9 ting, vi NÆGTER at stresse over i sommerferien
Foto: Getty Livet er for kort til brok og FOMO! Især i sommerferien...

Kropsvæsker og FOMO: 9 ting, vi NÆGTER at stresse over i sommerferien

Er du typen, der ofte brokker dig over vejret og bruger ALT for mange timer på Instagram? Så læs med her...

Der kan være mange forventninger til, at sommerferien skal være HELT perfekt og Instagram-værdig med uanede mængder sol, is, badeture, venner, grill og dans.

Den slags ferie, hvor der slet ikke er plads til skænderier med familien, voldsomme skybrud eller kedelige eftermiddage.

Men hey, hvem kan egentlig leve op til alt det? Lad os sammen droppe de urealistiske forventninger og minde hinanden om, at ferien jo i bund og grund handler om at lade op – uanset hvordan man gør det bedst.

Her er 9 ting, vi NÆGTER at stresse over i vores ferie:

1. Vejrgudernes beslutning

Du har en hel vinter glædet dig til gå med soltoppe og italienske sokker hele sommeren, og i stedet kigger du ned ad dig selv og ser, at du (stadig) er iklædt mere overtøj end bjørnen Paddington. Eller endnu værre: At det er så varmt, at soltoppen føles som en flyverdragt, og du kun har lyst til at opholde dig i familiens kummefryser, for det er jo ikke menneskeligt muligt at bevæge sig udenfor i de vanvittige varmegrader!

Det er så kliché, at danskerne taler meget om vejret, men det GØR vi altså. Men denne sommer har vi besluttet, at brokken skal stoppe. For vejret er, som det er, og vi kan ikke gøre noget ved det (andet end at tænke klimavenligt, selvfølgelig!) Så tænd op i pejsen og hyg dig med familie og venner, hvis det er dét, vejrguderne har besluttet denne sommer. Livet bliver så meget nemmere, hvis vi holder op med at bekymre os om de ting, vi alligevel ikke kan gøre noget ved.

2. Pæne ting på sociale medier

På den positive side har man om sommeren (næsten) ikke brug for de dér foto-crazy filtre på Instagram, der får en grå udsigt og slidt IKEA-sofa til at ligne en skrigblå himmel og strandstol på Paradise Hotel. For vi ved jo godt, at de fleste billeder er dybt manipulerede, når vi liker løs som små tosser på de sociale medier, mens vi indeni sukker over alt det lækre, de andre har. Og det er netop sagens kerne: Lad os stresse mindre over det.

Vi bruger så uendeligt meget tid på skærmen i hverdagen, så i sommerferien vil vi virkelig bestræbe os på at begrænse Instagram, Facebook og Snapchat til et minimum og læse gode bøger i stedet. For helt ærligt: Hvad går man egentlig glip af ved at misse fotos af hotdog-ben ved stranden, (endnu) en blomstermark eller nogen har holdt ”rose ’o clock”? Nej, vi VIL VÆRE i vores ”rose ’o clock” uden ’fon og filter!

Læs også: 14 ting du kan lave i sommerferien, hvis du ikke skal ud at rejse

3. Solskoldet hud

”Jeg vil være brun. Hurtigt. Hvordan bliver jeg det? Ud i solen med en ÆRT-mængde solcreme faktor 5 på. BINGO!!” Nej, vel, og du ved det jo godt …

Hvis der er én ting, der er et dårligt look, så er det rød, solskoldet hud i sommervarmen. Og så er det tilmed virkelig farligt og giver risiko for hudkræft, når vi glemmer solcremen og skyggen. I år gider vi simpelthen ikke lide under dovenskab eller stræben efter at blive brune (læderhud-looket er altså også passé for længst – på nær hos dig, David Hasselhoff, du kan bære det, wink wink!), for livet er for kort, og vi skal passe på os selv. Solcreme for the win!

4. Dumme kalorier

Du har muligvis selv listen i dit hoved: - ikke drikke dine kalorier, - grill gulerødder og spis masser af grøn salat (er der quinoa i, er det bare bomben), - og erstat for Guds skyld alle Magnum-is med en lækker isterning!

Sommer er lig med selvforkælelse i vores bog, og derfor gider vi ikke bruge tid på at have dårlig samvittighed over at spise store mængder grillpølser og isvafler i sommersolen (eller regnen!). Overgiv dig med det samme og NYD alle de lækre sommerretter for fuld musik i ferien. Apropos: Her er en god opskrift på hjemmelavet is, der ikke er for svær at lave… 

Pssst: Og test alle sommerens isnyheder – vi har også gjort det for dig her…

Læs også: Sommerferie med børn: 25 ting I kan lave sammen

5. Krop + kropsvæsker

Armhule. Ryg. Overlæbe. Dine tæer?! Om sommeren kan du opdage steder, som du ikke vidste, at din krop kunne svede fra. Og selvfølgelig er det ufedt, når du for 28. gang på en dag bliver spurgt, om du lige er trådt ud af en Miss Wet T-shirt konkurrence.

Men du sveder, fordi din krop forsøger at køle dig ned = det er en god ting! Generelt skal vi have det godt med vores kropsvæsker hele sommeren (og livet igennem!) – og det samme gælder selvfølgelig din dejlige krop. For selvfølgelig er den lidt bleg efter en lang vinter, det siger sig selv, og det burde på ingen måde få selvtilliden til at styrtdykke på stranden eller ved poolen.

6. Mailboksen... 

Kan de andre (over-)leve uden os på jobbet? Her kommer en vild surprise: Ja, det kan de. Og det SKAL de faktisk.

Du har ferie. Enough said. Der er absolut ingen grund til at tænke på arbejde, før du igen sidder på pinden på den anden side af sommerferien. For det er ikke nok at flytte sig fysisk væk fra kontoret, hvis ikke hovedet også får et afbræk. Og hvis der er én ting, folk ofte fortryder i livet, så er det, at de ikke har brugt nok tid på at prioritere de nære relationer. Derfor: På med den autosvar og vær til stede, der hvor du er!

Læs også: 6 alternative sommerferie-idéer

7. Tøjkriser i sommergarderoben

Vi har brugt en HEL vinter på at glæde os til at slippe mængderne af tøj på vores krop, der efterhånden føles som antallet af årringe på et hundrede år gammelt egetræ i et H.C. Andersen-eventyr. For wauw, det er befriende at trække i sommertøj efter en lang kold vinter. Men det kan faktisk også medføre lidt stress…

For når vejret skifter, skifter vores garderobe også, og det kan i den grad give tøjkriser. Tidligere har vi i hvert fald været slemme til at gøre hurtige, desperate impulskøb for at få en bikini og en sommerkjole (eller fem!) med på ferie – som vi så ikke har rørt siden. Men det er på alle måder en træls ting at stresse over – ikke mindst for klimaets skyld! – så hop i dit gamle sommerkluns fra året før eller køb med omtanke og prioritér kvalitet. Hvis du er i afslappet feriehumør, ser du jo dejlig ud ligemeget hvad!

8. Laaaange dage...

Når du er på job, drømmer du om al den fritid, din ferie kommer til at give dig. Eventyr, opdagelser – du skal møde 1.000 nye mennesker og opdage dele af verden, som Columbus overså. Men så rammer virkeligheden, og du tager dig selv i at ligge på en sofa i løbet af din ferie eller ”bare at være” en hel dag UDEN at lave... noget.

Det KAN jo forekomme, at man keder sig i sin ferie og pludselig stresser lidt over, hvad man egentlig skal give sig til. I år vil vi dog være bedre til at nyde den lidt rastløse fornemmelse, som en travl hverdag ikke altid giver plads til, og forsøge at hvile mere i den. Sov midt på dagen, hvis det er det, din krop har lyst til, og se en film, selvom solen skinner, hvis det er dét, du er allermest i humør til. Der er ikke noget rigtigt og forkert, for ferietid er DIN tid.

9. FOMO over alt det, du ikke laver

Den værste stressfaktor af dem alle er nok FOMO’en (fear of missing out, red.). For det er jo her, du virkelig kan føle, at du og din ferie kommer til kort, når dine veninder drikker drinks ved poolen i Sydfrankrig, eller din søster er på tre ugers eksotisk eventyr i Japan.

Men græsset er grønnere dér, hvor man vander det, så i år vil vi i stedet dyrke JOMO’en (joy of missing out, red.), der jo går ud på, at man nyder livet lige NU, hvor man er, i stedet for konstant at frygte, at man går glip af noget.

Lyder vi lidt hellige? Ja, forhåbentlig! Og du må gerne joine vores "sekt", som vi kalder Fed Sommer. Amen!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer og Lister