Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Svenske speltsnurrer med blåbær
Svenske speltsnurrer med blåbær

Svenske speltsnurrer

Svenske speltsnurrer med blåbær

Jeg er ret stor fan af snurrer, både med kanel og kardemomme, så derfor har jeg lavet min egen kombination, som oven i købet er bagt udelukkende på speltmel og gemmer på små, søde blåbær. De er super lækre, så selvom de er en smule tidskrævende, så vil jeg anbefale at springe ud i at lave dem… De stikker altså næsten en god kanelsnegl!

Kardemommesnurrer med blåbær, 18 stk.:
Dej:

100 g blødt smør

60 g kokossukker – alm. sukker kan bruges

et nip salt

1 tsk stødt kardemomme
3 dl rismælk – alm. mælk kan bruges

30 g gær

ca. 500 – 560 g sigtet speltmel

Remonce:

115 g blødt smør

40 g kokossukker

2 tsk stødt kanel

1 tsk ren vaniljepulver
ca. 4 spsk frosne blåbær

Andet:

1 æg til stygelse

mandelflager til topping

Rør blødt smør, kokossukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde – hæld mælken over gæren i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Hæld mælk og gær over i skålen med smørblandingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den et lunt sted og hæver i ca. 45 minutter.

Mens dejen hæver, røres ingredienserne (undtagen blåbær) til remoncen godt sammen.

Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45*55 cm. På den ene halvdel af firkanten, fordeles remoncen og frosne blåbær, og dejen foldes sammen på midten. Skær lange strimler, á 2 – 3 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med mandelflager.

Bages ved 225 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning, Ditte Ingemann og Bær