SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Hamborg
Foto: Getty Images Besøg bl.a. Speicherstadt, som er med på UNESCOS Verdensarvsliste!

Kunst, kultur og neonlys: Besøg kontrastfyldte Hamborg

Tag på weekendtur til skønne Hamborg, der har alt, hvad hjertet begærer. Spis dig mæt i lækker mad, gå på kunstudstillinger og slut dagen af med en drink under neonlysene. ALT.dk guider dig gennem Hamborg.

Under fem timer og en tusindkroneseddel fra København ligger Hamborg – den tyske storby, der byder på alt fra et imponerende Red Light District til inspirerende kunst og masser af fremragende kultur.

Her får du både alternative undergundskvarterer, historiske gader og glasfacetterede nybyggerområder med underholdning til alle størrelser – lige fra de helt små, til kæresteparret, veninderne og familien.

Prøv for eksempel det populære miniatureland, eller gå på opdagelse blandt smuk kunst i et af de største tyske museer.

Bagefter kan du spise dig mæt i lækker sushi, alternativ pizza eller en god omgang hjemmelavet pasta.

Og så må du naturligvis ikke snyde dig selv for en tur ud i det grønne eller for en øl under neonlysene.

Vi guider dig til, hvad du skal se, spise og lave i den tyske storby.

Tag toget - ikke flyet

Turen til Hamborg behøver ikke at kræve det store. Du kan selvfølgelig vælge at tage den korte flyvetur, men vil du gerne passe lidt ekstra på miljøet, kan du i stedet hoppe på toget – det er meget billigere og sparer vores verden for en masse CO2.

Og så går turen direkte fra Københavns Hovedbanegård til Hamborg Hauptbahnhof - centrum til centrum på blot fem timer.

Bydelene, du skal kende

Den hyggelige: Sternschanze og Karolinenviertel

GettyImages-554383845.jpg

Rene linjer og glasfacader er der ikke mange af i de hippe bydele Sternschanze og Karolinenviertel, der blandt lokale går under navnet Schanzenviertel. Her lever graffiti i fri flor, ligesom kulørte husfacader med potteplanter, altankasser og skæve vinduer skaber en hyggelig og uformel ro. Området er Hamborgs kreative kvarter, og her kan du shoppe dig fattig i lækkert design, flot keramik og kreative finurligheder. Et absolut must, når du er i Hamborg.

Den hippe: HafenCity og Speicherstadt

GettyImages-814453288.jpg

Det gamle havneområde mod Elben er i dag forvandlet til et hipt og nytænkende område, hvor du bl.a. kan opleve det imponerende koncerthus Elbphilharmonie, hvorfra du har et flot udsyn over hele byen. Her ligger også det historiske område Speicherstadt, som siden 2015 har været på UNESCO Verdensarvsliste. Området er et af de største varehusområder i verden, og så er det helt særligt, at bygningerne er bygget direkte på vand.

Den festlige: St. Pauli og Reperbahn

GettyImages-636864866.jpg

Hamborg rimer for de fleste på sex, druk og punk, og det er da også lige, hvad du får i festlige og autonome St. Pauli. På Reperbahn blinker neonlysene i kap om de besøgendes opmærksomhed, mens fadøllene er store og hurtige og underholdningen ganske letpåklædt. Men du kan også gå et par gader ned mod havnen, hvor Landungsbrücken slænger sig langs vandkanten med sjove sommercaféer, udsigt og sejlture i massevis. Husk at besøge den store Elbtunnel, hvis du kommer forbi.

Det skal du se

Den kulturelle: Hamburger Kunsthalle

Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af Hamburger Kunsthalle: 20.000 kvadratmeter med både klassisk og moderne, europæisk kunst, der spænder sig over syv århundreder. Lige fra Rembrandt og Edvard Much til Picasso og masser af samtidskunst. Hele herligheden strækker sig over tre sammenhængende bygninger, der også er en arkitektonisk perle i sig selv. Du kan snildt bruge en hel dag i dette fine museum.

Hamburger Kunsthalle
Glockengießerwall 5
20095 Hamburg

Den børnevenlige: Miniatur Wunderland

Er der børn eller barnlige sjæle med på turen, må I ikke gå glip af Miniature Wonderland. Museet er godt nok en turist-magnet af de helt store, men det er ret så fascinerende, at så mange af verdens vidundere kan genskabes i mini-form. Se f.eks. lufthavnen, hvor flyene letter på skift, eller læg turen forbi Las Vegas, der lyser op, når mørket falder på. Museet har også en lille tjekliste, I kan holde øje med på turen – kan I mon finde alle de små figurer?

Husk: Bestil adgang i god tid – og gerne hjemmefra. Der er rift om pladserne.  

Miniatur Wunderland
Kehrwieder 2
20457 Hamburg

Den udendørs: Planten un Blomen

GettyImages-956041188.jpg

Hamborg har mange fine museer, butikker og oplevelser, du ikke må gå glip af, men en gang imellem kan det være rart blot at opholde sig i den friske luft – og til det er parken Planten un Blomen ideel. Her kan I trave gennem nyklippede plæner og små åer og fodre dyr på jeres vej. I kan også lægge turen forbi det fine, tropiske drivhus eller den japanske have og nyde naturens vidundere. Og er I afsted om vinteren, bør I naturligvis besøge den store skøjtehal i midten.

Her skal du spise

Den eksklusive: East og Coast by East

Easts to restauranter er blandt vores helt store favoritter i den tyske storby. I den oprindelige restaurant er indretningen kunstnerisk finurlig, og maden hamrende god. Her kan du få lækker sushi i lange baner eller en saftig bøf, hvis du er mere til den slags. Vinkortet har også mange spændende sager at byde på, og skulle du blive træt, kan du booke et værelse på det lige så finurlige Hotel East.

Er du mest til seafood, kan vi også varmt anbefale Coast by East, som er kædens nyeste – og virkelig lækre – tilføjelse. Også her føler du dig i gode hænder i den Californisk-indrettede restaurant, der ligger lige ud til Elben. Gå amok i sushi, fiskeretter og skaldyr en masse og nyd udsigten og et godt glas kold hvidvin.

East
Simon-von-Utrecht-Straße 31
20359 Hamburg

Coast by East
Großer Grasbrook 14
20457 Hamburg

Den flippede: Pizza Bande

Bydelen St. Pauli er kendt for sine festlige, flippede og anarkistiske tendenser. Og det er lige nøjagtigt, hvad du får hos Pizza Bande. Her kan du bygge din egen pizza – både den normale, vegetaren eller veganer-udgaven - og nyde de sprøde lækkerheder i fuldstændig uformelle omgivelser. Væggene er plastret ind i klistermærker, og intet af interiøret passer sammen. Men det kan næsten ikke være anderledes i et af St. Paulis mest slidte, men hippe kvarterer. Kommer du om sommeren, kan du nyde pizzaen i den hyggelige, lille gårdhave.

Skal det være lidt mindre grunge, kan vi også anbefale det hyggelige L’Osteria, som serverer kæmpepizzaer med alt, hvad hjertet begærer.

Pizza Bande
Lincolnstraße 10
20359 Hamburg

Den autentiske: Cuneo

Cuneo er en af de her små, fine steder, som du kun ved eksisterer, hvis du har fået den anbefalet. Udefra ligner den lille, italienske restaurant mest af alt en gammel, slidt bodega, men kommer du først ind ad døren, er det som at træde ind i en italiensk madmutters hjem. I den lille, familieejede perle dufter der af frisklavet pasta og tomatsovs, og menuen er næsten umulig at gå galt i. Her er pastaretter til dagevis, hvidternede duge på bordene og stearinlys i gamle vinflasker. Og det smager alt sammen himmelsk – og hjemmelavet.

Cuneo
Davidstrasse 11
20359 Hamburg

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide