er? Med Kim Fupz Aakesons manuskript blev Susanne Biers komedie en milepæl i dansk populærkultur. En både varm, rørende og sexet komedie, der stadig holder uanset om man trænger til at ”hyggesørge” eller bare grine igennem.Læs også: Hella Joof laver komedie om donorbørn

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Sonja Richter