Stephania Potalivo: "Selvfølgelig er der udfordringer i at være sammen med det samme menneske hele tiden"
Foto: Susanne Baden Jensen Stephania Potalivo spiller den ene halvdel af "det perfekte vennepar" i den nye kærlighedserie Hånd i hånd.

Stephania Potalivo: "Selvfølgelig er der udfordringer i at være sammen med det samme menneske hele tiden"

Vi skal passe på med at sammenligne os med andres parforhold, mener skuespiller Stephania Potalivo. Hun ønsker virkelig ikke selv at være det ”perfekte par", og hun er glad for, at hendes venner særligt roser hende og manden Nils Petter for én ting.

Har du også dét der par i vennegruppen, der konstant skal kysse og røre ved hinanden, og som aldrig kunne finde på at brokke sig over forholdet til andre? Den slags par, der – år efter år – ser ud til at have det helt fantastisk?

Sådan et parhold har skuespiller Stephania Potalivo. Eller det vil sige, det har hendes rolle Anne i den nye danske kærlighedsserie Hånd i hånd, som netop har fået premiere på TV 3 og Viaplay.

LÆS OGSÅ: "Jeg blev mobbet af dem, der var misundelige"

– Hvis jeg nu var et sted, hvor det ikke gik særligt godt, og så kiggede på sådan et par, der hele tiden var nyforelsket og kyssede og konstant roste hinanden, så ville jeg være sådan: Øv, se, hvor fedt de har det. Men i bund og grund ville jeg ikke have lyst til være sådan et par, for jeg synes selv, at de er hamrende irriterende, siger Stephania Potalivo og slår op i et grin, da ALT.dk møder hende i forbindelse med seriens forpremiere.

I serien går ægteparret Anders (Esben Dalgaard) og Lise (Ditte Ylva Olsen) gennem en krise. De er i 30'erne, elsker hinanden og har en dejlig datter. Men da de har været sammen i 7 år, rammer hverdagen dem begge, og de opsøger derfor en parterapeut (Rasmus Bjerg) i håb om at kunne undgå en skilsmisse.

Mens parret gennemgår deres krise, kan de hele tiden skele til venneparret, Anne og Carsten (Peter Zandersen), der bare aldrig har problemer.


I rollen som Anne har Stephania fået lange extensions, tatoveringer og en næsepiercing. "Vi er modsætninger til, hvor hovedpersonerne er i deres forhold. Vi er sådan nogle, hvor der ikke er noget filter. Det har været skide skægt at få lov at spille noget, der lidt overdrevet." (Foto: Agnete Schlichtkrul/Viaplay presse)

Stephania Potalivo blev selv tidligere på året gift med Nils Petter Bro, der er medejer af Madklubben-restauranterne. Og som de to hovedpersoner i Hånd i hånd kan hun godt sætte sig ind i, hvordan det er at kigge misundeligt på "det perfekte par", hvis man selv er i et dårligt sted i ens forhold.

– Jeg tror, at det er dér, hvor det godt kan gå galt engang i mellem. Når man kigger rundt på, hvordan andre har det, og derefter kan tro, at der er noget galt med ens eget forhold, siger hun.

I stedet mener den nygifte skuespillerinde, at det handler om at kigge indad på sit eget forhold i stedet for konstant at spejle sig i andre.

– Alle slags forhold er jo forskellige, også dem man selv har - og har haft. Så jeg tror virkelig, at det er vigtigt, at man ikke sammenligner sig med andre og hele tiden i stedet kigger på sig selv og spørger: Hvad er det, vi har brug for? Hvad er det, der gør mig glad?

Mange kigger på dit forhold til Nils Petter på sociale medier, som Instagram, og kunne måske få den tanke, at I netop er sådan et "perfekt par"?

– Præcis, haha. Det er også rigtig godt, men det er da ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan synes, at han er en tumpe, og at han synes, at jeg kan være alt muligt. Jeg ved heller ikke, om det er sundt, hvis man aldrig nogensinde kan blive lidt uvenner.

– Men vi har fået at vide fra andre, at de synes, at den gode ting ved os - hvis jeg skal rose os selv for noget - er, at folk godt kan lide at være sammen med os begge to samtidig. Fordi vi ikke er sådan nogle, når vi er ude, der er enormt "kæreste-agtige", hvor skal vi sidde ved siden af hinanden og holde i hånd og kysse hele tiden. Tværtimod, haha. Så vi er meget gode til at være sociale sammen.

Stephania og manden Nils Petter Bro til en premiere tidligere på året. (Foto: Michael Stub/Her & Nu) 

I serien følger man blandt andet parret Anders og Lise, der går i parterapi. Kunne du selv kunne finde på det?

– Det tror jeg sagtens, at jeg kunne. Jeg har også hørt om rigtig mange, der går i parterapi, uden at der er en krise, de skal igennem, men simpelthen for at arbejde med forholdet. Jeg har aldrig prøvet det, men når folk har fortalt mig om, at de gør det - både hvor der er eller ikke er en konkret grund til, at de gør det - så synes jeg, at det giver super god mening, for selvfølgelig er der udfordringer i at være sammen med det samme menneske hele tiden og i mange år. Det ville være mærkeligt, hvis der ikke kom et eller andet. Det har jo ikke noget at gøre med ens kærlighed til hinanden, det har bare noget at gøre med, at der sker noget menneskeligt, når du konstant er sammen med den samme.

Tænker du over, at der kunne komme en "7-års krise"?

– Med alt muligt andet, der er jeg lortedårlig, fordi jeg altid er sådan: Hvad nu? Hvad hvis? Det er jeg frygtelig til! Men faktisk lige med Nils Petter er jeg meget god til at være i nuet og aldrig kigge fremad i forhold til, hvad der nu kunne ske. Jeg er bare tilstede i det, der er nu. Jeg tror også, at det er derfor, vi er så rigtige for hinanden. Det er ikke fordi, at vi ikke har vores ting, men det er bare det mest normale for mig i verden at være sammen med ham, så jeg tænker ikke så meget over de dér kriser og perioder. Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at skulle være sammen med ham.

Hvad er det vigtigste, du har lært om kærlighed?

– Det er, at kærligheden er allerbedst, når den er sund. Nogle gange tror jeg godt, at man kan blande forelskelse og kærlighed sammen med fascination og hele det spil med, at man kun kan finde ud af at lide folk, når de ikke vil en, og der helst skal være meget drama i det, for at det føles spændende.

– Jeg har i hvert fald fundet ud af, at kærligheden er bedst, når du slapper af i det. Og så kan det godt være, at det ikke er hjertebanken og de vildeste mavekramper, men den er sund, stabil og rolig. Jeg tror tit, at de forhold, hvor man er lidt usikker og ikke ved med den anden, at det også kan være med til, at man føler sig endnu mere forelsket, og at kærligheden er større. Men det er i min optik ikke kærlighed.

– Jeg tror dog også, at alle kvinder - og mænd for den sags skyld - skal opleve og gå igennem de ting. Jeg kan jo komme med nok så mange råd til nogen, som er yngre end mig selv, men det kan man overhovedet ikke tage ind. Man skal mærke det på egen krop. Det er en del af livet – det er i hvert fald sådan, jeg selv har fundet ud af, hvad kærlighed er for mig.

Stephania Potalivo bryllup
Stephania og Nils Petter blev gift i juni i år. Parret har været kærester siden starten af 2016. (Foto: Michael Stub/Her & Nu)

Hvad er den største kærlighedserklæring, du har fået?

– Det er svært. Det er jo oplagt at sige, da min mand friede til mig, og da vi sagde ja til hinanden i kirken, men for mig er det ikke så meget en konkret ting. For mig er den største kærlighedserklæring, jeg har fået, den tillid og ro, som Nils Petter giver mig. Det er virkelig sådan, at ligemeget hvor vi er, og hvad vi laver, så har vi hinanden. Det er en følelse, han giver mig. At jeg aldrig nogensinde er usikker på ham – eller mig selv – når jeg er sammen med ham.

Om Hånd i hånd

Hånd i hånd er en ny romantisk komedieserie med store danske navne som Esben Dalgaard, Ditte Ylva Olsen, Rasmus Bjerg, Stephania Potalivo og Birthe Neumann på rollelisten.

I serien følger vi parret Anders og Lise, der går til samtaler hos den forstående parterapeut (Rasmus Bjerg). I den grå sofa i parterapeutens rum, ser vi deres parforhold i flashbacks. Fra første møde og frem til krisen. Men kan det lykkes at redde ægteskabet, når kærlighedens veje er fuld af fristelser?

'Hånd i Hånd' er en kærlighedskomedie på 16 afsnit og har premiere 30. august - kan ses på TV 3 og Viaplay.

TV3 Hånd i håndAnders (Esben Dalgaard) og Lise (Ditte Ylva) forsøger at redde ægteskabet i Hånd i hånd. (Foto: Viaplay presse)

Se, hvad vi ellers skriver om: Stephania Potalivo, Serier, Kærlighed, Parforhold, Skilsmisse og Psykologi