Sports bh forbud

Foto: Getty Images Hvad tænker du om universitetets forbud?

Fitnesscenter forbyder sports-bh til træning: ”Det er ikke tilladt”

De studerende på Syddansk Universitet må ikke træne kun iført en sports-bh, siger universitetets eget fitnesscenter.

”Hvis et medlem ønsker at træne i en tanktop/singlet, skal den dække hele brystet. Det er ikke tilladt at kun træne i en sports-bh.”

Sådan lyder meldingen til de studerende på Syddansk Universitet, der er medlemmer af universitetets fitnesscenter SDU Fitness.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har set fitnesscentrets tøjreglement, hvor det fremgår, at forbuddet blandt andet skyldes hygiejne samt et ønske om at respektere de ”kulturelle forskelle, der hersker i det internationale miljø, som SDU tilbyder.”

Læs også: Skole forbyder mavebluser: ”Vi gør de unge mennesker en tjeneste”

"Et udfaset kvindesyn"

Det fremgår også i reglementet, at forbuddet skyldes, at de ansatte i centret har udtrykt ”forskellige personlige grænser for, hvornår mindre dækkende tøj i centeret føles okay eller ”upassende”,” skriver Jyllands-Posten.

Det har skabt stor debat blandt de studerende – herunder medicinstuderende Nivi Meyer, der mener, at reglerne skyldes en overseksualisering af kvinder:

”Jeg synes, at det er udtryk for et udfaset kvindesyn, at man ikke må træne i en sports-bh, hvor man viser maveskind. En sports-bh er helt mainstream-påklædning i et fitnesscenter,” siger hun til avisen.

For knap en måned siden skabte et croptop-forbud på en skole i Vejle Kommune stor debat om netop overseksualisering af kvinder og haltende ligestilling – og nu har sports-bh-forbuddet også fået flere politikere til at reagere.

Læs hele historien hos Jyllands-Posten her.

Opdatering 15. september: SDU Fitness har nu besluttet at tillade træning, hvor man kun er iført sports-bh. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ligestilling og Feminisme

610x200_woordy_dmjpg.jpg