Neel Rønholts skrivebord
Foto: Peter Nørby

På min arbejdsplads

Se mit skrivebord

Tag et kig på skrivebordet i skuespiller Neel Rønholts atelier, hvor hun både udlever sin kreativitet og skriver selvangivelser.

1. Små akvareller og skitser
Jeg har altid tegnet og laver stadig små skitser og akvareller, men jeg kan bedst lide de store lærreder, for der er plads til at give slip. Jeg har mange ting, jeg gerne vil udtrykke, og i malerierne kan jeg i højere grad selv sætte dagsordenen, hvor jeg som skuespiller altid arbejder indenfor nogle fastere rammer og en bestemt rolle.

2. Manuskripter
Jeg har mange forskellige arbejdspladser, og der er meget hjemmearbejde med at lære replikker eller forberede mig, og der kan det være rart at have et fast sted at tage hen. Så jeg bruger også atelieret som kontor. Lige nu sidder jeg her og udvikler en tv-serie sammen med Julie Ølgaard og Laura Christensen og arbejder med radiosatire. Men det er også her, jeg tager hen for at tage mig sammen til at lave selvangivelse. På den måde bliver det nemmere at holde fri, når jeg er hjemme, så jeg kan bruge tiden på at være sammen med min datter og min kæreste.

3. Kalender
Min kæreste er også skuespiller, så vi har ikke de der faste rytmer og rutiner. Mange kan måske blive skræmt over et så kaotisk liv, men i stedet for at se det som usikkerhed, ser jeg det altid som frihed. Det kræver selvfølgelig mere planlægning og overblik, men jeg kan godt lide at organisere. Der er det også rart at have atelieret, hvor jeg kan sætte ting på standby, hvis jeg lige pludselig får et stort job. Samtidig er det enormt befriende for mig at have noget, jeg kan tage mig til, så de perioder, hvor jeg ikke har noget at lave som skuespiller, faktisk også kan være en gevinst.

4. Maling
Jeg kommer her primært om formiddagen, efter jeg har afleveret min datter i dagpleje. Det passer rigtig godt med, at der er dejligt lyst, og jeg har altid været A-menneske. Desuden kan jeg bedst lide ikke at have en bagkant, der er for tæt på. Det tager tid både at gøre klar til at male og gøre atelieret og mig selv ren efter det. Man bliver jo smurt ind i maling, og det går ikke, at jeg kommer til en optagelse med sort maling, der ikke vil gå af. 

LÆS OGSÅ: Kvinden bag Ladylogen: “Vi gav hinanden highfives i stedet for kattekløer”

LÆS OGSÅ: Nicoline tog et vildt karriereskift: Fra Stella McCartney til verdens mest usexede produkter

LÆS OGSÅ: Sådan gik Sara fra at være receptionist til blogger

Neel Rønholt, 31 år

Skuespiller og blandt andet kendt for roller i "Min Søsters børn" og "Badehotellet".

Er lige nu aktuel i radiosatiren "Policyenheden" i programmet "P1 Morgen". Kæreste med Jens Sætter-Lassen, og sammen har de datteren Ellen på 2 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Karriere og Job