Susanne Rützou: Storsamleren af spejle
Foto: Anitta Behrendt
BoligLiv

Susanne Rützou: Storsamleren af spejle

Susanne Rützou: Storsamleren af spejle

Designer Susanne Rützou har ikke tal på, hvor mange spejle hun ejer. Men det er mange. Og de hænger i alle rum – og på næsten alle vægge.

Af Pia Olsen 02.feb.2016 Livsstil


Susanne har stillet spejle både på og under konsolbordet i stuen. Spejlene er begge fra loppemarkeder i Frankrig, mens konsolbordet er fra Rosmosegaard Antik. Bordlampen er fra Rue Verte.

Susanne Rützou bor sammen med sine to børn, Felix og Alpha, i en 330 kvadratmeter stor lejlighed på Østerbro. Susanne stod bag det populære modebrand Rützou, men har nu drejet fokus mod interiørverden og senest designet sengetøj for Georg Jensen Damask. Se mere på instagram under navnet @susannerutzou

TIP
Miks gerne spejle i forskellige former, så din indretning får liv. Her er et stjernespejl sammen med et firkantet spejl.

Allerede i entreen hjemme hos Susanne Rützou bliver vi mødt af en kæmpe spejlcollage. Hun begyndte nemlig at samle på spejle for mange år siden. Hun havde ikke så mange billeder, så hun hængte i stedet
spejle op på væggene.

– Spejle kan skabe liv og manipulere med lyset i kedelige hjørner. De kaster rundt med lyset og med vinkler, så jeg lige pludselig kan se et stykke himmel helt inde i stuen modsat vinduet, fortæller Susanne. Susanne har prøvet mange ideer af med spejle. Hun har dog stadig ét drømmeprojekt:

– Jeg pusler med tanken om en stor mosaik på væggen lavet udelukkende af spejle. Det kræver dog noget af rummet, og det skal være et sted, hvor en spejlvæg virkelig passer ind. Derfor er det ikke blevet til noget endnu. Men jeg er begyndt at samle på gamle spejlstykker og har allerede en god samling, lyder det fra Susanne.


Brug spejle i din bogreol til at skabe overraskelser. De to spejle her er ret anløbne, og de fine mønstre gør, at spejlene næsten bliver som kunstværker. Reolen er købt hos Erfa og har derefter fået en
sprøjtelakering.


I et hjørne af stuen står et gulv til loft-spejl og skaber dybde i rummet. Spejlet har oprindeligt stået i hallen på en herregård, mens lænestolen er fra Fritz Hansen. Værket på gulvet er af Berit Mogensen Lopez.


Hæng en masse spejle sammen med dine billeder, og skab en cool væg. Spejlene er fundet hos marskandisere og på loppemarkeder. Stumtjeneren er fra Mater. Uret har Susanne har arvet.

Susannes 3 tips OM SPEJLE
• Gå efter gamle spejle. De er lavet med andre teknikker end de nye spejle, og de har derfor mere dybde og sjæl.
• Vil du indrette med vintagespejle, så allier dig med tålmodighed. Det tager tid at støve loppemarkeder og marskandisere igennem for de helt rigtige spejle.
• Finder du en smuk ramme, og har du samtidig et gammel spejl med en lidt kedelig indfatning, kan du få en glarmester til at skære spejlet til, så det passer til den pæne ramme.

► SE OGSÅ: Skab lys og luft med spejle
► SE OGSÅ: Nyt liv i 70’er huset
► SE OGSÅ:
Varme toner i funkisvillaen
Henter...