Jonathan Harboe

Foto: Nina Buth Olsen Skuespiller Jonathan Harboe er især kendt for sin rolle som Mads i tv-serien Sjit Happens, hvor han spiller sammen med bl.a. Stephania Potalivo og Ruben Søltoft.

Skuespiller Jonathan Harboe var død i 25 sekunder: "Der var noget smukt ved det også"

I det nye afsnit af vores podcast ‘Jeg er lige død’ fortæller skuespilleren Jonathan Harboe for første gang, om dengang han som 21-årig var ude for en ulykke, der fik hans hjerte til at gå i stå. Han var død i 25 sekunder, og oplevelsen har været med til at fjerne hans frygt for døden – og rustet ham til livet.

“Jeg bliver ført op i det her medicin-telt, og mens jeg ligger der, får jeg det varmere og varmere og bliver mere og mere angst, imens jeg svæver ind og ud af bevidsthed,” fortæller skuespilleren Jonathan Harboe. 

Han var blevet advaret mod at gå ud i vandet, der omringede den thailandske bounty-ø, han befandt sig på. Men Jonathan, der på daværende tidspunkt arbejdede som model, var 21 år, ung og udødelig - og så alligevel ikke. 

“Mens jeg ligger der i panik, begynder jeg at få en masse flashbacks, og så bliver der helt stille. Pludselig oplever jeg en over-over-lykke midt i alt den her angst, og så bliver alt bare hvidt og stille,” erindrer Jonathan Harboe. 

Heldigvis varede det kun 25 sekunder, før Jonathan igen slog øjnene op. Hans hjerte gik i stå, men på mirakuløs vis begyndte det at hamre igen, og i dag er Jonathan 33 år og arbejder som skuespiller. 

Han er primært kendt fra rollen som charmetrolden Mads i TV2 Zulu-serien ‘Sjit Happens’ (2012-2017), og til efteråret spiller han med i Zulus nye dramasatsning ‘Alfa’. 

I denne uge er han gæst hos Daniel Hoff i podcasten ‘Jeg er lige død’, hvor han bl.a. fortæller, at nærdødsoplevelsen i Thailand har ændret hans syn på livet såvel som døden.  

Hvad er der at frygte?

I det nye afsnit fortæller Jonathan Harboe, at han gennem sit liv har haft nogle oplevelser - heriblandt svømmeturen i Thailand og et skyderi i Brasilien - som alle har fået ham til at stoppe med at frygte døden. En frygt, der ellers prægede ham meget, da han var teenager.  

“Jeg havde mange oplevelser med død på meget kort tid. Men på en eller anden måde var der noget smukt ved det også. Jeg tænkte, hvad har jeg egentlig at frygte? Det var som om, det rustede mig mere til livet, der kom.”

Min holdning er generelt, at livet er fuldstændig meningsløst. Det lyder så negativt, når man siger, at livet ikke har nogen mening, men det føler jeg bare ikke, det har,” konstaterer Jonathan med et smil og uddyber.  

“Altså når jeg dør, så kan det godt være, at jeg har rørt nogle mennesker igennem mit skuespil. Men det er jo i bund og grund ligegyldigt,” afslutter Jonathan. 

Du kan høre det nye afsnit af ‘Jeg er lige død’ med Daniel Hoff på podcast-appen Talk Town. Her kan du også finde alle seriens tidligere afsnit og blive opdateret, når de nye afsnit udkommer.

jeg-er-lige-død.jpg

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast