Sofie Pallesen nissebanden

Foto: Sara Skytte Sofie Pallesen har sin mor - og så ”dem deroppe” som sine vigtigste vejledere, fortæller hun åbent til Hendes Verden.

Sofie Pallesen om sin berømte mor: ”Vi ligner hinanden og forstår hinandens sind”

Da hun sagde ”ja” til at overtage netop den rolle, som hendes mor blev danmarksberømt for at spille, lyttede hun til ”hjælpere i det hinsides”. For der er mere mellem himmel og jord, mener skuespiller Sofie Pallesen.

Snart hopper hun i en lang, rød kjole og sætter en rød hue med kvast på toppen af sit hoved. Under huen er det meget lange gyldenblonde hår flettet og hænger ned langs højre skulder, mens kinderne er røde.

Præcis sådan som hendes mor, skuespiller Kirsten Peüliche, så ud, da hun oprindeligt spillede rollen som nissen Gemyse i de berømte Nissenbanden-julekalendere i 1980’erne.

Nu har datteren, Sofie Pallesen, overtaget den ikoniske rolle, når musicalen ’Nissebanden i Julemandens Land’ i år spiller på Bakken.

Sofie Pallesen Gemyse nissebanden.jpgSofie Pallesen i rollen som Nissebandens Gemyse. (Foto: Klaus Bo Christensen/Her & Nu)

Vejledning af "dem" i det hinsides

Men den 50-årige skuespiller havde dog visse overvejelser, inden hun endte med at sige ’ja’ til at overtage Gemyse-rollen.

Faktisk havde hun brug for vejledning fra ”hjælpere i det hinsides”, som hun selv kalder ”Bestyrelsen”.

Det fortæller Sofie Pallesen i et nyt stort interview i ugens Hendes Verden.

Hvem er den vigtigste vejleder i dit liv?

”Det er min mor, for vi ligner hinanden på mange måder og forstår hinandens sind. Men jeg har også forbindelse til alle dem deroppe, som ved meget mere end mig. De er vores hjælpere i det hinsides, og jeg plejer at kalde dem ”Bestyrelsen”. De hjælper os om natten, hvis vi er åbne for, at svarene på vores spørgsmål er anderledes end dem, vi gerne vil høre,” siger Sofie Pallesen.

Det var netop denne spirituelle forbindelse til ”Bestyrelsen”, som hun havde glæde af, da hun skulle finde ud af, om det ville være det rigtige for hende at tage sin mors ikoniske ”nissetøj” på her så mange år efter.

”Jeg brugte for eksempel ”Bestyrelsen”, da jeg blev tilbudt at være med i Nissebanden i Julemandens Land. Først tænkte jeg: ”Åh nej, den er jo allerede lavet, og min mor var endda med.” Men jeg stillede mig åben, og så gik det op for mig, at min mor stadig bliver stoppet på gaden på grund af sin rolle som Gemyse. Det er en fin, kærlig figur, som har givet så mange mennesker så meget glæde. Det vil jeg gerne bidrage til, selv om jeg egentlig helst ville skabe noget nyt,” forklarer hun videre til ugebladet.

Nyt job

Men det er ikke kun på teaterscenen, at vi finder Sofie Pallesen.

Udover jobbet som skuespiller - som både hendes mor, men også faren, Per Pallesen, og søsteren, Trine Pallesen, også har som en del af deres levevej – valgte hun også sidste år at tage en ny uddannelse, fortæller hun til ugebladet.

”Jeg uddannede mig til doula (en professionel ikke-medicinsk fødselshjælper, red.) sidste år. Jeg synes, fødsler er det mest fantastiske tidspunkt i en kvindes liv, og der er et kæmpe udviklingspotentiale, for det er både mirakuløst og surrealistisk at skabe et andet menneske. Det giver helt nye muligheder for en ny bevidsthed, som jeg gerne vil være med til at åbne for andre kvinder,” siger Sofie Pallesen, der selv er mor til børnene Osvald på 21, Yrsa på 18, Lilli på 15 og Lydia på 9 år.

Læs det fulde interview i Hendes Verden. Her fortæller Sofie Pallesen også om at have haft en alvorlig spiseforstyrrelse som ung, om at have været sammen med sin mand i 26 år med op- og nedture – og om at finde sin rette levevej.

Hendes Verden kan købes i butikkerne fra 15. november

Sofie Pallesen, 50 år

  • Uddannet danser og skuespiller.
  • Datter af skuespillerne Per Pallesen og Kirsten Peuliche.
  • Har grundlagt Teater Baglandet, som laver børneforestillinger og workshops for unge om blandt andet krop, misbrug og online-afhængighed.
  • Aktuel i forestillingen Nissebanden i Julemandens Land, som har premiere på Bakken 21. november.
  • Gift med skuespillerkollegaen Michael Sand, som hun har fire børn med.

Sofie og Trine Pallesen mor Kirsten Peüliche.jpgSofie Pallesen (t.h.) side om side med sin mor, Kirsten Peüliche (midten), og søsteren, Trine Pallesen (t.v.) tilbage i 2007. (Foto: Bo Nymann/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Jul, Kendte og Interview