Sommerferie i Skagen? Disse steder må du ikke gå glip af.

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Hotel Plesner, Skagen Harbour Hotel, Tørst, Finelittlespace, La Maison, Kiki Gram og Hotel Inger.

Sommerferie i Skagen? Disse steder må du ikke gå glip af.

Hvidt sandt og skummende bølgebrus. Skagen er en af Danmarks populæreste sommerferiedestinationer. Derfor guider vi dig til 7 unikke oplevelser i den nordjyske solskinsby.

Det er snart tid til sommerferie, og det betyder også, at det er tid til at lægge planer for, hvor rejsen skal gå til. Flere og flere kvitter udenlandsrejsen for i stedet at nyde det danske sommerland, der byder på stribevis af hyggelige byer landet over. En af de populæreste er Skagen, og det er ikke uden grund. Den Nordjyske ferieperle byder nemlig på alt fra hvide sandstrande, smuk natur, hyggelige hoteller, eminente spisesteder og fine butikker. Derfor guider vi dig til nogle af byens bedste bud på gallerier, cocktailbarer, shopping og overnatningsmuligheder.

Besøg det originale og personlige galleri Finelittlespacefinelittlespace_showroom.jpgHar du hang til kunst og godt håndværk, så snyd ikke dig selv for denne særegne oplevelse, når kunstnerparret Trine Lund og Thomas Vestergaard inviterer nysgerrige gæster hjem i deres egen private stue, der fungerer som galleri og showroom. Mere personligt bliver det ikke, og selvom galleriet ligger et par få meter fra gågaden, er det ikke overrendt af turister, så du får det fulde ud af dit besøg.

Galleriet hedder Finelittlespace, og her kan du både opleve Trine Lunds abstrakte, grafiske kunstværker, der er lavet på alt fra papir, lærred til selvdesignet stof og endda vådservietter. Thomas Vestergaard arbejder med møbler og brugskunst, der er bearbejdet, så træets form og struktur er dominerende.

Finelittlespace er åbnet, når skiltet er ude og efter aftale.

Nup en overnatning på Hotel Inger – et familiedrevet retrohotel i idylliske omgivelserhotelinger.jpg

Er du til familieidyl, teaktræ, pastelfarver og hyggelige traditioner, skal du uden at blinke med øjet booke overnatning på det familiedrevne Hotel Inger, som varetages af mor og datter. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser lidt syd for Skagen midt i den smukke klitplantage, tæt på den fantastiske strand ved Råbjerg Mile. Vær klar på at blive taget tilbage i tiden, når hotellet sætter rammerne for en vaskeægte oplevelse af at være gæst på et klassisk badehotel. På Hotel Inger sørger omgivelserne og beværtningen for, at du føler dig hjemme med det samme. Her er dejligt uformelt, og endnu bedre er det, at køkkenet laver alt mad fra bunden. Du kan blandt andet både forkæle dig selv med smørrebrød, velstegte rødspætter og hjemmelavet stikkelsbærgrød.

Forkæl dig selv med en overnatning på Skagens ’nye’ Badehotel – Hotel Plesnerhotelplesner.jpgEt stenkast fra Skagens populære attraktioner som lystbådehavnen og Skagens Museum ligger det hyggelige og stilfulde Hotel Plesner, der er nænsomt istandsat fra kælder til loft, så det stadig emmer af ægte badehotel. På Hotel Plesner er der i bedste badehotelsstil kræset for detaljerne med den lyse og skandinaviske indretning, der er inspirereret af Skagens mageløse klitter og sandstrande. Hvert eneste værelse på det moderne badehotel er unikt indrettet, sådan at ikke ét eneste værelse er ens. Dog er alle værelser udstyret med en uforlignelig Hästensseng, der sikrer dig den allerbedste nattesøvn, så du er klar til at stå op med udsigt over et lysende Skagen og nybagt brød serveret fra morgenstunden. 

Pep sommeraftnerne op på Skagens nye, trendy cocktailbarjakobscafe.jpgForsød dine sommeraftener med lækre og moderne cocktails fra Tørst Cocktailbar. Her bliver din cocktail serveret i nyindrettede lokaler, hvor den hyggelige stemning er i fokus, og med stedets 60 udendørspladser er der lagt i kakkelovnen til rigtig mange hyggelige og sene sommeraftener. Indendørs er stemningen også i top, her finder du både et område med lave, bløde møbler, som du kan slænge dig i med gode venner eller måske en date. Der er desuden højborde, som er oplagt til både chitchat og lange snakke, mens der strømmer afdæmpet lounge-musik ud af højtalerne.

Shop moderigtigt design hos Kiki Gram kikigram.jpgOpgrader din sommergarderobe hos Kiki Gram, hvor du finder flere danske højprofilerede brands, som både tæller Cream, Kaffe, B Young, Pulz, Masai, Esprit og 2-Biz. Den personlige betjening er i højsædet, for her er der sat ekstra tid af til den enkelte kunde. Det professionelle personale guider igennem sommerens trends og præsenterer dig for de mange, lækre brands. Kiki Gram har mange års erfaring som fysisk butik, og nu kan du også få fingrene i de fine styles på butikkens lækre webshop.  

Shop unikt interiør hos La MaisonLaMaison_IMG_4357.jpgLa Maison er kendt for deres oplevelsesfulde interiørbutikker. I Skagen ligger en af brandets ultra populære butikker. Træd ind i det smukke univers, og gå på opdagelse i det særlige udvalg af håndplukkede ting til boligen, som er fundet på rejser rundt om i verden. La Maison har fingeren på pulsen, spotter de nyeste tendenser og tilbyder det bedste af det bedste. Derfor er alle leverandører nøje udvalgte, og der bliver aldrig gået på kompromis med hverken stil eller kvalitet. Stemningen i butikken summer af god energi og er bygget op omkring æstetik, ro, enkelthelt og et personligt touch. Ikke mindst skaber det dygtige personale en autentisk atmosfære, der i den grad gør La Maison et besøg værd.

Oplev det autentiske Nordjylland på Skagen Harbour Hotel harbour.jpgMidt i Skagens pulserende havne- og byliv ligger Skagen Harbour Hotel – et sted, hvor du kan komme helt ned i gear, læne dig tilbage og nyde hotellets maritime og hyggelige omgivelser. Den historiske bygning rummer store, lyse værelser og suiter – de fleste med egen stor solterrasse. Ikke nok med det er hotellets skønne gårdmiljø med til at højne de autentiske oplevelser. Herfra kan du nyde en lækre forfriskning fra den hyggelige hotelbar, mens du lytter til fiskekutteres dunkende motorer og idyllisk fuglefløjt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Ferie i Danmark