Stand up-komikerens første møde med bryster var lidt akavet.

Foto: Alamy Stand up-komikerens første møde med bryster var lidt akavet.

”Det bedste, jeg ved, er bare kvindebryster under en t-shirt”

Stand up-komiker Tobias Dybvad er til bryster i fri dressur.

Det seneste stykke tid har vi på Eurowoman.dk fundet ud af, at det er temmelig individuelt, hvad mænd synes om kvinders bryster. Nogle er helt uinteresserede i dem, hvor andre simpelthen ikke kan få nok. Så at gå ud fra, at alle mænd per automatik savler over store bryster (eller bryster i det hele taget), er mildt sagt overdrevet.

Men at der er noget nærmest mytisk omkring kvindebryster, er et faktum, hvorfor er vi ellers så optagede af dem, både kvinder og mænd?

Vi fortsætter serien 'Mænd om bryster' og taler i denne omgang med stand up-komikeren Tobias Dybvad, der tydeligt kan huske sin første oplevelse med bryster (pssst det var ret akavet).

Hvad er det med mænd og bryster?
- Jamen det er som om, vi mænd godt kan lide dem. Det har jeg simpelthen bemærket. Heteroseksuelle mænd kan godt lide kvindebryster.

Hvorfor tror du, at noget, der er 100 % fedt, og hvis største funktion er at skulle amme børn, kan være noget så seksuelt for mænd?
- Sådan kan du jo sige med alt! Hvorfor tror du, at noget - der består af hud, muskler og blodårer, som, udover at være forplantningsorgan, jo også er til for at skille kroppen af med affaldsstoffer og pus, hvis man er syg - kan være noget så seksuelt for kvinder?

Hvad er dit eget forhold til bryster?
- Kvindebryster er dejlige og som oftest noget mere tiltrækkende end mandebryster. Det bedste, jeg ved, er bare kvindebryster under en t-shirt. Jeg VED ikke, hvad det er, men den kombi kan et eller andet, der bare fungerer.

Kan du huske første gang du blev sådan rigtig optaget af bryster?
- Jeg kan huske første gang, jeg rørte ved et. Jeg var 12, og hun var 13 - eller også var vi 13 og 14. Vi snavede og alt muligt. Og jeg havde hånden sådan lidt akavet oppefra og ned gennem bluse og bh, og så havde jeg lige fat i en pat. Og det var fantastisk.

Er du til store eller små bryster?
- Jeg tror, at jeg er mest til de mindre. Dem kan jeg i hvert fald godt lide. Men det er ikke sådan, at jeg bare hader store bryster. Jeg tror i virkeligheden ikke, at jeg går så meget op i størrelsen. Jeg har f.eks. engang været sammen med en pige, hvor det først var, da jeg fik tøjet af hende, jeg fandt ud af, at hun havde KÆMPE store bryster! Nej du, når det kommer til bryster, kigger jeg nok bare mere på mennesket bag brysterne. Ha ha.

Hvad er din holdning til, at kvinder får lavet silikonebryster?
- Det skal de bare gøre, hvis det gør dem glade.

Hvad mener du om, at kvinders bryster er så seksualiserede og fx vises på busreklamer?
- Jeg synes altid, det er morsomt, når nogen hidser sig op over noget, der ikke er vigtigt. Især når det ufrivilligt giver ekstra meget reklame til en stripklub.

Mange kvinder er ikke glade for at ligge topløse i dag. Hvad tror du, det skyldes? Og er det noget, du ærgrer dig over?
- Der kan man bare se. Er det dét, Gallup får tiden til at gå med nu til dags? Haha! Men altså sæt da endelig brysterne fri! Der er da ikke noget mere cool og afslappet, og jeg skal i hvert fald nok lade være med at sidde i klitterne med en kikkert.

LÆS OGSÅ: Lotus kæmpede med anoreksi i 12 år: "Jeg levede af Cola Light og salte fisk"

LÆS OGSÅ: "Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at være i et forhold med en mand"

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte åndssvagt meget tid på mænd, der ikke ville mig"

Tobias Dybvad (f.1981)

Stand up-komiker.

Nomineret til årets komiker ved Zulu Comedy Awards, der afholdes den 27. august 2015.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Bryster

610x200_woordy_dmjpg.jpg