Se hvilke danske film du ikke må gå glip af i 2014
Foto: Patrik Redmond Ulrich Thomsen og Sonja Richter i 'Miraklet'.

Se hvilke danske film du ikke må gå glip af i 2014

Se hvilke danske film du ikke må gå glip af i 2014.

Klik på filmens titel og læs mere om den på Kino.dk.

Klassefesten 2: Begravelsen
De tre, midaldrende drengerøve, Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby, kommer igen ud for alverdens løjer i efterfølgeren til den populære komedie Klassefesten fra 2011.

Klumpfisken
Komediedrama om en fisker, der har problemer med økonomien, konen og jobbet. Men midt i krisen lurer kærligheden i form af en københavnsk marinebiolog.

Alle for tre
Først kom Alle for én, så Alle for to, og nu er turen (surprise!) kommet til 'Alle for tre'. Komedien forventes igen at have Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang i hovedrollerne.

Malta - All inclusive
I Hella Joofs nye film, der (som titlen antyder) foregår under en charterferie, tager to piger deres netop fraskilte mor med til Malta.

Kartellet
Korruption i byggebranchen er næppe det mest skildrede emne på film, men historien er faktisk baseret på en af de største sager om organiseret kriminalitet i Danmark.

Detektiverne
Esben Tønnesen debuterer som spillefilmsinstruktør med 'Detektiverne' om den 13-årige Mathilde, der er træt af de voksne, som alligevel bruger mere tid på arbejde end at være sammen med hende. Derfor opretter hun et detektivbureau, der har til opgave at hjælpe de svage i samfundet.

Kapgang
Vi ved, at Niels Arden Oplev mestrer ungdomsdramaet (Drømmen, To verdener), og med 'Kapgang' er han tilbage i sit rette element med en fortælling om 14-årige Martin, der skal klare sig efter sin mors død.

Lev stærkt
Råzone får en selvstændig fortsættelse med 'Lev stærkt' om vennerne Nikolaj og Martin, der i bedste Fast & Furious-stil kører gaderæs. Men da de er skyld i en piges død, kommer der helt andre emner på bordet. Christian E. Christiansen instruerer, og Cyron Melville spiller hovedrollen.

En du elsker
Pernille Fischer Christensen beviste sit flair for præcis personinstruktion med En soap, så mon ikke vi kan forvente mere af denne kvalitet i det romantiske drama 'En du elsker' med Mikael Persbrandt og Birgitte Hjort Sørensen?

Miraklet
Ulrich Thomsen og Sonja Richter danner hovedrollepar i den kompromisløse Simon Stahos (Daisy Diamond) ottende spillefilm.

Idealisten
Som titlen antyder, er 'Idealisten' en film med noget på hjertet. Centralt for thrillerens handling er bortskaffelsen af nogle brintbomber ved Thule-basen i Grønland samt de mystiske omstændigheder, der fulgte i kølvandet herpå.

En chance til
Med en rolleliste, der inkluderer Nikolaj Coster-Waldau, Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie og Ulrich Thomsen, og Oscar-vinderen Susanne Bier i instruktørstolen, behøver 'En chance til' næppe den store salgstale...

The Salvation
Mads Mikkelsen har hovedrollen i den engelsksprogede, danske western 'The Salvation', som er instrueret af Kristian Levring (The King Is Alive).

Fasandræberne
2013's største film er lige nu Kvinden i buret. Efterfølgeren til Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen har potentiale til at opnå samme resultater i 2014. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er tilbage som det umage makkerpar Carl og Assad.

Stille hjerte
Bille August vendte med succes tilbage til Danmark efter 25 år i udlandet, da han filmatiserede Marie Krøyers liv sidste år. Hans næste film bliver også dansk, og har bl.a. Ghita Nørby på rollelisten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film