SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

slå op med veninde
Foto: REX Hvornår er det tid til at slå op med din veninde?

Slå op med din veninde: 19 sikre tegn

19 tegn på at det er på tide at slå op med din veninde

Du føler dig lettet, når hun aflyser, forbereder på forhånd samtaleemner til jeres næste date og ignorerer telefonen, når hun ringer? Måske du skal genoverveje jeres venskab.

1. Du orker ikke at svare telefonen, når hun ringer. Tjek lige din mobil. Hvor mange gange står hendes navn opført på oversigten over ubesvarede opkald? Indse det: Du gider faktisk ikke at snakke med hende.

2. Hun svarer ikke telefonen, når du ringer. Vil hun ikke snakke med dig? Så er den faktisk ikke længere. Der er ingen grund til at holde et venskab kunstigt i live.

3. Du får aldrig et ord indført, når I så endelig snakker. Har hun for travlt med at snakke om sig selv uden at spørge, hvordan det står til i dit liv, er det tid til at tage jeres forhold op til overvejelse.

4. Du har hørt hende tale dårligt om jeres andre veninder bag om ryggen på dem. Og du ved, at hun gør nøjagtigt det samme om dig til dem, så snart du er ude af syne.

5. Du er drænet for energi efter hver kaffedate. I næsten alle venindeflokke findes der en energivampyr, der bare tager og tager uden at give tilbage. Dine venskaber skal give dig inspiration, motivation og lade dine sociale batterier op. Ikke efterlade dem tømt for strøm.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver jeg lettet, når folk aflyser

6. Hun kopierer din garderobe. Sekunder efter hun har spurgt, hvor din nye kjole er fra, klikker hun den selv hjem fra Zalando – sikke et held, at hun ikke bærer den så flot, som du gør!

7. Du brokker dig over hende til din kæreste. Måske uden du selv lægger mærke til det. Spørg ham, om han er træt af at høre om, hvad hun nu har gjort, hvad hun nu har sagt, eller om hvad hun netop ikke har gjort eller sagt. Er han træt af hende, så er du sikkert også.

8. Hun fortæller dine hemmeligheder videre til sine andre veninder med fare for, at de bliver hvisket i de forkerte ører. Er det sådan, at du ligefrem holder dig fra at betro dig til hende af frygt for, at hun skal sladre, er hun ikke værd at samle på.

9. Hun gør dig usikker på dig selv. Kan en dag i hendes selskab slå dit selvværd ned, er hun ikke et sundt bekendtskab.

10. Hun har stjålet dit babynavn. Det var åbenbart en fejl at dele med hende, at din førstefødte skal døbes Edith, for nu var det hende, der fik en datter først, og nu er det åbenbart også hende, der er Ediths mor. Dårlig venindestil! Slet hendes telefonnummer.

11. Du lyver dig ud af aftaler med hende.

LÆS OGSÅ: Veninder: Sådan tackler I, at den ene af jer får børn

12. Du føler dig lettet, når hun aflyser. Så er det nok fordi, du ikke rigtigt have lyst til at se hende i første omgang.

13. Hun venter med at svarer på dine middagsinvitationer til sidste øjeblik. Det kunne jo være, der dukkede et mere spændende tilbud op lige dén aften.

14. Hun er jaloux på dine andre veninder. Du kan mærke, hun ikke har lyst til, at du skal ses med dem. Og da slet ikke, hvis hun ikke er med. Hun er bange for, at I har det sjovere sammen, at hun går glip af noget, at du måske vil droppe hende helt til fordel for dem. Er det synd for, hende, at hun har selvværdsproblemer? Ja. Bør du gøre noget for at hjælpe hende til at få det bedre med sig selv? Tjaeh. Men husk også, at venskabet med én jaloux veninde ikke må koste dig venskabet med resten.

15. Du føler ikke, du kan være dig selv i hendes selskab. Du er hele tiden bevidst om at sige det rigtige, gøre det rigtige, se ud på den rigtige måde. Måske du også lyver lidt for at fremstå mere rigtig. Slap af. Ægte veninder kan tåle at se hinanden i morgenhår og søndagsbuks.

16. Du forbereder på forhånd samtaleemner til jeres næste date. Indse nu, at I ikke har noget at tale om.

17. Det er altid dig, der tager initiativ til, at I skal ses, og du er træt af det. Så drop hende da, hvis det ikke er vigtigt for hende at bruge tid sammen med dig.

18. Alt, hvad I har at snakke om, er fortiden, og du synes egentlig ikke, at det er så skide spændende at vende de samme fem historier fra, da I gik til fest i ungdomsklubben, hver gang I ses.

19. Hun er aldrig glad på dine vegne. Du kan nærmest se, der går et jag af misundelse på hende, når du fortæller om det nye job, du har scoret. Misundelse er en grim ting.

LÆS OGSÅ: Hvornår er det okay at slå op med en veninde?

LÆS OGSÅ: 6 grunde til din veninde glemmer dig (for en stund) når hun bliver mor

LÆS OGSÅ: Skal man være 100 procent ærlig over for sine veninder?

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Veninder, Venner, Parforhold og Lister